Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:10

Pinot Noir u nas maji travu, klouzacky, domecky, pisek, prolezacky... klasika. Ted jsem koukala, ze tam udelali malicky placek s brankama na fotbal, je to povrch z takove te gumy, to oceni nas starsi, ten ma fotbal rad.

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:12

Pinot Noir vsi meli ve skolce pred covidem 2x, nastesti je dite pry domu nedoneslo, jen byli rodice varovani, aby prohlizeli hlavy.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:23

ziginka Já teda nevím, ale 28 dětí neni zas tak moc. Navíc ty děti budou mít celý rok. Ještě pochopím, že to neovládají první den, ale není to důvod pro oslování "mamko". Já mám na příměstských táborech vždy na týden 50-48 dětí a jména si zapomatovat zvládnu do úterý. Včetně rodičů a vztahů - kdo s kým kamarádí a koho vyzvedává jiná maminka/teta/bratranec... Kdo plakal, kdo nesnědl oběd a co se kdo přibližně naučil se postřehnout dá i v tomto počtu. Tohle mi jednou bude hodně vadit. 
A teda moje maminka učí ve školce. Děti mají k dispozici různá odrážedla a koloběžky a na všechny bez vyjímky mají povinnou helmu. Helmy se nakoupily kdysi na vánoce a není problém. Ano, maminka jim pomáhá s utažením helmy místo klábosení s kolegyněmi. Ale ona to má jinak a v rámci hraní na zahradě učila děti bruslit, mají slackline a jiné srandičky. Bere školkové děti na lyžáky a tak. Prostě jí ta práce neobtěžuje. Uf, už teď se netěším, až malá do školky půjde. 

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:25

A 711990 tu myslím zmiňovala promítání v kinech pro matky s dětma? Funguje to ještě někde, nevíš prosím?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:32

711990 u nás většina školek žádná vozidla na zahradě nemá. Navíc je tam jen jeden takový plácek, to už tříleté dítě na motorce bez helmy zvládne.

Jinak to sladké u nás děti dostávají, ale až na cestu domů, pokud nejde zrovna o sladkou svačinu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:34

eless nie som a hlavne už nemajú veľkosť

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:37

Sairon mě paní učitelky vždycky informují, jestli byl v pohodě, ale je vidět, že případný pláč nechtějí probírat před ním. Jak mě oslovují, nevím, zatím nebyl důvod, ale na začátku jsme se představili a podali si ruce. Na nástěnce je vždycky napsáno, co ten den dělali, že syna nic nedostanu. Co se týče oblečení ven nevím, syn tam má tepláky a kraťasy a tvrdí mi, že kraťasy nosit nechtěl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:43

Já musím říct, že celkově jsem se školkou spokojená. Jídelníček teda nic moc, ale obávám se, že na nějakou změnu nejsou peníze. Ale učitelky mi přijdou fajn, ráno se snaží synovi pomoct, když při předání brečí, program mi přijde zajímavý.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:45

MPLee na to kino se mrkni do Oka na letné. Tam jsem nějaké promítání pro matky s dětmi nedávno zahlédla.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:51

A se školkou jsem spokojená, protože se tam dceři líbí :) učitelky teda říkají co přes den dělala jenom když je nějaký problém, ale to mi popravdě celkem vyhovuje. A vůbec si nevybavuju, jestli mě nějak oslovují. Zato už několik dětí hlásilo: "jde Julinčina maminka" ještě dřív než si mě všimla učitelka :)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:52

MPLee urcite zase zacli v Bio Oko, ale driv to bylo kazdy tyden a ted snad jen 1x za mesic, utery od 10:00. A nove na P3  je nejaky takovy klub, musela bych to vygooglovat.

Evaeva hele Tonda jezdi bravurne, ale obcas se s ostatnima detma strkaj nebo blbnou, pokusi se sjet schody atd. a pak jsem za helmu rada. Hlavu mu zachranila uz mockrat.

Na hlavu si ji umi nasadit sam, zapnout taky a vi, ze na odazedlo se bez ni neseda. Sam si na to pamatuje.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 10:58

Keby niekoho zaujimalo menu nasej skolky. sukromna jaslickova trieda trieda v rovnakej budove brala od nich stravu a vsetko co syn nezjedol mi balili do prinesenych doziciek domov a jedavala som to na veceru. Varia dobre a chutilo mi to

Online continuity
43594 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:03

eless mne teda príliš nevyhovoval ten chlieb 2x denne. Ja už chápem, prečo sa toľko rieši to pečivo. U nás doma sa toľko pečiva nestihne zjesť za celý deň, čo do nich tlačili v škôlke. 

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:07

Sairon To není státní školkou, to je prostě "školkou". Moje děti chodily do státní a tohle tam fungovalo spolehlivě. 

DrowRanger Dorty? Upřímně docela se divím, myslela jsem vždycky, že něco takového zakazuje hygiena. Když se musí kuchařky podřizovat stravovacím pyramidám a možnoství živin hlídat pomalu na miligramy, Grossluaria tady kdysi líčila, jaké je to harakiri...a pak může rodič bez mrknutí oka donést dort? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:08

711990 já jim helmu dávám pokaždé, kolikrát už je zachránila. Ale tohle je fakt stejné jako na zahradě. Vzhledem k tomu jaká mají pravidla pro pohyb na hřišti se vsadím, že by srážky byly zakázané. Oni tříleté děti, co už umí na odrážedle, se na motorce chovají jinak.

Online continuity
43594 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:13

Evaeva mě přijde tříleté dítě na odrážedle bez helmy především nevychovne. U nás doma teda musí mít helmu na jakémkoliv přibližovadle s kolama. Byly takové tendence, že na koloběžce přejedou opatrne do auta a pod. Poté, co si spolužacka na kolobezce nastipla lebku u " jenom kousek domu z hřiště" jsem teda zařízla i tyto krátké cesty bez helem. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:15

continuity naprosto souhlasim, proste ani na zahrade no.

Online Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:21

711990 jako vážně bys dávala na vlastní zahradě dětem na plastovou motorku helmu? To si nejspíš myslíš jen proto, že zahradu nemáš. Je to dost nereálné. A mně to teda připadá značně přehnané, to už ty děcka můžeme balit do bublinkové fólie, aby se jim nic nestalo.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:25

continuity syn mi okrem chlebiku ziadne ine pecivo nezje. A hlavne ako mi nejedol takmer nic tak som bola rada aj za ten chlieb ze aspon nieco do seba dostal. Na neho hladovka ako vychovny moment vobec nefunguje. Teraz stale jedava malo ale aspon ochutna nieco nove a par sust aj zje

Online continuity
43594 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:29

eless moje deti trebárs pečivo na desiatu a väčšinou ani olovrat nejedli nikdy. Učiteľka sa divila, čo teda jedia. No ovocie, jogurty, tvarohy, kaše. Ja si myslím, ze chlieb ani iné pečivo 3x denne fakt nie je nutné ani u malých detí. 

Mne sa dosť uľavilo, keď som s nástupom do školy začala tie desiate chystať ja.