Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2021 13:21

Tabea to je super! Já na takové kurzy chodila i tady, platila jsem si ho teda sama. Chodilo nás tam šest, děti jsme si braly sebou, kurz vedla fyzio. Bohužel v průběhu přišel kovid a kurz jsme ani nedokončily, natož abych pokračovala.

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 13:44

Sairon k pediatrovi se tu každý týden nechodí.
Máš nárok na návštěvy porodní báby vlastního výběru, napřed asi týden každý den, pak každý druhý. Ale můžeš to i odmítnout, zvlášť při druhém dítěti, když víš, co a jak. Ta dítě váží, zkoukne i matku, poradi s kojením a s čím je třeba. Chodí domů. K pediatrovi se jde až někdy po měsíci a pak ve 3.-4. měsících.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2021 13:51

Tabea tady se taky nechodí každý týden, pokud je vše v pořádku, akorát že vždycky se něco najde;) Standardně se chodí po příchodu z porodnice, ve 14. dnech a pak 6. týdnech. Tu první návštěvu mi nabízeli, že doktorka může přijít, ale to jsem odmítla. Ale ta porodní bába je super, jestli je to tak komplexní, jak píšeš. Přecejen ten pediatr kontroluje to dítě, ne matku.

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 14:02

Evaeva tady kontroluje Dr dítě po porodu, při propouštění z nemocnice, pak vlastní pediatr po 4-5 týdnech, pak 3.-4. měsíc, 6.-7. měsíc a pak v roce. Kyčle kontroloval taky náš pediatr. 
Ta bába může chodit už před porodem a suplovat vždycky jednu návštěvu u gyn. Pak některé nabízí domácí porod (na pojišťovnu) a pak tu následnou péči. Vlastně řeší všechny otázky ke stavu matky a dítěte. Mrkne na poporodní zranění (pokud matka chce), zkontroluje zavinování dělohy, pupík mimina, manipulace s ním, kojení. A hlavně má čas, ne jako u Dr, kdy je to šup dovnitř, šup ven. Na pojišťovnu ji matka muze konzultovat do ukončení kojení. Já při druhem dítěti ani všechny návštěvy nevypotrebovala. Při prvním jsem se při výběru báby přehmátla a nesedla mi a nevěděla jsem, že můžu říct, aby chodila míň často. 
Ta druhá byla taková trochu biožena, nabízela mi domácí porod. Ten jsem teda s vyhlídkou úklidu poté zavrhla.  Taky proto, že můj plán byl ambulantní porod v nemocnici. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2021 14:07

Tabea to mi právě přijde dobré, že kontroluje i ty praktické věci jako kojení a stav té ženy, navíc i zkoukne tu rodinu, předpokládám (myslím kdyby měla třeba nějaké podezření, že to rodiče opravdu nezvládnou). Tady je sice dítě proklepnuté od hlavy k patě, ale matku vidí doktor v porodnici a pak až někdy po šestinedělí (já tam byla třeba až po třech měsících) a řeší jen ty medicínské věci.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 16:08

Evaeva Gatita dámy, dorazili jsme, je tu milion lidi. Kluci mají nanuky na lavičce u te kytkove sprchy. Najdeme se?

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 16:13

Malenge my teprv bezime ze smichova. Neznam to tam, napiste kdyztak prosim nejaky orientacni bod, treba u te kytkove sprchy? Omlouvam se za zpozdeni:)

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 16:15

Gatita třeba kytkova sprcha, zabrali jsme tu lavičku

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:14

Karja nestíham čítam pozorne, už si písala ako dievčatá zvládli pobyt u babičky?

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:29

letfenixa Nepsala. Hele úplně v pohodě prej, malamala vůbec nebrecela, nikdo nehlásil žádnej problem, největší stejskani po mamince měl asi ten čtyřletej bratranec. Ale já jak jsem si odvykla za ty dva dny, plus malamala jak má rýmu a asi je víc nespokojena, tak já jsem se proměnila za tu dobu v matku tyranosaura nebo spíš matku saň, fakt mě to její neustály řvaní hrozně drázdi. Dneska mi velkamala říká, ,,Nana pořád brečí a mamka je z toho rozčilená,,. :-DTak to je přesny, já z ní asi vyskočím z kůže. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:36

Karja jojo, člověk si na lepší rychle zvykne. Zvládly to teda parádně! Takže je tam můžete dávat častěji

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:47

Evaeva No uvidime, zas na to musí mít tchýně dovolenou a tak, jen za víkend a pak do práce by to bylo asi moc. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:49

Evaeva No on spíš člověk si docela zvykl, že malamala udělala za poslední dva měsíce ve svém emočním vývoji velkej pokrok, takže když je nějakej den krokem zpět, tak já to vůbec nedávám, ačkoliv před nedávnem talovy chování byl standard;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:50

Karja no to jo, já myslela, že už je v důchodu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:52

Karja já tomuhle rozumím, mám to stejně. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:52

Ale dneska mě politovaly dvě ženy, jedna sousedka a pak paní v obuvi, tak to já ráda zas takový pofoukani bebicka:-D:-D Ale velkamala je zas tak šikovná, v první obuvi řekla ,,máte tady nějaky bačkůrky pro Káju?,, A ve druhý už řekla ,,ahoj, potřebujeme pro Káju bačkůrky, myslím, že asi 16, veliky:-D,,

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:54

Evaeva Ne, ona je asi tak pět let do důchodu, a tchán je v invalidním důchodu, ale je v cajku, musí se prostě hlídat a dbát na odpočinek. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 20:55

Karja  sikovna moc

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 22:03
Reakce na Evaeva:

Tabea to mi právě přijde dobré, že kontroluje i ty praktické věci jako kojení a stav té ženy, navíc i zkoukne tu rodinu, předpokládám (myslím kdyby měla třeba nějaké podezření, že to rodiče opravdu nezvládnou). Tady je sice dítě proklepnuté od hlavy k patě, ale matku vidí doktor v porodnici a pak až někdy po šestinedělí (já tam byla třeba až po třech měsících) a řeší jen ty medicínské věci.

​Nevím, jestli to ještě platí, ale mě VZP proplácela dvě návštěvy porodní asistentky po porodu. Naučila nás koupat v kyblíku, zkontrolovala kojení, jak se já hojim, zodpověděla jednu A4 našich dotazů a řekla, že špatně nasazujeme jednorázovou plinu Bylo to fajn. Ale byla tooje soukromá asistentka, těhotenství a porod já si platila, ale po porodu to VZP proplácela.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. srpna 2021 22:07

notna hm, to moje pojišťovna určitě neproplácí, resp. je tam nějaká částka na všechno (těhotenství+porod+šestinedělí) asi 1000 tuším. Já jsem neměla žádný problém, takže jsem nic takového nepotřebovala, ale přijde mi to jako fajn systém ta komplexní péče.