Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 11. října 2021 21:45

Ono se to někdy hodí. Třeba když jsme jeli v létě na hory a já nemám žádnou tenkou čepici, sbalila jsem synovi dvě a jednu tam si půjčovala

Teď jsem chtela synovi koupit takovou tu látkovou čelenku jakože královskou korunu a ukázalo se, že i největší velikost je pro něj malá. Budu muset hledat jinde nebo mu ji nechat ušít

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. října 2021 21:45

continuity moje ségra má taky malou hlavu, jednu helmu nosila od dvou let do desíti, kdy už nechtěla s obrázky, byla jí pořád

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. října 2021 21:51

Prosím vás a ktoré Merino tričká a legíny viete odporučiť? Aby neskrabali, syn je na to extrémne citlivy. A nezruinovali ma

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 11. října 2021 21:54

Mrakoplas úplně 100% neskrabaci je dupeto, ale zruinuje te to 

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 11. října 2021 21:54

Evaeva no to je vlastne fakt! Helmy musíme zkusit, loni je vůbec neměly na hlavě. Jinak mají furt ty XS. 

Offline tv
4289 příspěvků moje polička 11. října 2021 21:56
Reakce na Gatita:

Pinot Noir Mrakoplas brrr Evaeva 

Moc bych chtela, aby syn chodil sem k nam - ma to fakt same vyhody. Kolem nejake skoly samozrejme jsou, ale jednak nejsou v pesi vzdalenosti, a hlavne mi nikdo nezaruci, ze by tam syn nevyfasnul zrovna tu jedinou pitomou ucitelku nebo ucitele. Ale co jsem slysela od nekterych rodicu, tak tenhle ucitel je hodne svuj. Jako pulka rodicu je spokojena, protoze deti nosi jednicky, ale ti uvedomelejsi si rvou vlasy, protoze nic neproberou, osnovy vubec nebere v potaz, nejake i/y nebo zlomky... To bych nechtela, tak se tady tim zeru a uvazuju, ze  se na ferovku vypravim za reditelkou a uprosim ji, aby syna napsala do paralelky, ktera ho mit nebude. Nebudu asi jedina a uz ted je mi trapne, proste kalhoty mam stazeny uz ted

​Možná jste to tady už probraly, dočítám zpětně...já jsem šla za ředitelem a řekla jsem, ke které konkrétní paní učitelce chci, aby syn chodil. Vyslechla jsem si, že jsou všechny tři kvalitní, ano, odkyvala jsem, ale stejně jsem zdůraznila, že chci k té své konkrétní. Neboj se toho.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 11. října 2021 21:57

Mrakoplas

Rosťa měl loni Joha body, ale jestli škrábe těžko u něj říct, mu skoro nic nevadí, když si na něco stěžuje, je to rarita. 

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 11. října 2021 21:59

continuity No vidíš, helmy. Loni je neměli na hlavě, ale myslím, že mají nové předminulý rok, akorát si vůbec nevybavím, jak vypadají. Doufám, že to nebude jak s lyžema a lyžákama, to nikdy nevíme co je čí (mají tady svoje i neteř a synovec). Předpokládám, že tam budeme shánět nové, lyžáky jim nebyly už loni.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:06

Potrefenáhusa super, tak to dostane za úkol nějaký ježíšek z rodiny  

Mrakoplas máme body z lindexu a legíny name it a neškrábe ani jedno

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:11

tv ja to urcite zkusim,  lina huba...  Trochu se tedy bojim, ze podobny napad bude mit dost rodicu, ale uvidime. Mam malou nevyznamnou konkurencni vyhodu, ze jsem na tu skolu kdysi chodila:)

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:12

Mrakoplas little Angel, ale není to merino, nicméně je to dostatečně hřejivé a příjemné. Merino nekousavé luxusní přinesl jeden velkorysý Ježíšek od Devoldu, ale to je těžký útok na peněženku. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:14

Mrakoplas mame Lindex a HM a podle me jsou obe jemny a neskrabou. Meli jsme jeste Engel a ty mi prisly hrubsi.

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:15

brrr já jsem letos řekla, že maximálně, když to seženeme z druhé ruky nebo to budu řešit až ve chvíli, kdy budu pod kopcem držet v ruce permice a něco jim půjčím. Ještěže jsme se loni na to vykašlali.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. října 2021 22:21

brrr continuity když jsme u té zimní výbavy, od kolika let si myslíte, že se dětem vyplatí koupit lyže místo půjčovat? Na horách plánujeme být tak jeden dva týdny. Finančně je to jasné, spíš jestli si na ty lyže třeba nějak nezvykne a nebude lepší mít jedny. Je šance, že mu vydrží dva roky?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:22

Díky všetkým za tipy, pozriem to. Ja musím teraz šetriť, najlepšie na detoch, chudátka, aby mala mama rovne zuby.

Dala som si dnes nacenit strojček a uf teda

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:28

Evaeva Tohle je hodně individuální. Ale jinak doporučuji zvážit sezonní půjčovnu. Pokud jste na horách 2 týdny, tak už se vyplatí a dítě jezdi celou zimu na stejných lyžích

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:40

Evaeva až do covidu jsme to delali tak, že jsme koupili starší lyže z druhé ruky a ty její podědila menší. Celkem to vycházelo tak, že jedna sada byla v oběhu cca 3 roky, jak to vyšlo. (Ale máme tu skvělý servis, pujcovnu a prodejnu, kde má muž známosti a vždy nějak ukacel, že mu i ty malé lyze vzaly zpet na protiucet - nebo to lze pak prodat, ale na to já nemám nervy). 

Ale my jsme na těch horách byli furt, tak 10-12 dní, když byla prumerna sezóna ( rekord máme tuším 20, ale to jsem byla ještě na mateřské). A to už se nevyplatí vymyslet s půjčovnou - hlavně časově je to dost otrava a zcela určitě to vyšlo levněji než půjčovna.

Offline Myrtila
5460 příspěvků moje polička 11. října 2021 22:51

Evaeva Mne prijde, ze ted je to jednoduchy, jak je malej jeste malej, tak vlastne nic moc nema, a pribuzentstvu se daji dat tipy treba i na obleceni. Pak u vetsich deti mi to uz prijde tezsi vymyslet, i treba pro netere (jsou cca ve veku tvych kluku) chci vzdycky od svagrove aspon mirne nasmerovat, co by se holkam mohlo libit.

A jinak teda poucena z predchozich nezdaru u zbytku rodiny, dary od nas nikomu nerikam a rovnou je kupuju, a nekterym ani nerikam, co jsem koupila  Pac mame za sebou Vanoce, kdy tchyne moje dost specificke nápady na darky prijala tak za sve, ze nakoupila nekolika clenum rodiny uplne ty same veci, co ja, no a pak z toho bylo u stromku veliky mrzeni, jeste vystupnovany tim, ze ty darky od nas ti obdarovani nahodou rozbalili jako prvni (nevedeli, ktery darek je od koho) a az pak ty od tchyne. 

MPLee My jsme tuhle stavebnici kdysi dali neteri a libila se, byla to nejaka zviratka. Ted jsme ji doporucili tchyni jako darek pro syna, dostane vlacek se zviratky. 

Offline Tak Betty
6202 příspěvků moje polička 11. října 2021 23:07

Potrefenáhusa ta tvoje holčička je tak krásná. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. října 2021 23:14

Myrtila mě se hlavně stalo, že jsem všem poradila a na mě nezbyloJinak já dělám normálně sdílenou tabulku, tak si každý zapíše, jestli už něco vybral.