Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 999
19897 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 19:52

Kokoska Ta je krásná :-).

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 19:53

Kokoska Je fakt hezoucka, spící mimino se hlídá úplně s radostí.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 19:58
Reakce na Evaeva:

notna nemyslím si, že jsou všechny děti takové. Jak vysvětlíš ročnímu dítěti, že si má čistit zuby, aby ho za půl roku nebolely? Sotva si představí, když mu řeknu, že něco bude zítra. U věcí, kde ty důsledky pocítí okamžitě, to může fungovat, i když některé odmítají ty věci apriori.

​Nemám na mysli, že by roční pochopilo, důsledek za půl roku. Ale prostě vysvětlit, popsat, přesvědčit, neuhnout, zároveň vystihnout správnou dobu, ale v klidu. Ruce taky učíš umývat a nemusíš vysvětlovat, že jsou na nich bacily a ty způsobí nemoc. Prostě adekvátně věku tu činnost vysvětlit. Jsou špinavé, tak je umyjeme, dám k večeři třeba červenou řepu, aby to bylo vidět, nebo seškrábnu plak, ukážu apod.

Offline viktorka_od splavu
49446 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 20:03

Evaeva to ja taky ne ale takovi ti mene ci vice alternativni rodicove kteri jsou presvedceni o tom jak jsou tyhle produkty straslive zdrave by to myslim meli vedet

Potrefenáhusa a ti prave asi med z obchodu pouzivat nebudou, spis nejaky "domaci"

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2021 20:09

notna no jo, ale některé děti se zabejčí a nic s nimi nehne. Moji kluci takový většinou nejsou, ale známé jiné experty;)

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 21:56
Reakce na Evaeva:

notna no jo, ale některé děti se zabejčí a nic s nimi nehne. Moji kluci takový většinou nejsou, ale známé jiné experty;)

​Právě tu jednu tvrdou palici mám doma a další v příbuzenstvu. Je lepší tomu věnovat čas a dosáhnout toho po dobrém. 

Online Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 21:58

viktorka_od splavu no dyť

notna tak to já se snazim vysvětlovat a ukazovat, ale zároveň proste potrebuju ty zuby poradne vyčistit. To si musí kazdej zvážit sam, co je pro nej jak důležitý. Jsou lidi, co nepoutaj ani dite v kočárku, aby ho neomezovali a nenarušovali jeho emoční vývoj, jak jsem se teď dozvěděla - tak jsou děti, který se v kočárku poutat nemusej a jsou děti, který ss v něm otacej, stoupaj si a vystupujou za jízdy 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:11

Potrefenáhusa

Jo, to jsem taky slyšela, i s poutáním do autosedačky

Online Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:17
Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:19

Potrefenáhusa zrovna v tom kočárku bych řekla, že od určitého věku máš větší naději na úspěch než u těch zubů. Když ho necháš párkrát trošku spadnout, pochopí to celkem rychle. Samozřejmě ne u mimina (říká ta, co kluky musela kšírovat)

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:20

Potrefenáhusa Ehm... Psala jsi o nás? Dneska teda přesedlal do sporťáku, tak doufám, že se to zlepší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:20

Mohučanka hele, a proč si někdo takový tu sedačku pořízuje(řečnická)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:22

Len 

Už vidím, v čem je výhodné, když je dítě líné či opožděné v hrubé motorice.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:24

dynda to je otázkajá je měla opožděné, takže takhle jsme jezdili několik měsíců, seděli až v roce, stejně pozdě i lezli. Ale z kočárku by vyskočili klidně v osmém měsíci.

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:25

dynda Moje opožděný je.Dlouho neseděl, což mu ovšem nebránilo v tom si začít stoupat.

Takže jsme teď jezdili jak v cirkusu. 

Online Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:37
Reakce na dynda:

Len 

Už vidím, v čem je výhodné, když je dítě líné či opožděné v hrubé motorice.

naše taky, jezdila jen na předloktí, nenapadlo ji, ze by si mohla kleknout - ale ona pak šla na čtyři souběžně se sedem a stoupáním si, skoro v roce

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:43

Evaeva asi že je povinná?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:44

Mohučanka když to dítě nepřipoutáš, tak to asi neplatí, ne? Tobě taky nestačí mít v autě pásy

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:45

notna Jako velkoumalou je taky lepší namotivivat a přesvědčit aby to dělat chtěla. Ale někdy na to tu hodinu fakt nemáš nebo nemáš sil!. Jako zuby ráno docela pěkně čistíme, večer moc ne, na tím musíme bezpodmínečně zapracovat (to si říkám už půl roku)...No třeba česat se nechtěla, k tomu dozrál čas. Mýt se taky nechce a to jako pokud je ten den fakt pro mě emočně vyzivnej, tak to mi jako dělá velkej problém najít v sedm večer dostatek sil a veselí k přesvědčení na to, aby vlezla do vany a umyla se. No vlastně bych měla někde najít rezervy na ty večery na ty zuby!!!! 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 22:51

Evaeva

Jasně že neplatí

Nevím, jak ti lidé přemýšlejí, ale osobně znám takový případ. Raději jsem se na nic neptala.