Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:00

Karja my něco chytali celé léto, podle mě za to může ta zimní izolace, to jsme byli prakticky zdraví.

Uvidíš, třeba si vezme ten sirup, zkus to dát na lžičku. Ten čípek se rozpouští rychle, ale to mi přijde jako horší násilí než sirup do pusy. Jo a kapky do nosu se dají nakapat ve spánku:) Jinak my byli odpoledne normálně venku, syn jezdil na kole a hrál si jako vždycky. Akorát ráno se vzbudil s brekem, že se bojí, že bude mít rýmu a neuvidí to divadlo. Takže už asi stihl nakazit ty zbývající zdravé děti ve školce;)

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:03

Pinot Noir zejtra už je pátek, to vyleží přes víkend

Tyjo ale u nás už týden a zatím to nevypadá na nějaký dramatický zlepšení. Pro svůj klid jsem mu dělala i domácí antigenni test, ale bude to jen nějaká vytrvalá nudlová viroza. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:03
Reakce na Vari:

v rizikovce mi rekli, at ji klidne krmim vic. 

​Promiň, ale...

Tohle fakt může vypustit jen někdo, kdo dítě, které nechce jíst, nezažil. Stejně jako ty řeči o dětech, které u plného talíře neumřou, a hlad by ho naučil, a podobná moudra.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:08

Pinot Noir víš co, to je kus od kusu. U ségry to celkem fungovalo. Respektive se mamka uklidnila, když si tu "poučku" vzala za své, z jídla přestalo být téma a probíhalo víc v klidu. Ségra jedla pořád stejně:) Teď v pubertě sní dospělé porce s přehledem (když jí někdo připomene, že je čas jídla), ale moc nepřibrala:)

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:12

Pinot Noir jo, mně to připomnělo, jak mi doktorka na 4 měsíční nebo který prohlídce řekla, ať začnu dokrmovat nutrilonem, a ať mimino po té flašce klidně ještě dokojím do mimina se ale nevešla ani ta předepsaná nutrilonová dávka...nebo na roční prohlídce, kolik prej sní jablíčka, no copak já vím, tak jsem řekla, že tak půlku, a to ne, že musí sníst celý!!! 

Online continuity
43589 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:15

Evaeva přesně tak, mě to taky pomohlo. A ono je to opravdu tak, ve střední Evropě dítě hlady neumřelo už několik desetiletí, i když nežerek je opravdu hodně.

Já jsem měla k tomu knížku a tam se pravilo, že je špatně z jídla udělat téma. Je to hrozně těžké, když má člověk to hubené dítě ( já je mám obě navíc ještě i malé vzrůstem - jsou kolem 3. percentilu, v těch lepších obdobích), ale fakt asi nejlepší pro to dítě je neřešit to tolik, nebo pokud, tak to řešit efektivně a vydupat si nějaké vyšetření. Ale lamentovat nad plným talířem nepomůže vůbec ničemu. Mě to teda došlo az ve chvíli, když dítě na to téma namalovalo komix a přeji všem, aby se s tím vyrovnali mnohem dřív.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:18

Jo a hlásím úspěch v naší trnité cestě za používáním nočníku - dnes byl velký úspěch a to díky tomu, že manžel, když strčil dceru do vany, tak se běžel koukat na atletiku, a když začalo kvílení "kakat do plínky, hned" odpověděl "sedni si zatím na nočník, já se chci dokoukat na tenhle závod", další kvílení ignoroval, pak byla chvilka ticha a nakonec "kakám do nočníku!" Poprvé!!

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:20

Pinot Noir Pani doktorka to asi placla, jen aby rec nestala, dcerka je tam znamy cislo, na jedny rehabilitaci dala svuj nesouhlas najevo tak, ze jsme si pak dali pekne kolecko odber krve, kardiologie, EKG, jedinym vysledkem bylo to, ze je devce drobet afektivni. Coz bohuzel vim sama.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:22

continuity mamka měla podporu i v naší doktorce. První rok to řešila víc, pak usoudila, že holt bude taková a dál jen sledovala, jestli příliš nevybočuje z té "své" křivky. Nějaké vyšetření jí taky provedli, na celiakii a podobně.

Online continuity
43589 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:23

Mohučanka podobným stylem dnes bojácné dítě, vylezlo na stěně až nahoru. Muž se byl s nima podívat na nábor do lezeckeho kroužku. Ta starší leze v pohodě, mladší na laně chytala hysák už 1,5 m nad zemí ( zajímavé, že boulder ji nikdy nevadil ani ferraty, ani stromy). No a muž se zapovídal s jisticem, dítko sice prý něco volalo, že chce dolů, ale nikdo ho neslyšel. No tak to dolezla a pak ještě tři cesty. Mám radost. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:25
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 00:46

Karja noo my dávame poležiačky a hlbšie do pusy, aby to hneď nevyplul. Ale trvalo nám prísť na správny grif, prvý krát nám to vyvrátil. To som si vravela, čo je horšie, či vysoká horúčka alebo násilní rodičia . Postupne si zvykol, nemá to rád, vyvádza ale už nevypluva.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 03:37

Všem maminkám s nemocnými dětmi. To zaří je asi normální, u nás ve školce to tak bývalo pravidelně. Pamatuju jeden začatek školního roku,kdy do týdne zůstalo ve třídě asi 5 dětí. Takže držím palce.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 03:39

Karja Starší při teplotě zvrací, čípek jsem používala a v poho. Na záchod se mu nechtělo.

Offline Tabea
8269 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 06:20

Mohučanka to je super! Teď už bude vědět, že to jde. Víc atletiky do televize!

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 06:40

continuity to se nedivim! My ted baru vytahli na cestu v polske Jure, tak 3/4 vylezla sama, koukali jsme jak z jara:D

Online continuity
43589 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 07:11

Držím všem marodům palce, ať jsou brzo fit. 

Online Potrefenáhusa
39019 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 07:19
Reakce na Mohučanka:

nebo na roční prohlídce, kolik prej sní jablíčka, no copak já vím, tak jsem řekla, že tak půlku, a to ne, že musí sníst celý!!! 

​Tyjo, to já taky vůbec netusim, kolik toho sní, nandam na talir a když doji, tak tu spoušť uklidim, co jsem ji přestala krmit já, dost se mi ulevilo 

jen teda je potřeba odklidit většího psa, jinak mu to všechno nabidne

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 07:39

Potrefenáhusa no to já taky netušila a netuším, jednu dobu to chtěli vědět v mililitrech a gramech já příkrmy vařila od oka, fakt jsem je nevážila. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 07:40

Tabea Pinot Noir continuity díky moc, vím, že jedna vlaštovka jaro nedělá, ale doufam, že je to snad už na dobré cestě...