Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 14:41
Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 14:58

dynda taky mam v okoli detatko 25.tyden,ted uz dospivajici slecna. Je uzasna, zdrava, chytra, smysly v poradku. Moc drzim palce

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 15:28

Pinot Noir som rada, že sa vám zlepšilo uspavanie, len tak ďalej.

Gatita asi je to tým, že mám len jedného, ale zas som väčšinou sama naňho, ale som zmierená s uspavanim s mojím zaspatim. Si poviem, že som si užívala, kým sa narodil a o 10 rokov už zaspí aj sám

Ráno celú cestu do škôlky som počúvala, že mu bude za mnou smutno, že už nikdy nepôjdem do roboty a on do škôlky, v šatni mu tiekli slzy, z triedy za mnou vyšiel na pritulenie. A keď som sa vrátila z roboty, prvé slová boli "dobre bolo v škôlke".

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 15:40

Pořád brečí, přes den vůbec nespí, já už nemůžu, nevím, co chce a nevím, co mám dělat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 15:58

Rhaenys 

Často to tak bývá . Snaž se odpočívat, kdykoliv tě miminko nepotřebuje, i kdybys měla jen ležet a koukat do stropu. Na všechno se vykašli, co můžeš, nech udělat jiné. Usnadni si péči o dítě, jak to jen jde - jednorázové plínky, uspořádání domácnosti, nevař, nech si jídlo donášet, dovážet... Dej si čokoládu. Řekni si o pomoc, přijímej pomoc. Na to jsem vůbec nebyla zvyklá. Když mi bylo hrozně moc zle, kamarádka mi řekla, že jí to asi nebudu věřit, ale že se to určitě zlepší a zase bude dobře. Je to tak no. Byla jsem na tom po porodu hodně špatně fyzicky, vůbec jsem nespala, syn potřeboval v podstatě celodenní pozornost, přes den nespal, buď jsem ho kojila nebo nosila nebo plakal. 

Jestli je syn v pořádku, tak je možné, že se prostě potřebuje adaptovat, možná ho bolí bříško (zkoušeli jste na to něco?). Ono to pak může přejít samo. Mně třeba říkali, že prohození dne a noci se upraví do konce šestinedělí, tak jsem to měla jako metu. No a spravilo se to za dva týdny od porodu. Bolení bříška mi slibovali, že do 3 měsíců přestane. Přestalo asi v 9 týdnech. Je potřeba se tím prokousat. A hodně mi pak pomohlo ježdění s kočárkem, to byl jediný způsob, jak človíčka uspat, a dokud to jelo, spal, cca 2 hodiny dvakrát denně, to bylo výborný.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 15:59

Rhaenys Mazlit, kojit, tělo na tělo, odpocivat, co nejvíc úkolů rozdat rodině, nemít žádné nároky ani na sebe, ani na něj a na všechno se vykašlat. Je to těžký, ale přejde to!

Offline Myrtila
5443 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:00

Rhaenys Ze sve zkusenosti bych poradila chovat, kojit, kojit a chovat, nesnazit se ho odkladat a zase znova kojit a chovat. I kdyz je to narocny a na palici. Jinak moc soucitim

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:06

Rhaenys Kromě všeho napsaného výše - nebát se postěžovat si. Někdy to opravdu je k nevydržení náročné.

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:08

Rhaenys súhlasím so všetkým vyššie, je to náročné, ale bude lepšie.

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:09

Používate odkvapavac na fľaše? Ak áno, aký? 

Zaujali ma tieto

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:09

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:15

Myslím, že už začíná to bolení břicha - co s tím? 

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:24
Reakce na Malenge:

A když už jsem tu, ještě jsem s dítětem neletěla, tak by mě zajímalo, jestli nevíte, jak je to s tou dětskou výživou, která se jako tekutina/gel může brát na palubu. To jako lze vzít celkem neomezeně dětské kapsičky a skleničky? Nebo jak to mám chápat? Malej celkem nic nejí, tak kdybych mu mohla batůžek naplnit ovocnymi a tvarohovymi kapsičkami, dost by mi to ulehčilo život.

​vezmi, co potřebuješ, nikdo ti nebude říkat, že to množství neodpovídá cestě. Voda na pití v dětský láhvi taky není problém. Maximálně si ji vezmou já bližší prohlídku. I z kočáru můžou vzít stěr na test.  Pokud by tě ještě něco ohledně létání s dětmi zajímalo, klidně se ptej, mám toho za sebou dost.  
Kluky by mohly bolet uši při klesání, většímu vezmi třeba žvýkačku, malý může dostat láhev. Pokud by to nepomohlo, stevardi můžou polít ubrousek horkou vodou, dát ho do kelímku, ty to pak připlácneš dítěti na uši. To jsem nikdy neaplikovala, jen viděla. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:27

Rhaenys u nás pomáhala pozice na bříšku - buď na předloktí "na tygříka" nebo tělo na tělo na hrudníku rodičů (u nás to obvykle bral na sebe manžel). Ale myslím si, že úplně nejvíc pomohlo, když jsem já ze stravy vyloučila věci, po kterých jsem odpozorovala řev. U mne to byl chléb, pečivo, knedlíky, citrusy a ořechy všeho druhu. Pokud tedy kojíš. 

Plus to, co se píše nade mnou - vykašlat se na všechno, ležet, chovat, tušit, stěžovat si bez výčitek, nebát se požádat o pomoc. Vidět světlo na konci tunelu.

Moc držím palce!

Edit: tulit, ne tušit.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:31

Rhaenys 

Probiotika, opravdu se dělají už pro novorozence, jen už nemám přehled. Cvičit nožičkama (přitlačovat k bříšku), jsou i speciální masírovací masti a oleje a pak je poslední instance, rektální trubička. Na té se jednoznačně pozná, že dítě opravdu trápí zaražené prdy, po vypuštění to vždycky byla okamžitá úleva... Pamatuju si, že narození prvního dítěte bylo provázené nájezdy na lékarnu, které mi do té doby byly úplně cizí.

Jinak různým dětem pomáhá různé nošení nebo natřásání v kočáru. Někomu vyhovuje šátek nebo nosítko, někomu, to byl náš případ, nošení na tygříka, nachodili jsme takhle po domě kilometry. Je potřeba to vyzkoušet, něco snad pomůže.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:32

Rhaenys Jako bych slyšela sebe před 2 měsíci :) Viki má teď necelých 11 týdnů, problémy s bříškem začaly ve 3 týdnech. Nám pomohly masáže břicha, Babycalm (ale až od 1 měsíce) a SAB simplex, samozřejmě taky dávat pozor na jídlo. Hodně chování a procházení, zpívání, white noise, dudlík, případně houpání na míči. Nemám pocit, že by se to nějak extra zlepšilo objektivně, ale já jsem změnila své očekávání na následující dny a nenechám si to už tak jít k srdci, když malý pláče kvůli bříšku atd. Toužebně očekávám věk tří měsíců, kdy se to prý má zlepšit :D

Taky mně hodně pomáhá, když ráno malého vezme manžel a pohlídá, zatím co já se osprchuju, zajdu v klidu na záchod, nasnídám se... a pak ho spokojená přejímám a muž jede do práce. Tady tento postup, který vezme třeba jen 20 mužových minut, mi podstatně zlepšil kvalitu života :)

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:32

Rhaenys Nejraději bych tě objala  Fakt to přejde, musíš to prostě přežít, já denně sežrala celou čokoládu. 

Na bříško masírovat, poloha na bříšku, super je i nošení na předloktí, myslím, že se tomu říká "na tygříka". A hlídat si jídelníček. A jinak potvrzuji, vše co tu už zaznělo, vyprdni se na všechno ostatní a totálně se přizpůsob dítěti. 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:36

Rhaenys Jo, u nás taky párkrát došlo i na rektální rourku, to je fakt spolehlivá záchrana, když je nejhůř... ale nesmí se používat moc často. Jinak velice dobře u nás funguje tento white noise: https://www.youtube.com/watch?v=wa4ndd3agQI

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:36

Rhaenys 

Ještě mě napadlo - kojíš? Kojíš vleže? Při tom se dá taky odpočinout. Pak si tu dost holek pořizovalo různá závěsná houpací zařízení - hacky, hojdavaky a tak. 

Jo a ještě jsme na prdy dávali Espumisan v kapkách, několik dní vždycky pomáhal, pak to přestalo fungovat, tak jsme na čas vysadili a pak se to zase dalo použít. 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:40

Já vím. Když já jsem fakt unavená, po tom těžkém porodu jsem si pořád neodpočinula, jsem děsně unavená. On chce být pořád na prsu, jenom se mnou, ani muže neakceptuje, akorat řve jako tur. Kočka se ho hrozně bojí a pořád se schovává, jsem pro ni cizí, to mě taky hrozně mrzí, že ta to nese tak špatně

A hrozně se stydím, ale je pro mě těžký ho milovat vesmírnou láskou, když jen řve a já jsem tak unavená