Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 18:10

I když jsem byla s mladším doma, tak jsem dceru brala ze školky po 16hod, pokud jsme neměli jiný program, což bylo zřídka. Se spaním/nespaním jsem se nezabývala, od toho tam jsou dle mého názoru učitelky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2021 18:15

JankaM no jo, jenže já se bojím, že když tam usne, tak buď bude doma strašit do půl desáté nebo bude vstávat před šestou. Ani jedno nechci:) 

Offline Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 18:32

Evaeva není ještě předškolák. Neusnul. Možná se někdy stane, že usne, ale obvykle určitě ne. A učitelka říkala, že dnes tam zůstalo sedm dětí a usnulo jedno, čerstvě tříleté. Takže ti starší asi spíš nespávají.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 18:53

Evaeva Pokud není zvyklý spávat doma, tak tam spíš neusne, dneska už na to není žádný tlak. Kolikrát si děti můžou i třeba malovat, nebo dělat něco jiného potichu. Občas se stalo, že syn usnul, ale úplně výjimečně, třeba jednou za dva měsíce, paradoxně spíš když byl starší. :-)

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 18:57

Tak syn ráno trochu plakal, ale povedal, že ho pani učiteľka pritulila obed vraj zjedol, ale už cestou zo škôlky zjedol celý banán a doma si pýtal jesť. Nakreslil mi dva obrázky a celkovo bol spokojný.

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 19:03

Evaeva no je to složitá logistika

Dcera byla teda spací, ještě v první třídě párkrát v družine po obědě usnula.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 19:14

Evaevanáš doma spí výnimočne, ale v škôlke zaspí hneď. Ale to je kvôli tomu, že doma je zvyknutý vstávať okolo 8, do škôlky musí o 7 a je nevyspaty. A strasieval tu aj do pol 11 . Ach teraz mi až napadlo, že nebudú večer chalani zaspávať už spolu, bude dvojité uspavanie (ach jaj) a tak pekne si na seba zvykli. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2021 19:37

Pinot Noir Garfie jo, u malé ségry ti, co neusnuli, mohli jít něco dělat, ale oni byli ve třídě malý i velký dohromady. Jak je to u syna nevím, třídní schůzky jsou až příští týden. Taky si myslím, že už na ně netlačí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2021 19:38

Mrakoplas toho společného uspávání je škoda, postupně tím zabiješ celý večer:(

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 20:05

Dnes k večeru se mi už trochu ulevilo, ve školce mi bylo řečeno, že to dnes bylo mnohem lepší. Malej vypadal spokojeně a ani větší uz neříkal, že k němu brácha chodil plakat, ufff. Takže pozitivní vývoj celkem rychle, snad to vydrží! Jen teda malý za celý den snědl kousíček suchého rohlíku, který se ucitelkam povedlo vydolovat z namazaneho kusu ke svačině  on ted chce jist akorát ty mimini matlanice, tak jsem čekala, že to bude blby, ale až tak...

a manevry se spanim byly jedním z důvodu, proč starší nikdy nechodil domu po obědě, to bych se musela naklonovat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 20:15

Evaeva našťastie si to rozdelíme so sambom, ale aj tak mohol mať jeden z nás večer kľud. No ale dnes to vyzerá, že pôjdu spolu, keďže ešte len teraz idú do sprchy :)

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 20:50

Pinot Noir a musí ty děti ležet v posteli v pyžamu, nebo jak to probíhá?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2021 21:02

Tabea U nás mají mít pyžamo, předškoláci mají jen klidové aktivity.

Offline Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 21:29

Tabea mají pyžamo a leží u čtení pohádky, pak ještě poslouchají audio pohádku, ale to už nevím, jestli pořád musejí ležet. Asi ne, ale neptala jsem se.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 21:45

Evaeva Pinot Noir tak to mají můj obdiv, že neusnou. Já si po obědě lehnout do postele v pyžamu a poslouchat čtení, tak jsem v limbu do tří minut.

Offline Karja
44914 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 21:49

Malenge No my máme manévry se spaním hrozné. Barák dvakrát 3+1, ale já vubec nevim, kam mám dát to nebohé dítě spát, aby ho segra nevzbudila, všude je nějakej zvukovej problém. 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 22:06

Tabea u nás si berou pyzama, poslouchají, jak paní učitelka čte pohádku a pak chvíli odpočívají, komu se už nechce, jde z ložnice pryč, prevlekne se a kreslí si/jiná nehlucna aktivita.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2021 22:10

Tabea já takyale syn tak odpočívá i doma, bez pyžama teda, a za ten rok usnul jen jednou a to byl nachlazený.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2021 22:12

Karja no a nemáš v plánu velkoumalou nechávat ve školce i na spaní?

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 22:12

Evaeva já teda usínám i bez pyžama, když čtu pohádku sama