Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 07:09

mnum dekuju moc za vysvetleni!:))

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 08:04

Zuzuli mému nedonošenci je 7 a už 6 let nekontroluju nic, to přejde

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 08:18

dynda držím palce malickemu aj rodičom!

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 08:23

dynda držím miminku palce, máme v rodine stejný případ, holčička všechno dohnala a je bez problémů. Ovšem ty první tři měsíce, které měla ještě strávit v břiše, byly strašné

Akorát teda rodiče byli dost vystresovaní i v prvních 18 měsících, protože na kontrolách vždycky dostávali papír, co všechno má to dítě v tom kterém měsíci zvládat, typu v tom a tom měsíci se má umět převalit, lézt...no ale nevím, podle čeho ten návod dělali! Oni se mne vždycky ptali, jestli moje o rok starší dcera už tu schopnost v daném věku ovládala, a nikdy, fakt nikdy tomu tak nebylo. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 08:24

Rhaenys moc gratuluji, se zpožděním ale přece!! Silné jméno

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 08:58

Tak to moje malé sa stále neotocilo

Ale tak co to je oproti pôrodu v 23. týždni, že. dynda držím moc drobčekovi palce 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 09:05

betseymoj sa otocil neviem ci nie v 37tt, tak hadam mas este cas :)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 09:05

Potrefenáhusa dik, nejak mi toto fakt vypadlo u nas se vstava kratce po seste, tak prvni spanek byva obvykle uz kolem desate. Tak mi prijde ze treba od 11 do 20 aby vydrzela vzhuru, je dost nerealne. Ale uvidime, treba po tom prechodu zacne spat rano do osmi treba ted usnunla, tak dnes to asi s jednim spankem nedame 

A jo, to vytuhnuti podvecer jsem nesnasela u starsi, ona asi ve 2 a ctvrt prestala spat behem dne, ale jak byla unavena, taktreba jizda kocarkem nebo autem tak podvecer byla vysoce rizikova. Stacilo ji 20 minut spanku a pak nam skakala po hlavach do jedenacti

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 09:06

betseynestracaj nadej, moja hadia zena sa otocila medzi 37.-38. tyzdnom, a to som mala skor malo plodovej vody, takze miesta nemala uplne vela

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 09:08

DrowRanger mnum ďakujem za povzbudenie, dúfam ze aj u mňa to tak bude

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 09:11

mnum tyhle nespavé děti, to musí být náročné. Starší v podvečer v autě spolehlivě usne do teď, ale na následný spánek to nemá vliv. Dřív po probuzení řval tak, že lidi vycházeli na balkony podívat se, co se děje, to muž nesnášel, ale v půl deváté byl tuhý tak jako tak.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 09:26

Evaeva u nas se to u starsi zacina srovnavat az ted. Ja jsem si kolikrat rekla, jakou bych mela pohodu a kolik bych toho stihla kdybych nestravila tech x hodin denne uspavanim, jak to bylo u starsi dcerky. Vlastne tak 90% tenze a konfliktu mezi nami bylo zpusobenych jejim odmitanim spanku. Vzdyt jsem si na to i tady stezovala mnohokrat. Mala je spavec lepsi nez starsi, ale ty posledni dny jsou narocne, tak prave to tu resim, cim to bude. 

Online Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 09:46

Pro lidstvo je to krok nevýznamný, ale pro nás zásadní: kluci od 1. září usínají zároveň v pokojíčku, pustím audio pohádku, Viki si u toho vypije mlíko, pak mu vyčistím zuby, zhasnu a než pohádka skončí, obvykle usne. Ríšu pak chvíli držím za ruku a je to! Během 15, 20 minut hotovo. Moje večery to tolik vylepšilo oproti postupnému uspávání!

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:00

Pinot Noir tyjo  to máš skvělé!

u nás dost zásadní posun zpět, oba teď blbě usínají, pofňukává větší, menší sebou mlátí a kope, oba většinou dřív nebo později dorazí do ložnice, kde nás okopávají v tandemu. Nejlépe jsem se vyspala teď v sobotu, byli jsme na svatbě, měl to být hezký víkend s mužem, ovšem babička hlídačka v pátek lehla, tak kluci jeli s námi, měli jsme pokoj se 4 samostatnými postelemi, to byla lahoda  no a z většího teď vylezlo, že se strašně moc bojí do letadla, jedeme konečně na dovolenou a on několikrát denně pláče, že nechce, nevím, jak mu pomoci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:01

Pinot Noir gratuluju. Společné uspávání zlepšilo večery i nám. Sice to trvá déle než u vás, jak mladší spí po obědě, obvykle 45 minut, ale ten druhý má volno.

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:03

Pinot Noir To je super! Tak ať jim to vydrží!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:05

Malenge to s letadlem je blbé, možná to zkusit přirovnat k vlakuale nejspíš to bude muset vyzkoušet.

U nás teď byly noci taky trošku náročnější, mladší se budil kvůli ucpanému nosu a já byla taky nějaká nalomená a tím pádem unavená. Včera šli dopoledne ven s mužem, tak jsem si na chvilku lehla. No spala jsem jak mimino, vzbudil mě až jejich jekotAle bylo to super, dokonce mě to úplně uzdravilo.

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:09

Evaeva trochu si v klidu pospat je někdy nad všechny léky světa!

vlak jsem použila hned, že to bude vevnitř jako v Pendolinu (to u nás frčí hodně) a ani nebude vědět, že jsme vysoko, ale nezabírá nic, začínám se bát, jestli budou oba ječet a brečet, tak to bude velký mazec.

Online Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:10

Malenge no já jsem zapomněla napsat, že jdu potom spát s nimi, mají tam letiště, tak si lehnu mezi ně, protože Viktor stále vstává v pět, tak aby nevzbudil Ríšu a mohla jsem ho potichu odnést do obýváku. Takže o zlepšení mého spánku nemůže být řeč, ale ten večer! Včera jsme stihli celý dvouhodinový film!

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:12

A když už jsem tu, ještě jsem s dítětem neletěla, tak by mě zajímalo, jestli nevíte, jak je to s tou dětskou výživou, která se jako tekutina/gel může brát na palubu. To jako lze vzít celkem neomezeně dětské kapsičky a skleničky? Nebo jak to mám chápat? Malej celkem nic nejí, tak kdybych mu mohla batůžek naplnit ovocnymi a tvarohovymi kapsičkami, dost by mi to ulehčilo život.