Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 19:34

Kokoska 711990 Evaeva no zatimco detatko dal spokojene spalo, tak ja do rana neusnula. Sok to byl sileny. Malem tam sestry resuscitovaly me. 

Ja jsem za ten monitor byla taky moc rada, prece jen mala byla narozena o mesic driv, dostala jsem pred porodem kortikoidy na dozrani plic, nedovedla jsem si tak predstavit ho nemit a to blikajici svetylko me hodne uklidnovalo. Do dneska malou kontroluju, jestli dycha, kdyz spi klidne. Prejde to nekdy?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2021 19:35

Já očekávám řev a nechci do školky zítra:( Dneska se žádné protesty nekonají, dokonce nám přes plot ukazoval, kde si na zahradě hrál, ale obávám se, že tak lehké to nebude.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2021 19:38

Zuzuli asi ne. Mladšímu už budou dva a stejně ho občas zkontroluju, úplně iracionálně, třeba když spí jednou za uherák v kočárku. Starší dost chrápe, tam kontrola není potřeba:)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 19:42

Zuzuli tys fakt dostala ve 36tt kortikoidy na dozrani plic? Kvuli malymu vahovymu odhadu nebo proc? U me o tom nikdo nemluvil a narodilo se teda fakt normalne donoseny dite. To je zahada!

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 20:10

711990 jj, kvuli tomu vahovemu odhadu. Ja kvuli tomu, ze byla mensi, chodila na rizikovou poradnu do porodnice uz od 32tt a tam mi v 36tt oznamili, ze vahovy odhad je 1860g, prvni percentil, a ze to je duvod k hospitalizaci a nejspis rovnou naplanovani sekce (mala byla jeste hlavou nohoru a na nozickach klecela). A ze pro jistotu, kdyby bylo tehotenstvi mladsi, podaji kortikoidy (i kdyz na prvnim screeningu mala celkem velikostne odpovidala). To bylo ve stredu a v pondeli pak uz po ctyrech davkach kortikoidu byla mala venku. 

Offline Karja
44915 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 20:22

Evaeva Jj taky to čekám zitra. Sambo teda zatím působí odhodlaně, a když má HO, přebírá celou výpravu,dopravu včetně pozitivní motivace na sebe. Ale jak dcera v sobotu mimo toho trihodinoveho amoku plakala i přes oběd, ale tak opravdove, jak to moc neznáme, ne ty její scenérie, tak mám strach aby ten sambo časem nevymeknul! 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 21:46

u nas skolka dobry, vlastne obecne je starsi posledni dobu hrozne fajn a mne moc mrzi ze nemam na ni moc casu

Zato z male se stava teroristka, nevim co ji trapi, zda zuby, nebo separacka, nebo nejaky vyvojovy pokrok, ale posledni dny je na mne furt, furt. Furt same mama mama, koji se 3x do hodiny a x krat za noc, kdyz se ke mne jen priblizi starsi dcerka, tak zacne mala rvat a uzurpuje si me. Dnes za cely den naspala jednu hodinu dopoledne a od te doby nic (ne zeby neplakala a nemotala se od unavy), nic jsem neudelala z toho co jsem chtela o vikendu stihnout. Ted jsem od ni po 2 hodinach uspavani cela nasrana odesla protoze uz ji aspon na chvili nemuzu ani videt, tak je u ni muz. Uff, doufam ze tohle obdobi nebude mit dlouheho trvani a ze nemame doma druhe nespave dite  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2021 21:49

Karja podle mě si tam časem zvykne a bude tam chodit ráda. Jak o ní píšeš, že je ráda mezi lidma a podobně, tak by se jí tam mohlo líbit. Syn tam je rád, občas je vidět, že se tam i těší, ale to předání mu nedělá dobře.

Online continuity
43588 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 21:49

mnum

mne se to zdá jako žárlivost. U nás taky málo žárlila starší na tu menší, zato obráceně to bylo dost výživné. 

Online continuity
43588 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 21:53

mnum u nás nespave dítě bylo nespave hned od narození, to spavé mělo obdobi, kdy spalo špatně, ale vždy se to zas zrovnalo. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:02

continuity mozna nastava cas prejit ze 2 dennich spanku na jeden, budu to pozorovat. Jen ona dopoledne usina obvykle kolem desate, tak pak nevim jak vydrzi od treba 11. do 20. hod. byt vzhuru (a jak to vydrzim ja ). 

Uz spi, muz ji unosil, sice chvilku volala mama mama, ale nakonec ji unava zmohla

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:08

mnum kolik ji je? My tohle meli nekdy po 1.roce Dite, ktere je normalne dost v pohode a bezudrzbove, cele dny proknouralo, furt neco chtelo, nechtelo, padalo, otloukalo se, viselo mi na noze...vyndat mycku mi trvalo pul dne. Pres den spal jen chvilicku a pak se budil i v noci a brecel. Bylo to na budku, vubec jsem nemela kdy nacerpat energii. Ale pak to zas preslo, neco mu tenkrat muselo byt. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:11

Gatita presny popis nasich poslednich dnu. Rok ji byl ted v srpnu. Nejhorsi je kdyz pripravuji jidlo, to mi visi na noze a rve, predtim pomohlo kdyz jsem ji predem pripravila do misticky nejake ovoce, sedela mi u nohou na zemi a jedla a ja mohla pracovat, ale ted to je rozhazi a place a natahuje rucicky k lince. Uz jsem muzi rikala ze musime vytahnout ucici vez, mozna az bude videt co delam, bude spokojenejsi... 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:12

Zuzuli to je fakt strasne zajimavy. Promin ze se tak ptam, jen mi to prijde fascinujici, jaky to muze byt rozdil u stejne starych deti. A to ti udelali fakt planovanyho cisare o mesic driv kvuli tomu odhadu? A kolik vlastne mela? Tonda mel v tom 36+0 odhad 2500-2700 a druhy den se narodil s 3210:D

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:13

Gatita tak on je to takovej pitomej věk, rostou ty zuby, separacka, velký skoky v psychomotorickym vývoji, furt něco

mnum nase na ten jeden spánek přechází postupně už asi dva mesice, pokud nevstava moc brzo, tak už teď spi většinou jen jednou, ale nebylo to ze dne na den 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:24

Potrefenáhusa ha, to je zajímavé, ty rozdíly mezi dětmi. U nás se vždycky spánky rušily ze dne na den:) Akorát když syn přestal spát úplně, tak měl asi měsíční období, kdy spal ob den.

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:27

mnum boli sme dnes na záhradke a stačilo, že som sa išla napiť a už 'mama'

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:28

711990 teoreticky- kdyz dite neroste treba nekolik tydnu, nebo se vyrazne zpomaluje jeho rust, nebo je tam rozdil mezi jeho vypocitanym vekem a vekem kteremu odpovida podle velikosti vic nez 5-6 tydnu (ten vysetrovany plod odpovida velikostne plodu mladsimu o tech nekolik tydnu), tak se tehotenstvi muze ukoncit planovane driv. Samozrejme neni to obvykle rozhodnuti na zaklade jednoho vysetreni, ale pozoruje se nejaka dynamika a prutoky krve. U Zuzuli to odhaduji tak ze meli tehotnou v 35. tydnu, co je takova hranice pro podavani kortikoidu, namerili maly plod, rekli si ze mozna je tehotenstvi o tyden mladsi, tak pro jistotu ty kortikoidy dali, bylo to brane jako mensi zlo v dane situaci. Take ty novousi po planovanych sekcich mivaji casteji problemy s adaptaci plic nez deti po spontannim porodu nebo sekci kterou skoncil uz probihajici porod (nevedeli ze se jdou rodit :), i kdyz na duhou stranu zrovna ti co jsou mensi, jsou na tom s dychanim obvykle lip nez obrici. Takze tak, obecne se ve 35.-36. tydnu kortikoidy nedavaji, ale tady to podani docela chapu. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:32

Potrefenáhusa no u nas asi do stredy spala v pohode 2x denne, jen posledni dny vypadal odpoledni spanek tak ze drimala na prsu a kdyz jsem odesla, do nekolika minut stala a budila do dveri. A dnes tedy nespala odpoledne vubec. Tak uvidim, vek by na to uz i mela, jen nevim jak to udelame aby ten jeden denni spanek byl v nejake cca polovine dne a ne v jeho tretine. A mozna je to plany poplach, dere se nejaky zub a ten ji nedovoli spat a po par dnech se to srovna, uvidim. Jen to kojeni neustale me uz zacina trochu stvat, asi to dela i z nudy doma, venku se kojit nepotrebuje skoro nikdy. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:33

letfenixa no nemas to jednoduche