Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tina
6334 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:36

Pinot Noir souhlasím, to je dost nereálné, hlavně třeba moje děti u všeho vydrží chviličku, tak pořád nandávat a sundávat fakt nelze

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:36

continuity moja tiež nie je zvyknutá jedávať tak veľa pečiva, tiež mavala na desiate a olovrant najmä ovocie alebo jogurty. To ovocie jej očividne teraz dosť chyba, lebo ešte len odideme zo škôlky a už doslova zhltne tak tri kusy ovocia (nosím so sebou poziven, lebo hneď zostávame ešte niekoľko hodín vonku) 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:48

Pinot Noir Já se teda snažím na helmě trvat i u našich na zahradě. Ne že bych si až tak myslela, že si tam ublíží (koneckonců nejvíc se zrakvila když běhala po bytě a blbě uklouzla), ale chci jí upevňovat návyk, že prostě na kole se nosí helma. I když teda většinou je to tak že popadne kolo a když ji uvidím, tak ji odešlu, ať přiveze helmu na nasazení :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:49

continuity jako souhlasím, ale ve školce mi to přijde nereálné. Ale podle mě tam ty jezdítka mít nemusí. Na trávě dětem helmu nedávám, ale jinak jo. Mladší mi už aspoň třikrát v plné rychlosti z kopce přepadl přes řidítka rovnou na hlavu na plastové motorce. Pinot Noir Upřímně se dost těším, až zvládne odrážedlo, protože ta motorka se zasekne o každý hrbolek na chodníku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:51

continuity ta přemíra pečiva mi taky vadí. Já si ale myslím, že na víc ovoce fakt nemají rozpočet:(

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:53

DruI tak návštěva je zase něco jiného, než vlastní zahrada, kde ty děti prostě žijí většinu času. My jdeme na zahradu přímo z obýváku, hranice doma a venku je tu taková nejasná. A na prudký nájezd do garáže a schody mají zákaz ty vehikly tahat, ale samozřejmě jsem je tam mockrát nachytala. Přesto trvat na helmě je neproveditelné, vždyť bych za nimi jen běhala a hlídala je. Od toho ta zahrada je, aby tam mohli být částečně bez dozoru, ne?

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:54

continuity U nás ve školce vždycky mají ke každé svačině kus pečiva a vždycky kus ovoce nebo zeleniny, asi aby si každý vybral podle chuti.

Ale teda bez ohledu na to, co mají přes den k jídlu dcera okamžitě potom co pro ni přijdu zjišťuje, co jsem jí přinesla k svačince :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:56

Pinot Noir a jezdit na té zahradě je baví? Moje děti totiž moc ne.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:57

Pinot Noir Tak my tam jsme v létě třeba čtrnáct dní v kuse, no. Kdybychom měli dům se zahradou, tak nevím jak moc bych byla vytrvalá, ale asi bych se alespoň snažila ji na to nacvičit, že má přijít s helmou, když chce jezdit. Ona na tom odrážedle fakt občas dělá psí kusy.

I když jak teď přešla na opravdové kolo, tak jezdí velice pomalu a soustředěně, protože jí to ještě úplně nejde ;o)

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 11:59

Pinot Noir Souhlasím s tebou, já myslím, že těch možností k zrasování, obzvláště na zahradě je dost, jak říkáš, to bys je fakt musela balit do bublinkové fólie. Upřímně mi to kolo přijde v podstatě nejbezpečnější. :-) Děcka mi skáčou ze schodů, jezdí po zábradlí, lezou na stromy....

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:07

Evaeva hele baví, oni popojedou, chvíli se na tom honí, potom lítají, pak jeden jezdí slalom mezi stromy, druhý ho honí s Tatrou, pak na těch motorkách sedí u brány a pořvávají na kolemjdoucí, pak tu motorku zahrabou do písku... Prostě je vezmou za hodinu dvacetkrát do ruky a desetkrát na to sednou, stejně jako na kolo-odrážedlo, a dvě koloběžky. To se nedá uhlídat, musela bych ty věci zamknout, ale to bych je připravila o většinu zábavy a sebe o všechny volné chvilky.

Online continuity
43594 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:10

Evaeva no naše školka dětem zakazovala i některé prolézačky, aniž by u toho stala učitelka ( a ta radši kdákala s kolegyní).

Ale zrovna odrážedla mi přijdou celkem rychlá cesta do maléru. Na zlomeninu se neumírá a za šest týdnů je to většinou bez následků hotovo, za to úraz hlavy může být s trvalými následky nebo smrtelný i při nejlepší péči ( urazy hlavy jsou u nas nejčastější příčinou úmrtí u dětí starších jednoho roku). 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:25

MPLee

Garfie přitom tohle je co do přístupu jedna z nejlepších školek v okolí a většina si ji chválí

Pinot Noir já třeba na zahradě na helmě netrvám, ale tam dokážu ovlivnit na čem jezdí a co se kolem ní děje. V té školce má nabídku čehokoliv včetně kola bez pomocných koleček, koloběžky na čemž neumí jezdit a jak ji znám je jen otázka času než to začne zkoušet. A když jezdí po chodníčku vedle kopajících si dětí, které můžou kdykoliv bezhlavě vyběhnout za balonem a skočit jí do cesty, tak mi to přijde srovnatelné s jízdou po chodníku mezi chodci. A navíc mám takovou asi idealistickou představu, že když je to ta vzdělávací instituce, tak by to mohli ty děti učit správně. A pokud ne, tak nevidím důvod proč by tam ta hromada přibližovadel všeho druhu měla být pro děti k dispozici.

Offline Sweet Potato
40640 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:27

Sairon Pokud by mělo být ošetřeno, že jí může někdo vyběhnout do cesty, musel by mít helmu i on.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:30

Sairon jestli tam mají i kola a koloběžky, tak to je fakt nebezpečné a nevychovné. U nás co jsem si všimla, tak pokud školka něco má, tak akorát plastové motorky.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:31

Sairon to nerozporuju, to by se mi taky nelíbilo. U nás, jak jsem psala, mají tři koloběžky pro celou školku a můžou na nich jezdit pouze na tom dopravním hřišti. Tam mě ta helma třeba netrápí. A třeba naše děti úplně v pohodě pochopily, že i když na zahradě můžou bez helmy, za plot neexistuje. Tak jako pochopí hned, že u babičky jsou jiná pravidla než doma třeba. Takže na základě toho, že dovolím někde na předzahrádce děcku plastovou motorku bez helmy, bych se nebála, že ji pak bude odmítat na silnici.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:31

Sweet Potato tohle ale není argument proč by dítě mělo na kole nemělo mít helmu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:32

Pinot Noir jestli tam máte prudký sjezd ke garáži, tak já bych je tam bez helmy nenechávala, to by u nás nedopadlo dobře, kluci ty pády fakt neměli malé. Holt když by nerespektovali, kde můžou jezdit bez helmy (což je pro mě jen tráva), tak žádné motorky a kola.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:35

Evaeva tak já jsem na zdejší poměry celkově neopatrná matka, takže na helmě na uahu netrvám. Máme tady tu největší trampolínu, jaká pro domácí použití existuje. Ta je podle mě třeba mnohem nebezpečnější.

Edit: a jak píšu, museli by mít tedy tu helmu automaticky na hlavě po celou dobu pobytu venku, takže třeba tři hodiny dopoledne a čtyři odpoledne. No nechám toho, na tomhle se tu asi s většinou neshodnu. Resp. shodnu jen s těmi, kdo mají zahradu

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. zaří 2021 12:41

Evaeva kdyby tam měli 3 plastový motorky tak z toho nejsem nadšená, ale neřeším, ale tady je arzenál minimálně 20ks různých dopravních prostředků, pravděpodobně poděděných po místních dětech co z toho vyrostli.

Pinot Noir tak s tím taky nemá příšerka problém, ví že jinde ji mít musí, ale i tak nechápu, proč by si měla ze školky přinést špatné návyky.