Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:12

Malenge třeba z toho šrumu na letišti budou tak vyplesnutí, že zapomenou brečet. Je to nepříjemné teda. Jak dlouho letíte?

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:14

Pinot Noir jo, ty klidné večery jsou k nezaplacení, ono kvalitu večera dost zlepší už to pohodové usinani, když se člověk nemusí rozčilovat, znám. Co jste si pustili?

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:19

Evaeva no budu doufat, myslím, že na letišti se jim určitě bude líbit moc, oni vlaky a vůbec všechny stroje milují, ale co bude potom... je to asi 2,5h, takže nic, no jsem na to zvědavá, snad to nebude tak zlé.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:26

Malenge na letišti mi na dětské jídlo nebo pití nikdy nikdo neřekl ani popel. Prý po tobě můžou chtít, abys to otevřela a ochutnala, ale v praxi jsem se s tím nesetkala. Na cestu s půlroční jsem vezla i jeden z prvních cuketových doma dělaných příkrmů v termosce, předehřátou vodu na mlíko v další termosce, převařenou vodu v dětské lahvičce...nekontrolovali nic. Později pak kapsičky, nějaké hipp skleničky...Měla jsem pocit, že se snaží dětem (teda vlastně rodičům) to cestování spíše usnadnit než zkomplikovat.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:28

Malenge Dánský film Rytíři spravedlnosti - Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, hodně dobré to bylo!

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:34

Mohučanka díky moc, to zní dobře, celkem jsi mě uklidnila. On malej už je velkej (skoro 2,5), ale odmítá se dotknout dospěláckého jídla, opět vyzkoušeno teď o víkendu, kdy ze svatebního rautu odmítal pozřít cokoli krom suchého rohlíku, takže jsem podle googlu běžela do místní samošky, než zavřou, abych nakoupila aspoň jogurty, tak snad to bude v pohodě.

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:34

Pinot Noir píšu si, díky!

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:39

Jinak jsem chtěla přijít s tím, aby někdo napsal, že mu děti spí krásně, ať se to rozšíří. A už si to vzala na starost Pinot Noir

Protože u nás je teď separačka, v noci nonstop kojení, ve dne nonstop nalepenej na mně, zdravím mnum a ostatní. Já už ani nepoznám, jestli nerostou zuby, čekám teda ještě dolní dvojky, než by mohl být chvíli klid.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:39

Malenge To dáte!

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 10:48

Evaeva díky!

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 11:17

Malenge jako jídlo . Mladší už z tak totálně omezeného jídelníčku pořád ubírá, takže aktuálně jsme na těchto potravinách: kupované vafle, piškoty, ale jen ty maličké, suchý rohlík, suché špagety, čistý vývar, batolecí mléko. 

A to je opravdu všechno. Co bych dala za miminí šlichty a jogurty!

Jo, ještě jedl perníčky, které jsem upekla, ale perník třeba z pouti nebo koupené ani neochutná.

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 11:40

Pinot Noir však na tebe dost často myslím, když se rozciluji s jídlem, ty nežravé děti jsou strašné, strašné, kdo to nezná, tak netuší, jaký je to šílený stres dostat do toho tvora xkrat denně alespoň něco, děs běs prostě. Nejvíc miluju rady, tak ho nech, až bude mít hlad, tak se najít. Jo, jasně, a teď tu o Karkulce. Jednou jsem se na to vykaslala, celý den zlobil a ječel, i na v té době jedle jídlo dělal ble, tak jsem ho nechala být a šel o hladu spát. Druhy den ráno (ještě jsem si pochvalovala, jak hezky spí ), jsem v posteli našla rozpláclou hadrovou panenku, která sotva udržela otevřené oči, jinak nebyl schopný vůbec ničeho a reagovat začal až když se mi do něj horko těžko povedlo nalit trochu džusu a do pusy nacpat kus čokolády. Zážitek nepěkný. Mám pocit, že měl jen snídani a pak přes den kousicek jablka, a to jsem mu těch jídel nabídla X. Od te doby důsledně dbam na to, aby opravdu něco snědl, i kdyby se měl živit těmi piškoty...

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 11:50

Malenge je to tak, jsem u mladšího okoralejší a v mnohém drsnější, takže metodu vyhladovět jsem zkoušela, zkoušela jsem i sebrat mléko, ale nikam to nevede, asi by fakt radši umřel.

Teď jsem za to batolecí mléko ráda, je to vlastně jediný zdroj nějakých hodnotných složek stravy. A ani tomu moc nedá, 1,5 deci je výkon hodný oslavy. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 12:05

Malenge Pinot Noir uaa, nejedlý děti jsou hrozný..! A to dcera zdaleka nebyla až takový kousek! Teď už je to úplně dobrý, ale pořád je schopná existovat z prány, klidně se najíst celý den "zapomene" a přehládne až k zvracení, super..

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 12:35

Malenge To je první dítě, o kterým slyším, co se netěší do letadla!!! :-) Ale neboj, to zvládnete, klidně ho něčím uplať! Ono to vzlétnutí může být dost nepříjemný, tlak, zvuky, divnec pocit, soucítím s ním (i s tebou). 

Pinot Noir gratuluju!

dynda 23, to je síla! Držím rodičům i maličkému pěsti. Můj syn skončil den po porodu na Intermediární péči a vždycky mě tam hrozně dojímala nástěnka s fotkami velkých zdravých dětí, které jim posílají pacienti...

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 13:22

Pinot Noir gratuluju! A tise zavidim. U nas hrozny. Mladsi usina tak nejak prumerne, musi se uchovat s flaskou mleka a tak nejak uhuskat do spanku, ale zpravidla to jde, i kdyz to vyzaduje aktivni usili. Zato ten starsi. Chce, aby tam s nim nekdo lezel, dokud neusne, jenze on upada do spanku treba az v deset. Vcera uz to vypadalo nadejne, uz pravidelne oddechoval, ale jakmile jsem se zacala plizit pryc, vymrstil se a zacal tak jakoby panicky nahlas dychat a jecet, ze tam nechce byt sam. To bylo v 21.15. Dalsi hodinu tam byl srumec...z vecera nemel nikdo nic a syn byl dneska rano brutalne nevyspaly. Des bes a nevim, co s tim. Fakt bych potrebovala, aby byli v urcitou hodinu zalezli, neprijde mi nejak super, aby se s nama predskolak dival po nocich na dospele filmy nebo behal po dome. Ani lezet s nim do jedenacti v posteli se mi nechce, vzdycky vytuhnu a pak nemuzu zabrat. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 13:34

Gatita my to doteď měli taky tak. Ne teda panika, ale jak čekal, až uspím mladšího, tak se přetáhl, samozřejmě u toho čučeli s tátou na televizi, a pak se nedokázal v posteli vypnout, pořád něco mlel, usnul vždycky až v deset. Současně ani jeden nechtěli jít spát s tatínkem. Takže večerní uspávací proces byla akce na dvě hodiny.

U nás se to vyřešilo tím, že muž jel stěhovat na Moravu tu maringotku a nebyl doma, a starší nechtěl čekat u té televize sám, než uspím malého, tak řekl, že jde s námi. A zafungovaly dvě věci, bez kterých byly minulé pokusy o totéž neúspěšné - ta audio pohádka, která, jak jsem zjistila, malého uspává mnohem rychleji než když čtu já, nebo jen tak ležíme, a to, že měl starší za sebou první den školky, tak byl pořádně unavený. Další den vstal Ríša vyspaný o dvě hodiny dřív než o prázdninách a od té doby to funguje. Doufám, že jsem to teď nezakřikla!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 14:15

Dopolední pohodička s rohlíkemTohle mi bude jednou chybět.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 14:21

Malenge 

Já měla vždycky plnou přebalovací tašku (fakt velkou) batolecího jídla a pití. Vždycky mi to zkontrolovali - všechno ven - něčím na to svítí, a nechají projít. Nebála bych se. Já vždycky počítám s tím, že se můžeme někde zaseknout, na gatu, v letadle zavření ještě na zemi, dohrabat se někam v noci, když je všechno zavřený, tak abych pro to malinký dítě měla všeho dost, i když je to jen krátký let. My vydržíme o vodě. Jednou se nám stalo, že se na dvou krátkých letech s přestupem nastřádalo takové zpoždění, že jsme dojeli v noci, bez kufrů a obsah přebalovací tašky byl fakt to jediný, co to dítě mělo v podstatě na 24 hodin, tak jsem byla za napakovanou tašku ráda, i plínky nám vyšly.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 14:34

mnum 

Děkuji a děkuji všem za tu podporu pro malou myšičku .

Ono to bylo nějaký rychlý, myslím, že na pohovor s neonatologem předem nebyl vůbec čas. Ale drží se, to je hlavní. Už máme v rodině jedno zdravé dítě z 25. týdne, považuju to pořád za zázrak.