Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 22:37

Karja tak výborne a je malamala odplienkovana?

Keď je syn bezo mňa u našich, tak v pohode. Akonáhle prídem, zmení sa na protivneho umrncanca, čo samozrejme moja mama pred ním komentuje ako moje výchovné zlyhanie

Dnes bol syn s mužom, spolu sme sa naobedovali a po obede sa syn zmenil na naspeedovanu veveričku a bol úplne vo vyvrtke. Skúsila som terapiu silným objatím a fungovalo to! Pár minút a bol kľudný a spokojný.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 22:41

letfenixa Není odplenkovana:-D. Ale ona chodíva casto na nočník, jen má na sobě ještě tu plinu, chudinka:-D. Tomuhle se říká linek rodič;-))). Já jsem se tchýni ani moc nemluvila, ale prý fakt brečela ze všech nejmíň prý jak je moc nezná, tak to prostě moc nezkoušela no;-). A

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 25. srpna 2021 23:37

Karja příště tchýně zruší třeba dudlík. Takto jedné kamaradce vrátil dítě rozvedený tatínek těsně před dovolenou, takže z dítěte které samo usinalo v postýlce se stalo během dne dítě neuspatelne. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 07:29

continuity :-DNo malémale necháme dudlíka do nástupu do skoly;-)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 08:20

Nemáte tip na IG nebo nějkaý youtube videa se zdravotním cvičením pro malé děti? Přišerka má hodně povolené břišní svaly, byly jsme na jaře u fyzio, ale ty cviky které nám doporučila nejsem schopná s ní udělat korektně a nějak se mi nechce jít k ní znovu, ale zas to nechci nechat jen tak.

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 08:25

Sairon jak se ty povolené svaly poznají? Nemáme to taky? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2021 08:27

Sairon nám fyzio doporučovala takový ten běžný pohyb, jako je lezení na prolézačce, sportovky a tak. Oba kluci byli slabší a říkala, že na to musíme dávat pozor celý život.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2021 08:28

Pinot Noir podle mě to má minimálně půlka dětí

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 08:36

Evaeva zkus si to ověřit, já myslela, že ta návštěva je automatická pro všechny, aspoň za mě byla. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 08:50

Sairon jak pise Evaeva.

My dostali par cviku na stred tela, typu sedet na zemi, opirat se za zady rukama a nohama stavet kostky, no ha ha, necvicili jsme ani jednou. Dobre jsou ruzne balancni pomucky, bosu, gym ball atd, ale to je u nas taky utopie. Tak aspon chodime hodne ven, prochazky, kolo, prolejzacky, na vic nemame. Nam se to bricho promita do blbeho drzeni tela a vpadlych kotniku.

Pinot Noir urcite to mate taky, maji to skoro vsichni

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 08:51

Pinot Noir

mám pocit že jsi psala že kluci dlouho lezli než začali chodit tak by nemuseli, mají s tím problém převážně děti co začaly brzo chodit, takže to břicho nezpevnily lezením. Poznáš to že máš hubenou žížalu, ale s vypouklým vyvaleným pupkem.

Evaeva mě zas fyzio říkala, že tady toho běžného pohybu by muselo být opravdu hrozně moc, aby to mělo ten správný efekt, že to vnitřní břicho se posiluje jen konkrétnimi cviky. Což mi dáva celkem smysl protože i u dospělích se teď posílení core a pánevního dna celkem řeší. Jenže já opravdu nedokážu tříleté holce vysvětlit že má v traktaři na balonu zatnout břicho a nevěšet se jen na ruky.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 08:55

Sairon mne z toho vychazi nejlip ta hriste, co se toho syn prestal bat a zacalo ho bavit zdolavat ty zebriky, rozhoupane mosty a mini-lezecke steny, tak se mi to zda lepsi. Ono se to nezda, ale "core" tam dostane zabrat.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:03

Gatita to skládání kostek nohama je dobrý, co tam máš dál? Mě moje fyzio na stejný problém poradila válet sudy, tak je teď doma válíme hromadně.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:18

Sairon nášmu tiež fyzio povedala, že má slabé brucho a dala nám dva cviky, ktoré sme cvičili tak týždeň Su pomerne jednoduché ale neviem ich asi správne opísať. Jeden je dieťa sedí na zemi s vystretymi nohami, ja sedím za ním a mu zozadu podávam loptu, raz z jednej strany, potom z druhej, on mi ju podáva naspäť (takže sa otáča). Druhý bol, dieťa leží na zemi, drží loptu a snaží sa ju podať k nohám, uchopi ju nohami a potom s ňou nohy položí na zem a naspäť. 

Potom nám odporučila balancnu podložku ale na tej odmieta úplne, mal robiť niečo ako bocian - dvíhať opačnú ruku a nohu naraz. 

Náš má slabé brucho zo zlého sedenia (w). Tiež má veľa liezť na preliezackach atď, ale to robí fakt hodne, no v zime sa to moc praktikovat nedá. Minulý rok začal chodiť aj do takej športovej prípravky, no covid zhatil :/

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:20

Sairon inak starší ani sudy nevie váľať..:/ keď sme boli v lete na chate, učila som ich váľať v takom malom briežku. Mladší sa gulal po celej záhrade, staršiemu to absolútne nešlo, vždy sa stočil, nohy mu šli napred. No ale on celkovo má motoriku slabšiu. 

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:39

Sairon Na rehabilitaci jsem měla na posílení vnitřních břišních svalů balanční plošiny, bosu. Jak se snažíš udržet rovnováhu, tak se právě to břicho zatíná. Předpokládám, že u dětí to funguje stejně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2021 09:40

Sairon kromě lezení je důležitý i šikmý sed, ten třeba vynechal náš starší. My jsme měli cvičit vlastně ten, syn mi seděl na nohách zády ke mě, nohy měl skrčené na jednu stranu a "horní" rukou přendával kostky že strany na stranu. Měl cvičit dva měsíce, ale tak dlouho jsme nevydrželi. Ale chci se na to vrhnout. Trakař mi pro někoho se slabým břichem přijde dost náročný na správné provedení. U syna se to projevuje na těch kotnících třeba, jak píšeGatita Pinot Noir 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:12

Sairon uz si nic vic nepamatuju, jak jsme to nepraktikovali

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:15

Dcera lezla asi půl roku a vpadlé kotníky má taky. Plus pár dalších menších problémů. Např. když si lehne na záda, tak leží do oblouku, ne rovně. Cviky máme, včetně těch kostek, podávání míčku nohama a tak. No, cvičení je problém, ona je prostě tvrdohlavá, musím vymyslet motivaci. Jinak doporučeny prolejzačky, lezecká stěna, všestranná pohybová příprava, a jízda na kole. Hlavně souměrný pohyb.

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:27

Gatita Cvičení je teď u nás další dílek do skládačky s názvem Matka tyranka. Ráno to začne čištěním zubů (to tak v polovině případů zvládneme bez problémů, ale třeba dneska byl boj), pokračuje to řevem při přebalování a ještě horším řevem při cvičení, kterýmu se samozřejmě děsně vzpírá, těch 10 kg je dost znát. Do toho zuby a separační úzkost, no je to děs, navíc jsem se tu právě dozvěděla, že nejhorší teprve začíná a čeká mě to aspoň do roku a půl.

Někdy bych se s chutí nechala odvézt k Chocholouškovi, jenže ani to si nemůžu dovolit, protože dítě absolutně odmítá pít z flašky, takže matčina přítomnost je nutná. Koukám, že jsem se zas vzdálila od tématu, ale mám od včerejška nejakej splín.