Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 21:43

Karja to isté som si dnes vypočula, že v škôlke je dobré, ale chodiť tam nechce. Ale hovoril to s takým potmehudskym úsmevom, akoby skúšal, čo ja na to.

A synova pediatricka je bezdetná, dozvedela som sa to v synovych 2 rokoch, dovtedy mi niektoré jej rady riadne znížili už tak nízke materské sebavedomie.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 21:48

letfenixa Jo, našeaktualni má 4 děti, asi? A je fakt, že je to v jejím přístupu hodně znát;-)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 22:20

Karja vlastni deti jsou pro premoudrele pediatricky nejlepsi praxi  taky jsem v sestinedeli chtela nekam odejit, kde mne nikdo nenajde 

Offline MPLee
3052 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 22:24

Rhaenys tlapkám. Láska přijde časem. Já měla na začátku divný sny - musím si vybrat jako v Sophiině volně - mimino nebo pes. A nevěděla jsem, prostě jsem se nedokázala rozhodnout, pes mi přišel mnohem bližší. A cítila jsem se kvulli tomu hrozně, že jsem dlouho dítě chtěla, teď ho mám a radši mám psa. Samozřejmě teď malou fakt zbožňuju a dala bych za ní život. 
Ona teda byla málo uplakaná, ale pomohlo mi přijmout fakt, že má každý den uřvanou 2-3 hodinovku. Jeden čas řvala pravidelně kolem páté odpoledne a nepomohlo nic. Tak jsem si prostě vždycky sedla na gauč, dala si ji na nohy, pohupovala, hladila a u toho koukala na filmy, čuměla do mobilu nebo jedla. Nejsi špatná máma, protože mimino brečí. A nedá se vždycky zajistit, aby neplakalo. Podle mě je důležité, že není samo, ale nejde vždycky zjistit co mu vadí... 
Jinak jestli máš podezření na břicho, tak rozhodně doporučuju tu rektální rourku. Nám fungovala jen od Fridababy. A v jeden čas jsme ji používali i 2-3x denně - jinak malá prořvala den, když jsme rourkovali, měli jsme usměvavé mimino. Jakmile se začla kolem 3 měsíců otáčet sama na břicho, už jsme ji nikdy nemuseli použít. Takže pro mě to byla spíš první než poslední možnost.
Máš Rockit? Jestli akceptuje kočár, je to super vychytávka, co s ním sama houpe. Malá spí do teď jen v jedoucím kočáru, ale tímhle ji oblbnu a spí zaparkovaná na terase i 2 hodiny. Zavinovačku nesnášela, ale zase milovala péřovou zavinovačku, na kterou jsem jí pokládala jako na polštář, můžeš to zkusit.
A hodně mi pomohlo se domluvit s mužem, že jsem ráno venčila psa já. Hrozně mi chyběl nějaký čas bez mimina, pravidelný. Co se s ním domluvit, ať každý den vezme malého ven i kdyby na 15-20 minut, ať můžeš pomazlit kočku? 
s mužem si to sedne, taky mi bylo líto, že spolu trávíme málo času, ale netrvalo to dlouho

A ostatním děkuji za rady. Snad to odezní samo, jen mě překvapilo, že to přišlo poprvé až teď. Jsme v opuštěné díře na Sardinii, takže už jsem dnes nesehnala ani jogurt. Malá obvykle noci prospí, ale rostou jí zuby a místo v postýlce je nakýblovaná u mě a čas od času se napije, tak to snad pomůže. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 22:30

Rhaenys . Všetky rady tu už zazneli, mňa ešte napadlo tak ako písala mnum , že by mohol byť hladný. Skús zistit či dosť pije - pocikane plienky, prípadne ak máš doma váhu, zvážiť pred a po kojeni ( ja som staršieho musela vážiť, malo pil, nepriberal, bol malý a spavy. Každé kojenie trvalo hodinu - neustále budenie lebo pri tom zaspaval, váženie, odsávanie a potom dokrmovanie z fľaše. K tomu mal reflux, takže ešte dlhé nosenie). No bol to masaker, zachránilo nás iba to, že od troch mesiacov prespal celú noc a cez deň sa tento kolotoč už dal zvládnuť. Držím veľmi palce nech sa to zlepší a ty si oddýchneš. Na prvé šestonedelie tiež nespomínam rada, mala som ešte aj traumu z pôrodu, a pocity lásky som hneď necítila, mala som chuť od všetkého utiecť. Ale prešlo to a potom to bolo super. Viem, že ti nepomôže, keď napíšem, že to bude časom dobré, ja som túto vetu absolútne neznášala, mala som pocit, že nevydržím už ani deň, nie mesiac alebo dva. Ale naozaj bude stále lepšie a lepšie

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. zaří 2021 22:34

MPLee 

Já si myslím, že jsem měla zánět v prsu z ofouknutí. MOhla jsi někde prochladnout nebo ofouknout?  U mě trvalo několik dní, než se to pořádně rozjelo. Dlouho jsem cítila takovou neurčitou bolest, myslela jsem si, že jsem se nějak otlačila, po několika dnech to začalo jakoby řezat a pak už nastoupily horečky, fleky a bylo to jasný. Samozřejmě to byl pátek večer.

Tak snad to není ono, užívej si dovolenou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 22:47

Karja 711990 bonbóny a lízátko to měl někdo narozeniny, ostatní je náhrada za odpolední svačinu:), to u nás dělají i jiné školky jsem si všimla. Já mu dám vždycky jen trošku a ještě se musí podělit s bráchou, zbytek mám pořád v kočárku. No je to něco za něco, čočku nesnědl už tak dva roky;) Teď jsem zjistila, že za celodenní stravu platím 40 korun, tak se není čemu divit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 22:52

MPLee zkus to po kojení chladit aspoň nějakým obkladem, před kojením naopak nahřát. Mě bylo tři dny špatně jako při chřipce, plus bolest toho prsu, pak už to začalo rychle odeznívat. Dítěti byly, myslím, čtyři měsíce, nakonec jsem si nevzala ani paralen.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2021 22:56

Karja ten den otevřených dveří nezní moc jako dobrý nápad, vůbec mě překvapuje, že to dělají takhle zkraje září. Syn má taky smíšené pocity, je tam rád, vyzvedávám spokojené dítě, ale ráno řev:( Zítra máme třídní schůzky, tak jsem zvědavá, co se dozvím.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 00:59

Prosím, které jsou ty knihy, co budu pro děti potřebovat, když nám někdo umře?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 02:02

Rhaenys toto tu asi jeste nezaznelo,ale co mu zkusit dat UM....ale ja nejsem zastancem kojeni za kazdou cenu.

Online Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 06:10

Včera jsem snad poprvy v životě viděla bezudrzbovy pulrocni miminko, budu se z toho vzpamatovavat asi dlouho, nejdriv spalo i ve stojícím kočárku, pak bylo na klíně a spokojeně koukalo a pak si prohlizelo samo v kočárku nějakou látkovou knížku, za 4 hodiny nevydalo hlásku!!!!!kdyz si vzpomenu na nás v ty dobe  (ale nevymenila bych )

Online Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 06:17

A naše dite bylo včera taky bozi, měli jsme úplně marieu den, nakonec ho v hybernsky obdivovala i nějaká cizi holka od vedlejšího stolu, přes hodinu si hrálo samo na písku

mmch kampus hybernska moc doporucuju při setkání v centru Prahy s malejma detma, to piskoviste v rámci kavarny je úplně k nezaplaceni 

Online Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 06:39

Rhaenys tebe objimam na dálku  ty první tejdny jsou fakt hodně narocny, všechny rady už tu padly, nás zachránil houpací kocar v kuchyni, hacku, kterou jsem měla pujcenou, jsme nakonec ani neinstalovali. A šátek. A nošení. Ty vecerni place byly vyčerpávající, neuměla jsem si vůbec představit, jak strašně moc a jak rychle mě ten pláč úplně vydeptá. Chce to někoho k ruce, aby sis mohla na chvíli sednout na střídačku

ten ig profil úsměv mamy už tu taky padnul 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 06:51

Potrefenáhusa zažila jsem takové miminko, buď samo leželo, až usnulo, nebo na klíně koukalo a něco si broukalo, roztomilé, hodné zlatíčko, neuvěřitelně šikovné, v roce bez plen... Vždycky jsem si říkala, že až budu mít děti, doufám, že budou takové... Po letech jsem se dozvěděla, že je to těžký autista, se záchvaty, nevzdělatelný, v deseti letech nemluví, nenají se, ubližuje si... Vždycky si dám v duchu po hubě, když mě napadne "kéž by někam zalezli a dali chvíli pokoj", vždycky si na něj vzpomenu.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 06:57

Potrefenáhusa ted jsem so vzpomnela, ze jsem s pulrocnim Tondou absolvovala kurz smazeni koblih! Lezel v kocarku, broukal si, spal, chvili byl v satku....:D to bylo tak tejden pred tim, nez prestal v noci spat a zacal bejt neodlozitelnej

Online Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 06:58

Pinot Noir aaaa, to zní hrozne! Já bych nevymenila ani za nic, mne je naše dite hrozne sympaticky se vsim všudy, jen ze když to vidím, tak si rikam ahaaaa, takhle to taky může vypadat!!!!! 
plus teda i fyzicky je to asi větší brnkacka, má o dvě kila min než naše dite v tom veku, i když já už jsem teď asi naposilovala a hodně mi pomohlo, když si zacala hodně váhy držet sama, teď už se nosi jako opička 

Online Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 07:00

711990 vy jste blázni  já měla neodlozitelny furt, mne jediný, co zachranovalo, ze v 90% opravdu dobře a dlouho spí, ale i to tak do 8 měsíců hlavně na mně

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 07:22

Rhaenys Když se budeš cítit pořád špatně, nic nebude pomáhat, řekni to gynekologovi nebo nebo praktickému lékaři. Po náročném porodu můžeš mít málo železa nebo něco jiného. Myslí i na sebe. Muži řekni, že ti chybí, to spolu určitě vyresite.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 07:27

Potrefenáhusa taky jsem takove dite videla: byli jsme na navsteve u kamaradky, kazda 2 deti. A ten jeji mladsi nejdriv lezel potichu v hlubokem kocarku a cucel, pak ho prebalila, dala do postylky kde si bacal do nejakych hracek, pote ho nakojila, prebalila, oblekla a sli jsme ven, on nespal, ale lezel v naprostem klidu v kocarku. Ja jsem za tech asi 5 hodin co jsme spolu stravili, neslysela jedine jeho zaplakani nebo protest. Zatimco ja tam litala kolem svych deti ktere furt neco potrebovaly, ona se v klidu venovala starsimu a jeste mym detem a udelala nam palacinky. Holt nekdo umi