mnum no mně jsi rozhodně pomohla!! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska Tak to asi udělám před nástupem do práce. Já se taky nikam jeste nechystam:-D.
mnum pomohla, protože si mi potvrdila můj způsob používání:) Já jim ten sinupret dávám, když mám pocit, že několik dní chrčí, ale nic neteče. Jinak je to tak, jak píšeš, moc se s rýmou nadělat nedá. Kapky do nosu používám minimálně, vím, že se nesmí víc jak týden.
betsey
já měla syna před porodem ve školce přesně dva půl dny a to jsem ještě přenášela. Taky jsem si myslela, že tam bude víc.
betsey Evaeva to bude nějaké pravidlo, staršímu diagnostikovali dva měsíce před porodem mononukleózu, takže místo klidného předání práce a zaslouženého volna jsem měla na krku neustále unavené dítě, které odmítalo jíst, a na uchu v telefonu kolegyně, které přebíraly práci po mně. Nikdo se nemůže divit, že jsem se pak v porodnici cítila jak na dovolené a nechtělo se mi domů. ![]()
Evaeva Pinot Noir no tak už sa nesťažujem ![]()
Karja Souhlasím s ostatními, třeba to bude úplně v pohodě. Syn chodil s autistickou holčičkou (teda dcera taky, ale ten její spolužák byl úplně v poho) co byla dost mimo, třeba celou hodinu chodila ode zdi ke zdi, otočila se, až když narazila a tak, byla i trochu agresivní, ale téměř celou dobu měla asistentku. S dcerou pak chodil hodně agresivní kluk, kolem něj se vytvrořila i taková skupinka sígrů, učitelky tehdy byly dost nešťastné. Tyranizovali děti, mluvili sprostě a tak. Jednou dokonce šrtil nějakou hočičku, měla ještě večer viditelně červený krk. Její tatínek si s tím klukem pak trochu ostřeji promluvil a byl klid. Jenomže toho kluka opustila maminka a ještě si s sebou vzala brášku, no prostě ani se mu pak nedivíš, nikdy prostě nevíš, co si druhý táhne na kříži. Učitelky by to měly zvládnout.
Zapomněla jsem zavolat doktorce! A už tam samozřejmě není. Já mam totiž přes den zdravé děti, ale v noci má ta malá záchvaty kašle, takže chudinka nemůže vůbec spát. Trošku pomuze prostriknuti nosanku, zvýšit polohu, otevřít okno, ale je to takový může a nemusí..... A tři noci před náma ....Řekla bych, Že ji tam vleze totiž šlehne ta rýma a kašle no! Protože přes den téměř nekasle.
Pinot Noir myslím, že vyhráváš
Pro mě to měla být jen malá úleva, už si to ani moc nepamatuju, já ten oddech moc nepotřebovala. Měl chodit dvakrát týdně, vycházelo to na asi čtyři návštěvy před porodem, naplánovala jsem si podle toho kontroly. Samozřejmě hned onemocněl, no. Ale pak chodil střídavě až do lockdownu v březnu.
Karja tak ja uz nevim, jaky rok sis vyvěštila jako rok Karji, ale nejaky rok zpet sis to prorokovala, ze az bzde mladsi tolik a tolik, budes uz jen sklizet plody. Tak treba se ti to i splni:) U nas je to ted taky dobre, i kdyz nevim, jak dlouho to potrva.
K tomu chlapeckovi ve skolce jsem ti chtela napsat, at dopredu nic neresis. Ale pak mi doslo, ze ja jsem resic strasnej:
Syn jeste ani nebyl u zapisu na zš a ja uz jsem nestastna z ucitele, ktereho nejspis vyfasuje
. Chcem dat syna na spadovou skolu, mame to minutu od domu, skola je krasna, bude tam mit zname deti, povest skoly je tak nejak prumerna, ale ve sboru je jeden tragicky ucitel, ktery podle te jejich matice vyjde na synuv rocnik. Ja uz se tim stresuju, pritom kdo vi, co bude za rok.
Gatita tím bych se nejspíš stresovala taky, protože to je mnohem zásadnější věc. Snad budete mít štěstí.
Gatita učitel je důležitý, takže to chápu. A nějaká jiná škola v okolí není?
Gatita Je mi jasné, že je to v každé škole jinak, ale neděs se zbytečně. U nás se třídní prvňáků ví až před koncem školního roku. Je teprve září, do té doby někdo otěhotní, někdo si uvědomí, že by chtěl v třídnictví konkrétní třídy pokračovat, někdo odejde, někdo příjde, někdo na jaře zjistí, že s těmi svými žáky už nevydrží .... Počkej do jara.
Gatita ja som takto stresovala pred nástupom do škôlky. Máme ju hneď oproti domu, tak som ho nechcela dávať na nejakú vzdialenejšiu. Lenže v tejto našej mala prvákov jedna učiteľka, ktorej sa niektoré deti bali, boli na ňu dlhodobo sťažnosti a riaditeľka neriešila. No a dva mesiace pred naším nástupom odišla do dôchodku, v podstate nedobrovoľne, lebo sa do toho jedna mamička vložila. Zbytočne sa nenervuj, možno sa to samé vyrieši aj u vás. Ale úplne ti rozumiem, človek sa boji, aby hneď prvý učiteľ dieťaťu všetko neznechutil.
Gatita ja som takto stresovala pred nástupom do škôlky. Máme ju hneď oproti domu, tak som ho nechcela dávať na nejakú vzdialenejšiu. Lenže v tejto našej mala prvákov jedna učiteľka, ktorej sa niektoré deti bali, boli na ňu dlhodobo sťažnosti a riaditeľka neriešila. No a dva mesiace pred naším nástupom odišla do dôchodku, v podstate nedobrovoľne, lebo sa do toho jedna mamička vložila. Zbytočne sa nenervuj, možno sa to samé vyrieši aj u vás. Ale úplne ti rozumiem, človek sa boji, aby hneď prvý učiteľ dieťaťu všetko neznechutil.
Pinot Noir Mrakoplas brrr Evaeva
Moc bych chtela, aby syn chodil sem k nam - ma to fakt same vyhody. Kolem nejake skoly samozrejme jsou, ale jednak nejsou v pesi vzdalenosti, a hlavne mi nikdo nezaruci, ze by tam syn nevyfasnul zrovna tu jedinou pitomou ucitelku nebo ucitele. Ale co jsem slysela od nekterych rodicu, tak tenhle ucitel je hodne svuj. Jako pulka rodicu je spokojena, protoze deti nosi jednicky, ale ti uvedomelejsi si rvou vlasy, protoze nic neproberou, osnovy vubec nebere v potaz, nejake i/y nebo zlomky... To bych nechtela, tak se tady tim zeru a uvazuju, ze se na ferovku vypravim za reditelkou a uprosim ji, aby syna napsala do paralelky, ktera ho mit nebude. Nebudu asi jedina a uz ted je mi trapne, proste kalhoty mam stazeny uz ted![]()
Gatita tak jestli už jiná škola není v pěší vzdálenosti, je to velká komplikace. My máme v pěší vzdálenosti minimálně čtyři školy, další třeba dvě zastávky metrem (to už je horší). Školka u nás před barákem nemá dobrou pověst, nevím o nikom ze sousedů, kdo tam má děti. Jenomže další jsou jen o pět minut pěšky dál, takže není problém dát dítě jinam.
Evaeva a ten Sinupret, to je do nosa? Ja poznám len tabletky.
letfenixa ja to poznám ako sirup.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY