Mohučanka no jasne, ani si to neumim představit vařit na gramy, možná cca objem ty skleničky? Ale tam mi to přijde strašně naddimenzovany, ty doporučený objemy
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa starší měl období, kdy snědl jeden a půl skleničky pro jeho věk
já u příkrmů věděla, kolik ml jsem cca uvařila. Což ale neodpovídá tomu, co snědli. Zejména mladší tak půlku rozpatlal po okolí
chtít.to.po.nekom.na.gramy.mi.prijde.ulitle.
Karja vleze zakleknout, jednou rukou chytit za panty a mirne otevrit, druhou pomalu vstriknout koutkem (nestriknout to rychle na patro, jinak te poblije!!). naucily me sestry v nemocnici:-P
Mohučanka po me zase na rocni prohlidce chteli, abych vazila pred a po kojeni, aby vedeli, jestli za den nakojim aspon 750ml
Potrefenáhusa taky nandavam na talir od oka. Moje mira je akorat polovina /cela ikea detska plastova miska/talir. Slecna uz od cervna odmita pozrit cokoliv, co se byt jen tvari jako detska strava, takze ji nase jidlo. Ani na sklenicky to tak uz merit nemuzu. A teda vymyslet, co kazdy den uvarit, aby to mohla ona a jedl i muz je ![]()
Vari ani u dvojcat nejsou schovivavejsi? Ja porad nechapala, ze se neustale resi jen aktualni vaha, ale fakt, ze se mala narodila o mesic driv s 2120g a svuj percentil si drzi, nikoho nezajimalo. Pomohla nam teda az zmena pediatra, tam bylo konstatovano, ze dite je sice drobne, ale evidentne zcela zdrave a vitalni, a mame uz klid. Kamaradum se pred mesicem narodily holcicky s 1700g a 2300g a jsem zvedava, jestli zvladnou tech devet deset kilo v roce ![]()
Tema z jidla nedelame, zatim ji celkem vsechno, jen nikdy predem netusim, co zrovna ten den bude ochotna jist. Jinak ja si dala za cil ji nikdy zadne jidlo nenutit, maximalne nabizim. Ja jako dite cokoliv, co jsem musela na silu dojist, uz pak vubec jist nechtela. A velikostne mi to moje dite prijde uplne akorat, je uz velka, ale kompaktni, dobre se nosi, vsude se vleze a vypada strasne sikovna, co vsechno uz na "svuj vek" umi ![]()
viktorka_od splavu Tak tohle bych dítěti udělala v ohrožení života. Ale kvůli sirupu na kašel? To teda ani za nic ![]()
Zuzuli naše doktorka řeší, jestli si dítě drží svůj percentil. Ale synové oba měli čtyři kila a 53 cm, kdyby takhle pokračovali, tak mají v dospělosti dva metry. My s mužem jsme spíš menší. Takže kluci první rok v křivkách jen klesali, u prvního se to trochu řešilo, u druhého už ne.
notna řeč byla o sirupu na horečku, to může být i vážné. Ale myslím si, že ve vysoké horečce dítě až takový odpor klást nebude.
Evaeva Já myslela, že karja řeší sirup na kašel. Tak to se omlouvám.
Zuzuli Berou je podle korigo veku, to je mala na percentilu 5, podle bio by z tabulky vypadla uz uplne. Nase detska to neresi vubec, vidi, ze oba sice pomalu, ale jiste pribiraji, navic jsou oba strasne akcni, takze se ani nedivi, ze vsechno spali a moc nepribiraji. V rizikovce to resi vic. A presne, tim, jak jsou o dost mensi, tak vypadaji strasne sikovni a napred. ![]()
Nas syn se narodil dlouhy a hubeny, pak zacal pribirat tak, ze se me doktorka nekdy ve 3 mesicich opatrne ptala, cim ho krmim (byl jen kojeny), a ted v 8 mesicich, jak se zacal hybat, a on se od rana do vecera fakt nezastavi, se me zase ptala, jestli mu davam najist, ze malo pribira. Nejdriv me tim trochu vyplasila, ale uz jsem zase v klidu - vic jidla do nej cpat nasilim nebudu a porad ho hodne kojim. Je teda stihly, ale nijak vyhubly.
Jinak kdyztak pro uklidneni, WHO vydala pred nejakou dobou rustove grafy pro plne kojene deti, ony se od tech standardnich, co jsou delane podle deti na UM, docela lisi. Kdyztak muzu dohledat odkaz.
notna sirup na kasel je imho k nicemu, moje dite uzivalo skutecne leky. a rec tu byla o horecce a volbe cipky vs sirup. jinak nic hrozneho na tom neni, je to normalni postup a kdyz jsi si jista co delas, tak dite v pohode
zajimavy, ze zaklekavani a nasilne cisteni zubu je ok, kdezto podani leku spatne?
viktorka_od splavu já si přesně rikala, jestli násilné čištění znova někdo vytáhne...
jinak já davam cipky, Nurofen sirup jsem zkusila jednou a pulka skončila kdovikde, tak dokud nemá prujem, u těch malých dětí mi to přijde nějak jistější
Potrefenáhusa jasne, hlavne je jeste malicka. u deti co uz pouzivaji wc je nasilny podavani cipku rekla bych daleko vetsi zlo
Potrefenáhusa já mám čípky nejradši, ale čtyř letému dítěte už ho proti jeho vůli dávat nechci, to bych mu radši násilím podala ten sirup, kdyby nebylo zbytí.
U nas jidlo taky blbe. U obou deti. Starsimu teda varim dokola 5 jidel, ktere maji sanci uspet, davam mu mini porce, a jeste pozitivne motivuju (jestli chces nanuka, musis to snist). On je schopny se nimrat i v oblibenych jidlech. Jinak nesni nic, ani kdyz ma hlad - bylo by mu proste blbe z hladu
. zdravim podobne postizene;)
Mladsi ted ji taky malo, ale to je tim prechodem na nasi stravu. Mixovane uz jist nechce, chce jist s nami, ale nema na to, jak ma jen par zubu a ji pomalu, tak vlastne nic nesni.
viktorka_od splavu Evaeva s tím souhlasim
Potrefenáhusa ja s cipkem nepochodila ani u rocniho. Proste se zatne a vypudi ho, ja pak prave ani netusila, kolik ho vstrebal... taky mi to prislo horsi nez ten sirup.
Potrefenáhusa Gatita já teď s čípkem uspěla u dvouletého dvakrát, pak se začal bát přebalování. Takže jsem holt musela zaklekávat a lít sirup proti horečce násilím do pusy.
Ja to sem musim napsat. Jak jsem si tu furt stezovala, ze syn doma strasne zlobi, uz to bylo neunosne, pres miru, dokonce jsem se byla nekde poradit...
No. Takze kdyz si vyzvedavam syna ze skolky, vybihaji nadsene ucitelky, aby mi rekly, jak je ten kluk hodny a sikovny, ze mit takove dite ve tride je vyhra, zdravi, dekuje, kamaradum pomaha. Posledne si me vzala stranou sama pani reditelka, a s vaznou tvari se ptala, jestli se syn doma nekdy "rozjede," ze v te skolce je tak hodny, ze to skoro neni normalni
. Neslo by to nejak zprumerovat?
viktorka_od splavu Vyjádřila jsem svůj postoj a psala js, že v ohrožení života to chápu. Jinak ne. A já nejsem tým ani na zaklenutí při čištění zubů. A že u nás byly "boje" o čištění zubů až do 3.tridy. každý večer. Pak ji to konečně docvaklo a čistí pečlivě sama.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY