Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:41

Rhaenys ještě nezaznělo vyslat někoho s miminkem na procházku, jestli akceptuje kočárek. I kdyby to měla být půl hodina.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:52

Rhaenys kojit, nosit, mazlit, neodkladat a pak znovu opakovat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 16:58

Rhaenys 

Kontroloval ti někdo krevní obraz? Anémie?

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:01
Reakce na Evaeva:

Rhaenys ještě nezaznělo vyslat někoho s miminkem na procházku, jestli akceptuje kočárek. I kdyby to měla být půl hodina.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:03

Rhaenys Klidně mi můžeš někdy napsat SZ, bude pravděpodobné, že spoustu věcí jsem řešila a budu řešit pár týdnů před tebou, tak třeba budu umět poradit nebo aspoň povzbudit:-)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:05
Reakce na Rhaenys:

Prvé štyri mesiace Alicinho života som túžila len po jedinom. Mat stroj času, preniesť sa do času pred otehotnenim a nikdy neotehotniet. Viem, že teraz to znie neuveriteľne, ale fakt bude dobre. Tiež odporúčam všetko vyššie popisane

A hrozně se stydím, ale je pro mě těžký ho milovat vesmírnou láskou, když jen řve a já jsem tak unavená

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:06

Rhaenys Vůbec si nevyčítej, že ho ještě tolik nemiluješ, je to totiž úplně normální, jen se o tom nemluví. Přijde to časem, uvidíš. Člověk nejdřív potřebuje aspoň trochu uspokojit základní potřeby, jako je jídlo a spánek. Já to mimochodem měla úplně stejně. Chovala jsem se mile a něžně jen z povinnosti, že je to můj drobeček, ale necítila jsem nic. A to jsem měla spavý dítě (prvních pár dní, pak to nabralo přesně opačný trend). A teď bych ho sežrala.

S břichabolem neporadím, nás trápilo taky, ale nic nefungovalo úplně úspěšně. Hodně sil a ať to drobečka brzy přejde.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:14

JanieB Děkuji za nabídku, asi využiju

Děkuji všem

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:22

Rhaenys uvidíš, že to přejde a ta největší láska naopak teprve přijde. Ono to takhle mělo, má a bude mít spousta z nás nejen tady ale i jinde. Hodně sil přeju, rady tady zazněly dobré.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:24

Rhaenys láska se dostaví. Moje dítě bylo bezúdržbové, ale v prvních měsících bych o nějaké vesmírné lásce nemluvila. (Vlastně nevím, jestli bych o vesmírné lásce mluvila i teď) Byl to prostě tvor, o kterého jsem se musela a chtěla postarat. Musíš se nejdřív dát dohromady, potom syna trochu poznat, naučit se v tom chodit a podobně, láskou bych se zatím nezabývala:), to přijde později. 

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:28

Rhaenys Vzpomněla jsem si na jednu dobrou věc, co zabírala na prdy - kmínové čípky. V lékárně bohužel pokud vím nejsou, ale vyráběla jsem si je podle návodu z netu (bylo to v nějakém ebooku ohledně bolestí břicha). Jo a probiotika obsahující l.reuteri

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:31

Rhaenys To si vůbec nevycitej, určitě je to těžké si to připustit, když to bylo vymodlene dítě, tak člověk tu vesmírnou lásku tak nějak automaticky očekává. A ona přijde, ale postupně. 
Já první tři měsíce cítila jen "ochranitelský pud", nebo jak to říct. Jako rvala bych se za nej jako lvice, kdyby byl jakkoli v ohrožení ... ale láska? Tak to vůbec. Spis výčitky, nepochopeni, lítost, zklamání ... a beznaděj, kdykoli jsem pomyslela na život, jakej mě asi čeká.
Ale bude to dobrý, fakt. 

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:36

MP Meri to popisuje přesně, měla jsem to úplně stejně Rhaenys 

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:47

Rhaenys

Je mi vas lito, obou! Poradili ti tu dobre a ja k tomu jeste doplnim, ze neni treba se stydet za to, ze jsi unavena z vlastniho ditete, ze uz nevis, co  bys pro nej mohla udelat, jak  bys mu mohla pomoci. Ze uz jsi unavena i na ty rady typu hodne lasky,  telo na telo a hodne mazleni. U nas to totiz moc nezabiralo, syn byl neutisitelny a nechtel ani nosit v satku! Ja ho houpala v houpacim kresle, pevne pritisknuteho k telu, v usich jsem mela spunty, protoze mi tam jelo 80 decibelu. Kdyz uz jsem byla unavena i z toho, vozila jsem ho proste cely den v kocaru, nachodila jsem bezne dvacku denne. Venku se ten krik lip snasel, v prostoru se rozptylil a nevracel se mi ozvenou v polozarizenem byte.

A prejde to, nejpozdejc kolem 4.mesice.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:53

Rhaenys jak píše MP Meri - měla jsem to stejně. Mně to trvalo snad půl roku, do té doby jsem vážně chtěla vrátit čas a dítě nemít. Až u druhého to naskočilo hned. Šestinedělí je sviňa, to první bylo nejhorší období mého života. Držím palce, zdá se to nekonečné, ale uběhne to a všechno bude lepší a lepší. A nakonec úplně úžasné.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 17:54

Rhaenys a ještě poznámka, mně život nejspíš zachránilo pevné zavinutí. Zkoušela jsi?

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 18:09

Rhaenys nam na boleni briska a revy pomahal jedine satek. Vsechno ostatni u nas byla ztrata casu bez efektu. Kapky, noseni na tygrika, chovani, nahrivani... Zavinout se nase dite nedalo, do dneska je nerada prikryta. Zato satek a chvile chozeni po byte s nim to dite vzdycky vypnul. Ja pak sedavala v kresle s navazanym spicim ditetem a koukala na serialy nebo cetla knizky. A kdyz jsem se pak naucila v satku kojit, byla to pohodicka. 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 18:09

dynda Tabea moc oběma děkuji, opravdu mám hned mnohem lehčí hlavu, pomohly jste mi!

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 18:11

Pinot Noir ach, pevné zavinutí, jak jsem mohla zapomenout...

Rhaenys nedostatkem lásky se fakt netrap, jak zaznělo, má to tak spousta žen, akorát se o tom nemluví. Já třeba po porodu asi 10 hodin spala a bylo mi srdečně jedno, kde je dítě. Pak jsem se o něj samosebou starala, ale tak trochu automaticky, jako o věc.

Jo a kočka si zvykne. 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 18:11

Pinot Noir Ješte ne, ještě jsem nějak nenašla sílu skoro na nic. 

Zuzuli Zatím v šátku řve. Řve furt