Rhaenys drž se, snaží se myslet na sebe a neboj se si postěžovat, je téměř 100%, že zjistíš, že něco podobného má některá z nás za sebou a že to nakonec dřív nebo později skončí. Ta únava je strašná, osobně si myslím, že ten poporodní naráz do zdi reality by se měl vyučovat. Jak najednou ty nejsi důležitá, protože se musíš postarat o toho nemohoucího tvora a přitom bys nejraději zmizela. Pamatuji jednu sobotní noc, kdy jsem asi ve 3 ráno zhroucená seděla u pračky, na zemi dítě, na které jsem polosyčela a polokřičela: proč proboha nemůžeš být chvíli zticha? Musíš furt ječet? Já už nemůžu, už jsem zkusila všechno, chci odejít (spíš se odplížit) středem a za sebou nechat všechno a dynamit. Nesnášela jsem muže, který spal, toho řvoucího tvora i sebe, že jsem byla tak blbá a svůj pohodový příjemný život si takhle zničila. Rozumím ti a posílám energii, bude líp ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Rhaenys Drž se, fakt je to jen období a přejde to. Za pár týdnů se na tebe začne smát.
Děkuji. Já zatím nevěřím tomu, že to přežiju
. Strašně mi chybí můj muž, nemám na něj vůbec čas, je mi bez něj smutno ![]()
Rhaenys No nevím tedy jak by si si týden po porodu čas na muže představovala
? Muž by měl být teď ideálně s vámi doma nebo při ruce a pomáhat ti se zajištěním základního chodu domácnosti. Všechno ostatní je utopie zvládnutelné jedine s uklizeckou a chuvou za zády.
Rhaenys prezijes a dokonce i dite to prezije, ale ted je hrozne tezke tomu uverit.
Ja bych ze vseho nejdriv zkusila vyresit tu unavu- vyslat muze s kocarkem aspon na hodinu ven a lehnout si a pospat. Potrebujes si odpocinout abys mela silu se o toho tvorecka postarat. I kdyby muzi mel v kocarku tu hodinu prokricet, muz neni v sestinedeli, snese to lip nez ty. Nikomu nepomuze, kdyz se zhroutis.
Jinak na brisko uz zaznelo vsechno, sice se mi zda trosku brzo na ty klasicke koliky, ty obvykle zacinaji az kolem 2-3 tydnu (malemu neni ani tyden, ne?). Kdyz kojis, rozbehlo se to uz poradne? Pribiraa maly, cura dost? (aspon 6x denne). Kdyz pises ze je neustale na prsu (vim, ze kojeni neni jen zdroj jidla), tak mi jako prvni napadlo toto...
Ale mozna jen potrebuje trochu zadaptovat a zvyknout si na tento svet, pises, ze i porod byl narocny... Bude lip ![]()
Tady je článek o tzv. Karpově metodě.
Můžeš to zkusit, aspoň něco by mohlo fungovat, u Rosti fungovalo zavinutí, bílý šum a kojení, samozřejmě vše najednou.
Rhaenys jako bych slysela svou dceru. Bylo to tak s prvnim, prezili oba, ted se to opakuje s malou. Je ji mesic a treba dneska pry od sedmi do tri nespala a jen rvala, rvala a rvala. Zatim jsem si brala starsiho, ale jak to tak pozoruju, budu muset spis vypadnout s malou. V tom by ti manzel mel pomoct, chlapecek 2 hodiny bez kojeni vydrzi a ty by sis oddechla.
Edit - hlavne neres domacnost a kocku, chapu, ze je to cloveku lito, ze neni vsechno jako driv, ale fakt vytesni vsechno, co neni akutni.
Rhaenys ja jeste doporucim zavolat si na navstevu nejakou laktacni poradkyni nebo dulu, dobra poradi i s tim, jak se szit doma po porodu, poradi, jak maleho chovat, uklidnovat, kamaradku prave naucila vazat satek a kojit v nem, pomohla nam s koupanim, maji i sve ruzne triky, co muze pomoci. Me celkem pomohlo mit nekoho doma nazivo, kdo mi poradil, pomohl, pochvalil...
Rhaenys neboj se, čas na muže si časem najdeš. Teď se nejspíš chvíli budete u malého střídat, když bude muž doma, a ty se radši vysprchuješ, než aby sis povídala s mužem, ale to se usadí. Malý je na světě opravdu krátce a věřím, že už za týden, čtrnáct dní budeš lépe vědět, co malý potřebuje a jestli tě u toho řevu právě potřebuje nebo může zaskočit někdo jiný. A i on se na náš svět trochu adaptuje. Nevím, jestli máš v dosahu rodiče nebo sourozence, ale neboj se je požádat o hodinku vození, donesení jídla nebo pomoci v domácnosti.
Blbý dotaz, ale nemám se aktuálně na koho obrátit. Můžu mít zánět prsu po 7 měsícipch kojení? Nikdy jsem neměla žádný problém, ani když malá na Ačátku prospala noc. Od rána mě bolí pravé prao, nejvíc jakoby bradavkou a v okolí. Zatvrdlinu necítím, změny na kůži nevidím. Možá je jedna pblast maličko prokrvenější, ale nic patrného. Od rána mě i pobolívá hlava a bolest se spíš zhoršuje. Jsme na dovolené, nemám tu nic na obklad, odsávačku... Můžu z toho prsa normálně kojit? Plán je si vzít paralen a počkat, co to udělá. Nějak mě nenapadá co jiného by to mohlo být, ale vůbec nemám zkušenost. Samozřejmě nás zítra čeká 10 hodin na trajektu ![]()
Děkuji. Já zatím nevěřím tomu, že to přežiju
. Strašně mi chybí můj muž, nemám na něj vůbec čas, je mi bez něj smutno
Jež, tak to jsem měla taky a upřímně, teď se z muže stala prakticky něco jako další bytost v domácnosti, s kterou jsou spojené další povinnosti a interakce:-D. Nehynoucí láskou k němu prahnu většinou když řekne něco jako ,,vezmu holky ven,,. Takže všechno je to relativni!
Já myslím, že to breceni je otázka několika dní,malej se prostě musí adaptovat na život;-). Myslíš, že bys ho mohla dat muzi do kočárku? Třeba by ho uhojdal, nacpi mu dudlík, kojení/nekojeni, ono ho to nepokazí.
Držím ti palce. A URČITĚ TO BUDE DOBRY!!!!!!!!!
MPLee Jo, z toho prsa by jsi právě měla kojit co nejvíc. Prášku se neboj, ale teď nevím, zda je lepší paralen nebo Ibalgin. To ti tady někdo napíše. Mně říkala doktorka, že ten zánět prsu často byla spojen s nějakou nemoci, takže třeba na tebe něco leze a zároveň i zkrátka do prsa no. Tím kojením a práškem nic nezkazis, ono na to nic jiného stejně nevymýšlím. Držím palce ať je ti lépe;-)
Karja dává se paralen, ale kvůli tomu novorozenci. V sedmi mesicich je na zánět možná lepší Ibalgin.
MPLee radši ibalgin, ten je oproti paralenu protizánětlivý
MPLee určitě můžeš, já s druhým měla až téměř v jeho roce. Většinou bývají vidět červené fleky či cestičky na kůži. Z prsa koj, co to jde, dítě ti právě pomůže a nejlepší je ten prs co nejvíc vyprázdnit. Dávala jsem zábaly z vychlazeného tvarohu, napatlat tenkou vrstvu na plenku a na cca 20 minut prso zabalit, když nebyl tvaroh, dala jsem i jogurt. Paralen určitě vyzkoušej, možná brufen by byl lepší, mám pocit, že je víc protizánětlivý. A snaží se nenervovat, u mě to byla záležitost na dva dny, v obou případech, tak snad to budeš mít taky hned pryč!
MPLee Dávat pít co nejvíc z té bolavé strany (pokud je bolest lokalizovaná). Tvarohový obklad. A ibalgin.
MPLee Jo a nevim, jak se ti malá budí v noci na jídlo, ale radši ji asi vzbuď at kojis často a nezhoršís su to;-)
MPLee můžeš. Já zánět rozehnala obkladem z tvarohu, měla jsem i horečky, zatvrdlinu jsem taky neměla, bolelo mě celé prso a bylo horké na omak. Z prsu určitě koj, snaž se třeba po teplé sprše mléko vytlačit i ručně z toho místa, kde to nejvíc bolí. Dítě by tam při sání mělo mít bradu, ale bude to nejspíš bolet. Paralenem nic nezkazíš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY