Mohučanka continuity
To je ta nezastupitelná role mužské výchovy, taky bych doma našla pár příkladů!
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu Jo myslíš koutkem? Ale to bych řekla, že to nespolkne a pak vyplivne. No tak uvidíme, třeba dnes teplotu mít nebude.
Gatita Tak to byl přesně synovec. Hrozně hodnej a pak doma tygr no. Ale ve škole se to spravilo pak. Zlobí tam úplně stejně jako doma;-)
Gatita Tak ber pozitivně, že je hodnej alespoň někde :o) Na mne učitelky vybíhají akorát s prohlášením, že je dcera hodně hlasitá a její křik už poznají i na dálku.
A hlásím se do klubu nemocných dětí. Sirup proti teplotě bojkotovala asi do dvou let, ale pak jí nejspíš došlo, že se jí po něm uleví a už při aplikaci spolupracuje, tak radím nevzdávat se naděje :o)
Karja koutkem, a ne najednou, jako kočičce
ale vyžaduje to trochu násilí, v případě kočičky i holčičky.
Nestras me, prosim! Jako v ocich verejnosti bodujeme, pry takhle dobre vedene dite! A ze pry je videt, jak se mu venujeme. Tak jsem si vybavila ty dny, tydny a mesice minuleho roku, kdy jsem jen doma v pyzamu cumela do mobilu, a syn vlcil kolem. Jako kdyby to ty ucitelky videly u nas doma, hotovy mordor. Same litani, krik, odhazovani odpadku na zem, mordovani mladsiho bratra doprovazene perlami jako nech toho, nebo ti nafackuju, moje obdobne jeceni na nej (ne teda o fackovani, ale taky dost trapne), praskani dverma, zakazy, prikazy, sprosta slova...Ale tak hlavne, ze navenek pusobime slusne![]()
Pinot Noir náš dvouletý čípky neodmítá. On teda při horečce řve, takže úplná pohoda to není, ale podle mě je mu tak blbě, že je mu celkem jedno, co s ním děláme. Já teda přebaluju ve stoje, takže si to s podáním čípku vůbec nemusí spojit. Ale třeba v noci dávám taky sirup, abych ho nemusela tahat z postele.
Karja vleze zakleknout, jednou rukou chytit za panty a mirne otevrit, druhou pomalu vstriknout koutkem (nestriknout to rychle na patro, jinak te poblije!!). naucily me sestry v nemocnici:-P
Musela jsem se podivat, v jakem jsem vlakne, je to jak navod jak podat leky kocce. To "zakleknout" dite si neumim a asi ani nechci predstavovat, vlastne ani tu kocku.
Tak ja se priznavam, ze ac jsem dost benevolentni matka a treba jidlo v zadnem pripade nenutim, tak u sirupu na horecku a pri cisteni zubu mi "zakleknuti" problem nedela. Ale treba nehty jsme taky strihali mesice s pouzitim mirneho nasili, muz si ji vzdycky chytil na kline nohou, ja drzela jednu ruku a on druhou a strihal, rev sileny. Nasledky to nema, zvykla si a ted pri strihani sedi klidne u nas na kline a kouka na to, ani drzet neni treba. Tak doufam, ze jednou dojde i na klidne podani sirupu a vycisteni zubu, ale do te doby...
Zuzuli no já kdybych nestříhala nehty násilím, tak by je dcera měla dvometrové jak takoví ti Indové...bylo to strašný, ale zlepšilo se to. V poslední době už jenom řve, ale neškube se. Taky jsem si jí musela držet na klíně nohou...
Kokoska tak když budeš mít dítě s angínou nebo boreliózou, tak ty léky budeš muset do něj dostat, dej se co děj nebo můžete do nemocnice na kapačky. Vždyť to není tak, žeby matce dělalo radost ho zaklekavat a dělá to pro svoje potěšení.
Spousta dětí brečí při cvičení Vojtovky, tam taky není řešení to radši nedělat.
continuity no hlavne to nemocny dite v horecce obvykle proste lezi a neni k tomu treba zadneho nasili, to "zakleknuti" bylo spis obrazny kdyz uz se to tu tak vzilo
podobnost s kockou je naopak spravne![]()
ale tak jasne, dite s rucickama privazanyma k postylce aby si nevytrhavalo kapacku je mnohem lepsi volba (protoze ho privaze nekdo jiny a ja jsem z obliga) dekuju nechci stacilo.
viktorka_od splavu no tak dítě s boreliózou může být čile až běda, stejně jako dítě, kterému po dvou dnech zabrala antibiotika a ty je do něj potřebuješ vpravit i den 3, 4 a pátý.
Vždyť to není tak, žeby matce dělalo radost ho zaklekavat a dělá to pro svoje potěšení.
mne někdy jo
(dělám si legraci, ale někdy mám to pnutí docela velký)
viktorka_od splavu pak prave nechapu, proč ti tolik vadí to čištění zubu, pac dite, kterymu je pak vytrhnou v narkoze, je dost podobny
Potrefenáhusa hele nevadi, kazdy at cini jak uzna za vhodny. u nas to zvykem neni a zadnych narkoz nebylo zapotrebi, tak mam proste nazor jiny
viktorka_od splavu jenže to se dozvíš až zpetne, no a další pokus není
Jinak my ty zuby teď máme tak 80:20 bez řevu, zato nehty pořád striham, když spí
Gatita Ale synovec je v klidu, ale musí mít povinnosti a zábavu. Ve škole se nudí samozřejmě, doma s nimi teda ségra fakt hodně vyletuje, ale ony jsou ty děti, co jdou pěšky 4km v nudne přírodě;-). Od špatného veřejného mínění je zachraňuje asi to, že jsou poslední barák na konci města.
Potrefenáhusa U nas ac dite jinak zlate na vse, tak zuby, nehty, sirup a obcas prebalovani je u nas kroceni selem. U zubu si rikam, ze by na nas sousedi v panelaku museli volat socialku. Ale ja nevim, jak jinak to delat, vetsinou je potreba i muz k drzeni, protoze jinak bych treba s nuzkami nepochodila. Doufam, ze to casem prejde, trauma z toho urcite nema. Hned si jde treba hrat.
Gatita já jsem ti to dlouho věřila, že to je u vás špatně, ale jak si tu psala s tím legem: dítě, které si vydrží hrát hodinu s legem nemůže být špatně vedené!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY