Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:29

viktorka_od splavu podle mě nic, takže jsem jí nechala ho sníst, ale prý by se mělo dalvat až kolem roku. Ale rozhodla jsem se ty doporučení neřešit, reakci na nic neměla a když je ochotná to pozřít, tak ať ho jí... 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:29

MPLee Tahleta malá turistka že je osmiměsíční dítě? 

Offline viktorka_od splavu
49446 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:33

MPLee hm, asi bych to neresila a mela radost ze ji to chutna, ta doporuceni se furt meni, smazeny a koreneny bys ji urcite nedala a jinak se nesmi jen med a houby, ev. ryby. jako zasadni bych videla akorat ten med:-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:35

MPLee já jsem myslela, že dneska se všechno zavádí brzy, kvůli tomu, aby dítě bylo hodně kojené - prevence alergiíakorát uzeniny a snad houby až po třetím roce. Já bych jí dospělé jídlo ještě nedávala, ale klidně bych jí odebrala něco od vás bez koření a soli, neumím si teda představit, že sní třeba pečené maso.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:36

viktorka_od splavu ryby už se snad můžou. Proč se nesmí med? 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:42

MPLee Já dávala malemale hrozně brzo vývary a polévky, řekla bych od toho osmého urcite. Ona byla hrozně jidla chtiva a nechtěla pres den kojit, takže mi to přišlo lepší než přesnídávka porad, plus ty miminni obedove blafy už nechtela. Všechny polévky  jsem teda vařila bez soli a koreni, pak odebrala, a až nám to dosolila. I přílohy jsem ji takhle dávala. S masem to nebylo tak jednoduché, to třeba když jsem pekla králíka nebo cokoliv, tak jsem kousek zabalila do alobalu s nastriuhanou kořenovou zeleninou, olivacem a pekla. Prostě taková spesl strava, ale zároveň dospělá. 

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:50

MPLee myslim, ze nase jidlo celkove zacala jist az po roce. Do te doby si vzdycky dala od nas z talire treba zeleninu, brambory a tak. A pak u nasich, kde jsme byly par dni, jedla vsechno jidlo stejne s nami, vcetne domaci pizzy, a uz u toho zustala. Varim vetsinou vyvary se zeleninou, kremove polevky, testoviny s omackou, zapecene testoviny, rizoto, rybu s prilohou, omacky typu koprovka a rajska, kure na paprice, pecene kure, a nejmilovanejsi kvetakovy mozecek... Zadne specialni jidlo pro dite nevarim, jime to same, jen my si to pak dosolime. Omezila jsem sul, solim jen nejnutnejsi veci, treba trochu do vyvaru nebo bodu na brambory, koreni a bylinky neresim, mala to ma rada. Ale teda memu diteti chutnalo i kimchi. Chtela ochutnat, doufala jsem, ze udela fuj, vyplivne to a da pokoj... A ona se dozadovala dalsiho sousta

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:50

Díky všem. Samozřejmě jsem nemyslela "dospělé" jídlo ve smyslu normální kořeněné jídlo co jíme my, ale v dětské úpravě bez koření - jakože těstoviny s nějakou omáčkou, kus něčeho co se dá vzít do ruky a sníst... Ona ty mixovaný blafy nepozře, ale třeba a těstovinou by to podle mě snědla. Stejně jako vysála kapsičku s vepřovým a zeleninou, i když ze lžičky si to nevzala. Pizzu a zmrzlinu jí zatím taky nenechám, ale jestli mi vezme z talíře kiwi nebo rajče je mi jedno. 
Ryby nevím jestli se smí, ale v těch skleničkácj jsem určitě viděla lososa pro 6/8 měsíční?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:50

MPLee normalne ji davej, co chce jist. Mrkni treba na @blwkrokzakrokem . Jinak okraje od pizzy mel Tonda poprve v 10m:D a moc mu chutnaly!

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:51

Isca Ona jak je pohyblivá, tak strašně klame tělem  I když je to ve skutečnosti prcek, tak na některých fotkách je jak dvouletá. 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 17:52

MPLee Jj v těch skleničkách je losos a treska určitě. Mně tu teda někdo kdysi radil, že se nedavaji drave ryby;-). Malamala měla moc ráda kapra.

Online Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 18:07

Ty polivky naše vůbec nějak neuměla jist nebo je nechtěla, dotedka to dost plive, nejradši ji sama 

med se nemá dávat kvůli možnýmu botulotoxinu, ale tuhle jsem četla, ze ty případy botulismu kojenců z medu byly v USA v nějakých domácích kdovijakych podmínkách 

jinak já zacala s prikrmy v těch ukončených 6 m, o jídlo ještě moc zájem neměla, a tak ten první měsíc to bylo takový vlazny, ale pak už jsem to nějak postupně valila všechno nesoleny nekoreneny vařený 

Online Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 18:09

MPLee ona je strašně droboucka, z fotek bych si to vůbec neuměla představit, ještě jak je taková hrozne akční a pohybove napřed, naše dite v tomhle veku leželo na brise a max se otocilo na zada, ani se neplazilo

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 18:21

Tak ještě jednou to naše nadělení. Ono to z mobilu bylo hrozně velké, nějak jsem se toho lekla.

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 18:23

Dort se oslavenci líbil a chutnal, "kočoládovej" Přitom to byla obyčejná kakaová třená buchta se šlehačkou a ovocem, na nějaké složitosti teď nemám kapacity.

Online Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 18:27

Kokoska panenka jak malovana!

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 18:29

Potrefenáhusa dneska byla hodná, hodně spala, ale umí i pořádně prudit, panenka :)

Už si nepamatuju, kdy se dítě poprvé vědomě usměje? Je jí 6 týdnů a přísahala bych, že se na mě dneska smála. Nakrčila nos a roztáhla tu bezzubou tlamičku, i očička měla taková veselá. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 18:37

Kokoska kolem toho 6. tejdne zacinaj

Offline viktorka_od splavu
49446 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 18:53

Evaeva kvuli botulismu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2021 19:20

viktorka_od splavu no vidíš, to jsem nevěděla. Asi jsem teda ani neměla potřebu jim před rokem med dávat.