Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2021 22:46

DrowRanger může to být taky kombinace jídla a stresu a únavy. Nebo mu ten dort nesedl.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. zaří 2021 22:50

Evaeva mne to spatne pride ako klasicke prejedenie sa blbostami, v jasliach toez mavali torty a podobne ale nikdy sa nic taketo nestalo, pretoze nas o tom vzdy ibformovali, takze aj ja som vedela, ze ked mal v jasliach tortu, tak mu uz nedovolim brumika alebo lizatko, ale toto clovek nema sancu odsledovat...hlavne ja som fakt myslela, ze na to maju v tyxh skolkach normy, nie ze tam mozu deti jest piate cez deviate, co potom robia s malymi detmi co maju dietne obmedzenia?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2021 22:57

DrowRanger určitě bych je upozornila, hlavně ta voda mi přijde důležitá. Na dietní omezení ohledy berou, ale musí mít potvrzení od doktora - alespoň u nás.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 00:49

DrowRanger tak to mi príde už fakt cez čiaru. U nás dostávajú sladkosti často keď ma niekto narodeniny ale vždy sa to odloží do skrinky a rodič s tým môže naložiť podľa uváženia. A k jedlám sice mávajú aj sladké vody, čo ma neteší ale mimo toho vždy k dispozícii čistú vodu, aby sa mohli napiť. Toto by som tiež rázne riešila s učiteľkami, to nemajú pitný režim mimo jedál? Prípadne ak by to prešlo, dať mu vlastnú fľašu s vodou. 

Offline Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 07:48

Problém dat ve školce diteti čistou vodu/neslazenej čaj měla kamaradka před 15 lety, myslela jsem, ze ta doba je davno pryč. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 07:49

DrowRanger Uf, já nejsem takový nepřítel cukru jako ostatní, sladkosti se u nás jí a pijeme vodu se sirupem, ale tohle mi taky připadá moc. Ve školce se sladkosti rozdávají při narozeninách a pak různých akcích jako karneval nebo Vánoce, ale všechno dostanou do skříňky a ve školce se nic z toho nejí. A celkem by mi teda vadily dorty ty dorty, to se u nás naštěstí nesmí, můžou se donést jen balené věci.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 08:01

DrowRanger Alica ma v skrinke fľašku s čistou vodou a inak čaj mávajú nesladeny. Sladkosti som ešte v skrinke nenašla, tak teraz neviem, či nedostávajú alebo Alica stíha všetko zjesť

Ale inak keď som si čítala jedálny lístok, tak za 35 rokov co som chodila ja, sa tuším nič nezmenilo

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 08:13

DrowRanger a u vás si děti nenosí vlastní lahvičku s pitím? Zkus mu ji dát a požádat, ať ji učitelky doplní vodou, když dopije.

U nás pijí dětí přes den ze své lahvičky a k jídlu si mohou vybrat neslazený čaj nebo mléko.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 08:20

DrowRanger u nás měla taky sladkosti každý den ve skříňce, vůbec nechápu proč by měla něco takového ve školce dostávat, kromě nějakého uvítacího balíčku. A do teď mě nenapadlo že by to měla jíst i tam, snad ne.

Jinak jak jsem si říkala že pro ni bude šok přechod ze soukromé do státní školky, tak musím říct že nakonec jsem z toho rozladěná dosti já. Předávání dítěte bez jediné zmínky o tom co tam dělala, na můj výslovný dotaz jak dlouho pak plakala když plakala při předávání, tak "ne,byla dobrá". Učitelky vůbec neřešící co má dítě venku na sobě, takže když přijde ráno v těch 12 °C do školky a má přes leginy zateplený softshelky, tak je stejně navlečené i když je odpoledne venku 24 a sluníčko. Na zahradě mají k dispozici kola,koloběžky, odrážedla a jezdí tam na nich bez helmy. A jako vrchol všeho místo paní Sairon, oslovují "mamko"

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 08:25

U nás si taky děti nosí vlastní láhev s vodou, školkové pití je jen u jídla, lahvičku během dne učitelky doplní. Přišlo mi to ze začátku fakt divný, ale koukám, že můžu být dost ráda.

U svačiny je na výběr mléko, čaj nebo čistá voda, u oběda je často sladké pití. Doufám že jim teda dají i vodu, když někdo šťávu nerad. 

Offline Tabea
8269 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 08:31

DrowRanger určitě bych to nadnesla na třídní schůzce před ostatními. Vsadím se, že nejsi jediná, komu to vadí. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 09:16
Reakce na Mrakoplas:

Tie legíny z kukadloo som minulý rok vďaka Pinot Noir tiež zakúpila a sú super, aj ked na synovi to neboli úplne legíny :)) Potrebovala by som pár kusov aj na túto zimu ale má to z Čiech aj s poštovným vyjde celkom dosť :/ 

​ak si z Bratislavy a tak mozme objednat spolu a o postovne sa podelime na polovicu

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 09:19

Sairon Tyto rozdily mezi statni a soukromou jsou dany hlavne poctem deti. V nasi statni skolce maji v jedne tride 28 deti. Ja bych mela problem zapamatovat si i jmena deti, natoz jmena maminek (kdyz mivaji casto jina prijmeni) a jeste sledovat, co ktere dite ten den delalo. Chci jen rict, ze bych z toho nevinila ty ucitelky. Ony pocet deti ve tride neovlivni.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 09:31

Karja aj nezozenies v lidli, tak skus softshell od rockino. syn mal od nich sice len zateplene nohavice ale planujem mu kupit aj nezateplene. to je typ vyslovene do dazda (a mokreho snehu) a vobec to nepremokne. je to vzdusnejsie nez pogumovane z lidlu v ktorom sa ten moj velmi spoti aj v nezateplenej verzii. so zateplenou verziou je to este horsie co sa potenia tyka.

DrowRanger v skolkach je to asi rozne ale urcite to ries s ucitelkami. v nasej maju deti vlastnu flasu s cistou vodou ked idu von a tu vodu im tam pripadne doplnia. caj a mlieko maju v jedalni ale to moc sladke nebyva. obcas najdem nejake lizatko alebo cukriky v skrinke ale velmi vynimocne. ak to syn stihol zjest tak ma na to upozornili ale to je naozaj len vynimocne. obcerstvenie som tam na poziadanie niesla iba v juni na den deti a pripadala som si ako exot lebo tych par rodicov co som vtedy stretla tak niesli chrumky a sladkosti zatial co ja som doniesla kosik uz umytych a nakrajanych hrusiek. boli vyborne stavnate sladke a ked som to hovorila svokre ktora ucila cely zivot v skolke tak ma za to pochvalila ale aj tak si stojim za svojim ze radsej sladke ovocie nez cokolady. a to syn teda nieco malicke cokoladove kludne dostane aj doma napr 1-2 ks schoko bons bonbon  alebo malu kinder cokoladku

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 09:41

ziginka jako jasně že je rozdíl v počtu dětí, ale ve škole je taky ve třídě ke 30 dětem a tam učitelky taky ví jak se děti jmenují a co dělají. Neočekávám podrobný elaborát o každé minutě, ale nemyslela bych si že u dítěte, který je první den ve školce, jsou 2-3 věty o tom jak to zvládalo nějaký nadstandart.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 09:42

Sairon tyjo ja sem zdesena!!!! A to jezdeni bez helmyjako jako ja asi s ditetem zustanu doma do jeho 18 nebo nevim

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 09:48

Potrefenáhusa Nedávno jsme s kolegama vedli přesně takovou diskuzi o sladkým pití ve školkách. Taky jsem byla přesvědčená, že tyhle zvyky zůstaly v dávnověku. No, hodně rychle mě vyvedli z omylu. Snad každý druhý rodič to ve školce řešil.

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 09:49

Pokud vim, u nas ve skolce zadna jezdidla na zahrade nemaji a moc si neumim predstavit, jak by se resily ty helmy. To by muselo mit kazde dite svou v satne, jinak bych se teda bala, ze se roznesou vsi napric skolkou 3x vic nez obvykle, vyskytnou se kazdy rok.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:05

Kokoska u nás jezdidla jsou, mají takové koloběžky se sedátkem, takže je používají jako odrážedla. Kolobrndy jsou tři, mají tam takové malé dopravní hřiště, žádné obrubníky, rovina, žádné pobíhající psy, cyklisty, chodce... Nějak mě absence helmy v tomto případě neděsí.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:08

Kokoska jinak nám učitelky říkaly, že vši ve školce moc nebývají, že se šíří až spíš ve školách, kde si děti půjčují čepice, koukají s hlavami u sebe do knížky, sešitu, mobilu, šeptají si do ucha... Že školkové děti jsou pořz ještě spíš individua hrající si vedle sebe, objímání atd. moc ještě nepraktikují.