Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:28

Sairon - mohu se na něco zeptat ? Ty opravdu na děti voláš krtku a příšerko ? Všimla jsem si, že pro ně jiné oslovení nemáš tak jestli je to tak vžité, přiznám, že mi to přijde trochu zvláštní. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:44

jitřenka To je asi jen pojmenování tady. Taky partnerovi neříkám doma ,,sambo, udělej mi kafe,,:-D

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:46
Reakce na Karja:

jitřenka To je asi jen pojmenování tady. Taky partnerovi neříkám doma ,,sambo, udělej mi kafe,,:-D

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 10:51

Evaeva tak na kotníky se zaměřím, ale zatím jsem si ničeho nevšimla. Ríša je podle mě naprosto bez problému, ale u mladšího se mi nezdá, jak má vystrčené břicho. Je mu dva a čtvrt, lezou mu kosti, nemá ani 11 kg, ale břicho má jak melounek. Všímám si toho teda u hodně dětí, ale Ríša měl břicho vždycky propadlé, tak mě to znervózňuje.

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:02

Karja - no jo holt, tak jo, mě ten krtek a příšerka trhají oči , což je jen můj problém.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:25

jitřenka uz se to tady probiralo, je to internetova prezdivka vznikla tusim podle oblibenych bodycek s priserkou/krteckem. Mne vic trhaly oci hyeny od Rasy, ale ta to taky vysvetlila ze se nejedna o pejorativni oznaceni deti, ale take je to dle neceho (obrazku v knizce? nepamatuji si)

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:26

Len jen si postezuj, ja to tady delam bezne;)

Ale ty mas jeste male dite, tam to asi jinak nez na tyranosaura nejde. Ja to brala uz trochu jako vychovne selhani, ze jsem nedokazala primet ke cviceni petileteho, protoze proste nechtel. Ale tak resim to ruznymi bezbolestnymi alternativami typu hriste. Neni to sice tak efektivni jako predepsane cviky, ale tak prece se z toho nezblaznim. 

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:30

mnum mně naopak hyeny přijdou celkem zábavný. Úplně si totiž představuju, jak ty děti jak hyeny útočí.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:33

Len ja jsem se starsi cvicila rok Vojtovku, takze jsem byla maximalni matka tyranka... 

Jinak s tim splinem chapu, u mne se stridaji chvile kdy jsem z deti uplne nadsena a strasne stastna a zamilovana do nich a jsou uplne uzasne a skvele a zazivam nejlepsi obdobi sveho zivota... a pak dny kdy jsem uplne vyhorela z toho ze musim byt neustale v pozore a k dispozici, nakojit, pochovat, pohladit, pofoukat, politovat kdykoliv, nemam zadny volny cas, jedine ze nekoho (manzela) poprosim aby pohlidal, furt je tu bordel a hluk a krik, varim jidla ktere skonci rozpatlane na podlaze, pripadne o nich starsi prohlasi ze to ji nechutna a nebude to jist, uklizim a mam pocit ze to bude trvat jeste celou vecnost nez budu mit opet trochu kontrolu nad svym zivotem... Ale rekla bych ze to tak ma asi kazda, lepsi a horsi materske dny takovym tem slunickovym matkam co jsou neustale pozitivni a plne energie a nadseni z deti, uplne neverim (nebo je podeziram ze neco berou )

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:33

Len ani nevis jak ti rozumím. Taky jsem to měla. V těch úplně nejhorších chvílích jsem snila, že se skacim někde v metru na schodech a odvezou mě na psychiatrii, kde bude ticho a klid a já se konečně vyspím. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:35

Tak uz jsem toho mela plne zuby, ze jsem si na dnesek smluvila pani na uklid. Clovek by nerekl, co 4 lidi na full time doma nadelaji neporadku, uz me to nebavilo, navic misto pochvaly na me akorat vsichni zahlizeli, ze je tim svym pocinanim vyrusuju. No takze vcera jsem oznamila, ze dnes rano nastupuje uklizecka, a to bylo najednou pobihani a horecnateho poklizeni vsech tech pokladu, pro ktere uz tu nebylo kam slapnout. Ty jo, to jsem mohla usetrit, stacilo by rict, ze prijde .

Me ani tak neobtezuje vyjet jednou tydne s vysavacem a umyt koupelnu, ale ten neporadek vsude, to me teda udolava, ale to sem fakt musi vstoupit cizi element, aby to vzal nekdo vazne.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:44

continuity v tomto jsem takova rozpolcena, protoze v nekterych chvilich bych si to prala, odejit nekam kde se pro zmenu bude nekdo starat o mne, a soucasne se toho desim, ze by se mi neco stalo a co by bylo s nimi? Kdo by se o ne postaral? Ja vim ze muz by to nejak dal, ale aby pak neodvezli i jeho

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:44
Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 11:46

mnum tak to byly fakt stavy, že už jsem jela na automat. Mě by stačil i týden, ono by se to nakonec nějak vyresilo, kdyby museli.  

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 12:16

Ty hyeny mi přijdou takovy výstižný. Asi to zavedu čistě pro sebe! 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 12:36

My jsme detem rikali haranti a bando, jeden cas se z toho vyvinulo bandikuti (viz bandikut kralikovity), to vse s laskou a v legraci. Jak se zacalo jmenovat, vedeli, ze jde do tuhyho.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 12:52

Kokoska Haranti je dobrý, můj otec vzpomíná na svoji bábu, která byla vlastně jeho otci macechou a tetou, jelikož si děda po ovdovění vzal sestru nebožky a ta jim říkala panicharti, asi parchanti bylo moc tvrdý.

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 13:10

mnum Tos vystihla úplně přesně, doslova. A to mám jednoho. Miluju ho a někdy se cítím fakt šťastná a spokojená, že jsem na mateřské, ale občas je to jízda a štve mě všechno. Nejhorší je ten pocit, že tu musím být k dispozici kdykoli a není čas na nějaký odpočinek (o seberealizaci vůbec nemluvím). A že se to hned tak nezmění. Přes léto mi hodně pomáhala mamka (učitelka), ale teď s tím mám utrum. Navíc jsem teda extrémně citlivá na hluk a Murphy mi přiřkl zvlášť hlasité dítě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2021 13:13

Pinot Noir to vypouklé břicho je taky ono, v těle je všechno provázané a nakonec to vždycky někde vyleze. Kluci to mají asi po mě, i když muž ten core taky nemá úplně ukázkový:) Nějaké cvičení budou periodicky potřebovat celý život, určitě to není tak, že když teď budou cvičit, mají na celý život vystaráno, bohužel. Ale samozřejmě řešit to v dětství, když rostou, je nejlepší. Já cvičím od narození, ale dobré to nebude nikdy. Fyzio mi právě říkala, že mám hlídat období, kdy rychle vyrostou, to se ty problémy obvykle projeví.

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 13:13
Reakce na mnum:

Jinak s tim splinem chapu, u mne se stridaji chvile kdy jsem z deti uplne nadsena a strasne stastna a zamilovana do nich a jsou uplne uzasne a skvele a zazivam nejlepsi obdobi sveho zivota... a pak dny kdy jsem uplne vyhorela z toho ze musim byt neustale v pozore a k dispozici, nakojit, pochovat, pohladit, pofoukat, politovat kdykoliv, nemam zadny volny cas, jedine ze nekoho (manzela) poprosim aby pohlidal, furt je tu bordel a hluk a krik, varim jidla ktere skonci rozpatlane na podlaze, pripadne o nich starsi prohlasi ze to ji nechutna a nebude to jist, uklizim a mam pocit ze to bude trvat jeste celou vecnost nez budu mit opet trochu kontrolu nad svym zivotem... ​

ted jsi ale vystihla esenci mateřství