Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:36

mnum kluci ze začátku spali před obědem, chodili spát maximálně po třech hodinách od probuzení, po (do)poledním vydrželi třeba šest hodin vzhůru. Naopak teď mladší vstává kolikrát až před čtvrtou a spát chodit pořád v osm.

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:38

mnum ten prechod na jeden spánok u nás znamenal niekoľko týždňov iba prvého spánku, cca 11,00-11,45 a utahane dieťa. Akosi postupne sa to posunulo, teraz zaspí o14,00, o 15,00, kľudne na 2 hodiny.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:46

Evaeva

UU nás taky přechod ze dvou na jeden denní spánek proběhl zrušením toho odpoledního, zatímco dopolední zůstal. A zároveň v tu dobu Rosťa přestal spát v kočárku, takže dopoledne bylo kvůli tomu úplně zabité, ven jsme chodili jen někdy. Když za několik měsíců přešel na spánek po obědě, hned nám to rozšířilo programovou nabídku. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:52

Evaeva letfenixa dzizisketa jaj, dobre jste se shodly, ja si normalne nemuzu vzpomenout jak to bylo u starsi, tam byl mordor uspavani jakekoliv, tak si jen pamatuji jakou jsem mela vzdy radost kdyz se nam snizil pocet spanku a tim padem i uspavani  tak vidim ze je to normalni, diky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:55

dzizisketa jo, to jsme měli stejné, akorát s tím rozdílem, že v kočárku moc dobře nespali od šestého sedmého měsíce. Bylo to v zimě, tak mi to tak moc nevadilo. Teď zas máme zabité odpoledne, to si nevybereš:) U nás se všechny spánky rušily od večera, už od miminek to tak měli. 

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:56

711990 ze je mala drobna si poprve vsiml doktor na pohotovosti, kde jsem byla ve 27tt. Pak pri druhem screeningu uz neodpovidala asi o tri ctyri tydny, tak me muj doktor predal do porodnice na rizikovou poradnu. Tam merili prutoky a dite, v tom 36tt dosli k zaveru, ze temer za ten mesic temer nevyrostla, i kdyz teda peutoky byly v poradku, vahovy odhad je na prvnim percentilu a nulty percentil je signal k okamzitemu ukonceni tehotenstvi. Ze me prijmou ke sledovani a treba me jeste za tyden poslou domu, pokud bude vse ok. Druhy den me prijali a doktor na prijmu mi rekl, ze se spoji s pediatry a dohodnou postup, asi za pul hodiny prisel oznamit, ze mi naplanovali sekci na pondeli a radeji mi ty kortikoidy daji. 

Offline Karja
44915 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 22:56
Reakce na Gatita:

Dite cele dny proknouralo, furt neco chtelo, nechtelo, padalo, otloukalo se, viselo mi na noze...vyndat mycku mi trvalo pul dne. Bylo to na budku, vubec jsem nemela kdy nacerpat energii. 

​:-D:-D mnum Jj to můžu potvrdit je to jenom období! Jen u nekoho trvá treba tak rok?:-D. Nebo já už nevím jak dlouho me ta malá teroristka šikanuje;-) 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:04

Karja vsak na tebe posledni dobou casto myslim  

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:06

mnum 

Prosím máš nějakou zkušenosti s tím, jak "staré" předčasně narozené miminko umí plakat? Dokážou to i ta extrémně nedonošená?

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:08

Jinak u nas jsou opet noci "na vyhozeni ditete z okna" (interni terminologie, co mame s kamaradkou...). Par noci byl celkem klid, ale ted zase vic jak pulku noci strasi, nespi, place, budi se kazdou chvili, porad chce kojit. Svadim to na dalsi zuby, porad je ve skluzu oproti ostatnim, ma jich zatim sest. Nebo fakt nevim, co se deje, ale mam uz dost. Snad to bude kratke obdobi. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:12

Zuzuli 

Soucítím, my jsme tohle zažili asi měsíc a půl a málem jsme to nepřežili. To vyhození z okna tam taky padlo. Malé byl necelý rok. Jinak to bylo, a vlastně stále je, pohodově spící dítě.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:16

dynda Hlasity plac nedaji, spis tak knouraji, pisti. ale vlastne ani neni kdy je slyset, protoze hned po narozeni se jim dava dechova podpora ze ktere se obvykle nekolik tydnu v podstste nesundavaji. A je snaha vsechny ukony delat tak aby to detatko neplakalo

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:18

Zato keď spí, tak je stále roztomilý!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:23

mnum 

Díky, u nás v rodině se teď právě narodilo miminko v 23 tt, které se po porodu nadechlo a zaplakalo. I díky tomu se doktoři vůbec nerozhodovali, jestli zachraňovat. Máme všichni podezření, že byl asi o pár týdnů špatně stanovený termín početí, ale stejně, půlkilový drobeček. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:43

dynda ty jo, to je teda drobeček. Ať se mu daří co nejlépe

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. zaří 2021 23:58

Evaeva 

Už má o pár týdnů víc a zatím dobrý, ale mají před sebou ještě velký kus cesty. Hrozně moc si přeju, aby to dobře dopadlo.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 02:49

Zuzuli diky za vysvetleni, i mnum ! Nevim proc jsem si myslela, ze kortikoidy a dozravani plic jsou zalezitost tak max 32.-33.ttted uz chapu, proc mi v porodnici rikali, ze to ne i takova sranda, ze rodim ve 36., ja byla takova az trapne vysmata, ze se nema co stat. 

dynda uf fakt 23.tt, to je drsny. Drzim palce!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 06:17

dynda to je miminko narozene v sede zone, co je casovy usek kdy se muze a nemusi zachranovat. Pred porodem by si mel s rodici promluvit neonatolog a rict jake ma ditko sance, jake jsou tam rizika do budoucna a rodice maji co rict do rozsahu poskytnute pece. Vzdy se pocita s tim ze to tehotenstvi muze byt o neco starsi/mladsi nez je stanoveno, proto to neni tak ze pod 24. tyden se necha po porodu tak a ceka se, zda bude po narozeni vitalni (akce srdecni/dychani/spontanni pohyb) a vsichni jsou pripraveni ja resuscitaci a prijem na jip. 
Moc drzim drobeckovi a rodicum palce, je to hrozne tezka situace

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 06:22

711990 no vetsinou se ve 36. tydnu nic nestane (akorat jsou ty deti obvykle spave, neudrzi teplotu a hladinu krevniho cukru, tak se musi dokrmovat a casto maji dlouho zloutenku, nekdy i nekolik kol fototerapie). Ale muze skoncit i na jipu s dechovou podporou, kyslikem, pripadne infuzi pro neschopnost udrzet hladinu cukru v krvi. Tak zas az takova sranda to neni, tech par tydnu v brisku timu diteti chybi 

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 07:00

mnum ony jsou ty bdely okna dopoledne kratší než odpoledne, souvisí to nějak s tím dlouhym nočním spánkem a hladinou něčeho. U nás je blby, ze když se vzbudí moc brzo, vytuhne pak taky brzo a pak občas usne večer v nějakou blbou hodinu třeba v autě, ze na spaní je to ještě brzo, bez vecere, neumyta a tak a ona se opravdu špatně budí, když není vyspana. 
ale třeba včera usnula až ve 2 v lese v kočáru a povedlo se ji nejdriv prendat do auta, 20 minut jet a pak ji zas prendat do kočáru, dat si oběd a dite spalo celkem přes 2 hodiny