Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 22:26

Evaeva Jo, no my jsme ani extra neodpocivali, spíš tak jako si člověk řekl, že teď si dá hodinku pauzu a dal si ji:-D. Jinak hrozná nuda, já jsem říkala, že nevím, co bych bez dětí dělala, já bych asi musela furt pracovat, zvlášť u nás, u nás fakt není co extra dělat. Kámoška stejně stará má dítě na prahu puberty, a jak má samé kamarádky kolem mimin, tak říká, že nemá coby s kym by, a to dost sportuje, ale stejně. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 22:58

Karja mne stačí keď príde sambo z práce. Zrazu na mňa padne tisícročná únava. To je tak, keď sa zrazu človek môže zastaviť. 

A ste so sambom nevyrazili niekam von? To si tuším spomínala, že by si rada niekam vyrazila bez detí. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 23:11

Mrakoplas Ne,on tu byl jeden den a měl milion prace. A zrovna v pondělí se tu nikde blízko moc nedá, to už je lepší si dát něco doma;-). 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. srpna 2021 23:22

Karja no u nás sú pondelky tiež bieda, ani najesť sa nikde nedá. Ale doma bez detí to musí byť tiež super, to sa nám ešte nepodarilo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2021 23:45

Mrakoplas právě, mě by to i doma stačilo:)

Jinak plán je takový, že vodit by ho měl muž, až se trochu zaběhne. Ale to znamená, že musí po osmé vyrážet a my momentálně nevylézáme z postele před sedmou, spíš tak v půl osmé,  muž obvykle odchází až okolo půl deváté. Kluci se teda budí vzájemně, takže vstávat budeme určitě všichni.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 00:13

Evaeva no my spíme aj do pol deviatej :) Staršieho proste musí zobudiť, sám nikdy nevstal( v škôlke poobede spí, večer zaspí neskoro). Zoberie ho z postele na ruky a odnesie potichu preč. Do škôlky treba prísť do ôsmej a ako to tak býva - my, čo bývame najbližšie, chodíme poslední

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2021 00:35

Mrakoplas to by se mi taky líbilo, spát do půl deváté, kluci teď vstávají okolo té sedmé, hlavně mladší, starší by asi ještě spal, ale mladší ho vzbudí. Oni teda spí od půl deváté, takže víc jak deset hodin, ale dřív vstávali spíš v osm, no. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 02:54

Naše děti neumí člověče, nezlob se!

Online Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 06:37

Tak jsem vcera byla zbytecne optimisticka a zakrikla to. Nechce nekdo dite? Znacka v noci nespi, jen musi byt nonstop na prsu a jak probehne pokus o odpojeni, nasleduje hystericky rev, co musi byt slyset az na ulici. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 07:48

Zuzuli uff, tlapkam. U nas to bylo v tomto veku se starsi stejne, v noci vzhuru kazdou hodinu, i trictvrtehodinu, behem dne uknikana a furt na mne visici, byla jsem vycerpana a pak uz zla na ni. Ja to vyresila tim ze jsem ji odstavila do nocniho kojeni a u nas to klaplo, vyrazne se nam vsem zlepsila kvalita zivota. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 07:51

Mrakoplas Evaeva to jsou krasne casy vstavani. Nase mala vstava po seste (a i to je uz na ni dobre, kdyz jsem s nima byla u nasich na Slovensku, vstavala pravidelne v 5:15, ty dny tam byly neskutecne dlouheee). Aspon velka jeste spi

Offline Garfie
28629 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 07:56

brrr  To doženou rychle! 

Jinak co se týká starších dětí a volných dnů, ideální je na to skaut, nebo nějaký podobný oddíl (v našem případě ochránci přírody)-děti jezdí na každé prázdniny (jarní a podzimní) na chatu, někdy i na květnové volno, pokud vyjde nějak delší. O prázdninách je dvoutýdenní tábor a pak ještě jeden týdenní pro děti nad 10 let. A k tomu pochopitelně sem-tam víkendová výprava. Pro děti je to priorita, takže je kolikrát přemlouváme, aby nejely. :-) 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 08:03

mnum U nás se hrozně vzájemně budej. Tu malou ještě jakžtakž ukociruju, ale kolikrát by malamala ještě chrapala, když tu se od šesti ozývá litanie ,,kde je můj taťka,, která trvá tak dvacet minut;-). A vzbudí i babičku s dědou. A na to neplatí nic, ani po dobrém ani po zlem. I ji to sambo vždycky říká, kdy jede do práce, všechno se odkejve, ale pak ráno toto. Včera mě to už teda naštvalo, protože malamala je nastydlá, dobře spala až k ránu, potřebovala se vyspat, tak jsem byla na velkou i ošklivá, zavřela jsem ji do pokojea, ale ona v tom hysteraku ani nevnímá, co se deje, odervala si co musela a pak na me nebyla ani naštvaná. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 08:20

Karjato je hrozne, meli jsme to tak ve starem malem byte. Ted je dokazeme od sebe odizolovat, ja s malou jdu do obyvaku a velka spi ve svem pokojicku, kam zavreme dvere aby se ji tam mala nedobyjela. Zatim ji staci rano moje pritomnost, samozrejme se to muze zmenit a dovedu si predstavit ze to tomu decku proste nevysvetlis/nezakazes aby neotravovalo to druhe. Akorat to delala nase starsi po narozeni male, furt kdyz usnula, chodila ji budit, pritom jsem ji stokrat vysvetlovala ze kdyz mimino spi, je to vlastne vyhoda pro ni, protoze se muzu venovat ji a ne miminku. Neplatilo nic

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2021 08:35

mnum naši spí už pár měsíců spolu, takže než tam vůbec dojdeme, už jsou vzhůru oba. Já si na tu sedmou moc nestěžuju, ale my jsme zmlsaní, většinu jejich života vstávali spíš před osmou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2021 08:39

Garfie Hm, skaut je dobrý tipMy do skauta nechodily, ale od osmi let jsme jezdily na 14 dní na tábor (dobrovolně a rádi), později se přidalo ještě letní soustředění a ještě později i podzimní a jarní. Tak nějak automaticky předpokládám, že kluci to budou mít stejně.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 08:40

Evaeva mozna casem to bude tak ze oni se vzbudi a budou si hrat sami a rodice nechaji vyspat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2021 08:43

mnum jo, to starší ve věku mladšího dělal. Ale mladší to nějak nechápeale když ho vyndáme z postýlky a řekněme, že chceme ještě spát, tak to na chvíli zabere.

Offline Garfie
28629 příspěvků moje polička 27. srpna 2021 09:06

Evaeva Určitě jo a čím dřív, tím líp! :-) Já vůbec myslím, že tyhle oddíly spojené s přírodou a tak (nejen skaut) jsou skvělé, většinou se tam utvoří super parta a opravdu s dětmi podnikají spoustu aktivit, rodičům to strašně pomůže-jak v té vzdělávací stránce (protože co já vím o přírodě, že jo  zatímco dcera už se účastnila Zlatého listu) tak po časové, protože toho volna je i během roku hrozně moc a běžnou dovolenou nemáš šanci to vykrýt. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2021 09:12

Garfie jo, to volno neprokryješ, to je jasné. My ani do žádného oddílu nechodily, na to jsme už neměly čas;) Takové party jsme měly okolo těch svých aktivit, já hodně sportovala naopak ségry tíhnou spíš k hudbě.