Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:00

Inak tdo štatistiky pridávam, že aj u nás v škôlke občas pozerajú rozprávku, čo ma neteší. A včera som stretla prvú triedu našej MŠ v knižnici. Chvíľu im čítali, potom im pustili pesničky z YouTube a nechali ich tam pobehovat a robiť bordel. Deti chodili za mnou a chceli si čítať knižky, čo som so synom vyberala. Mám z tých učiteliek pocit, že len chcú zabíjať čas, či si z toho deti niečo zoberú, je jedno. Chodia tam raz do roka, žiadne pravidelné návštevy.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:19

Lamicka no já vím, že může bejt hůř

Já zatím ani neznám většinu těch nových pohádek, co tu teď zaznívají. A to jsem u nás doma ta benevolentnejsi já.

Mně spousta těch pohádek přijde úplně blbá, když už něco chce pustit, tak radši třeba nějaké cvičení, zpívání, vyrábění nebo něco jakože naučného, o zvířatech, vesmíru a tak.

Ale někdy samozřejmě vidím, že je utahaný, potřebuje vypnout a to ať si klidně něco pustí.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:20

Teda, vôbec by mi nenapadlo, že v škôlke sa deťom púšťa TV. Tak to musím zistiť, ako je to v našej škôlke

Inak Alica stále frčí na Plamienkovi, iné teraz vôbec nepozerá a v TV mame aj YouTube a keď je to tam náhodou zrovna nastavene, tak odtiaľ si vyberá inštruktážne videa na výrobu kolacov z plastelíny

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:33

DruI

My jsme šli s kašlem k doktorce, když syn téměř celou noc prokašlal, samozřejmě nespal, nebyla jsem schopná mu nějak ulevit, nic nepomáhalo, ve 3 v noci plakal, že ho všechno bolí a že už ten kašel nechce. Pak odpadl po Nurofenu a vyčerpáním a ráno kašlal nanovo. Než to večer začalo, tak byl přes den takové normálně kašlající dítě a den ještě předtím dítě, které bych označila za zdravé, zakašlal si tak 3x denně. 

Dneska jsme byli na kontrole a čekárna byla opět plná dětí se stejně znějícím kašlem. Doktorka se vždycky ptá, jestli jsou děti plné energie, určitě je to jeden z indikátorů.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:34

jojo, maloumalou na vás, ta by vás naučila, ofrnovat se nad pohadkama! Za dva měsíce ji budou dva roky a televize ji absolutně nezajímá. Občas se teda diva třeba 5 vteřin a řekne hafi nebo Hopi a to je tak všechno. A já se tak těšila až ji tam odložim:-D. To bylo furt ,,v roce se začne koukat, já se tak těším......no tak snad v roce a půl určitě bude koukat....,, Teď jsem ve stádiu ,,v těch dvou letech už se na televizi přece koukat musí!,,. Asi zkusím nějaký youtuberky, možná ji zatím ještě nic neoslovilo no! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:34

Evaeva 

Mám čerstvé informace z čekárny u pediatra, antibiotika dostávaly děti, které se dlouho nemohly zbavit teploty. 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:37

Mrakoplas tak tohle teda vůbec nechápu. Přivést děti do knihovny a pustit jim YouTube? to je fakt úlet

A jak se zachovala knihovnice? Ta s tím souhlasila? 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:46

Mrakoplas jj, to jsem taky musela zakazat, kdyz byl mensi. I takove to, jak se koukaji,kdyz nekdo rozbaluje kindervajicka nebo ty ruzne barevne traktory a vlacky. Skocilo to tam nahodou a uz to jelo... 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:48

Karja no čaká na niečo fakt dobré

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. října 2021 11:55

žluťásek no neriešila. Ale bola tam zrovna taká staršia pani. Mladí knihovnici sa snažia, aj sa tam konečne rozbehli všelijaké aktivity a to sa veľmi nepáči starším-dlhorocnym zamestnancom (nechce sa im do toho). Mamina kamoška je jedna z nich a neustále si na to sťažuje, preto viem :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 12:12

dynda teplota už přešla, dneska už se mi zdá v pohodě, tak to bude asi dobré. Já jsem jako dítě měla oboustranný zápal plic, prý jsem trochu kašlala a měla 37,5:) 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. října 2021 12:13

Tak televize - dcera má ráda rituály, takže po návratu ze školky cca kolem půl 6 se svali na gauč, má dvě tlapkové patroly nebo jedny cocomelon písničky (nebo Sofii, na kterou naštěstí zapomněla, nebo Lví hlídku, když byla na ČT...prostě něco na půl až 3/4 hodiny), já zatím připravím večeři, po které si s manželem hrají s duplem. 

To, co trochu řeším, je tablet. My ho nemáme, počítače jsou výhradně na práci, takže ona vůbec neví, že třeba ty tlapky lze pustit i jinde než doma v televizi. Teď na dovolené si na ně ani nevzpomene. I těch 11 hodin v autě dala jen s Albi tužkou, omalovánkami a magnetickými knížkami, a ke konci cesty hrála s manželem konverzační hru "na nesmysly". Tak si říkám, jestli nebude nějak opožděná, když v 4,5 neví, co je to tablet

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. října 2021 12:14

Evaeva A jak se na to přišlo?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 12:14

brrr no tahle školka je relativně vyhlášená, tak mě to taky překvapilo. Snad je to v takové míře, jak syn říká, tj. občas deset minut. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 12:30

dynda no kašlala jsem dlouho, i tu teplotu jsem měla nějakou dobu. Doktorce se poslech moc nezdál, ale dohromady mi nic nebylo. 

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 20. října 2021 12:41

Jinak starší dcera se dívá na YouTube. Máme televizi jen s YouTube jine programy tam nejdou a mě se právě líbí, že ji to můžu vybírat. Občas ukáže na nějakou kravinu, ale tak ji to prostě nepustím, ona už odepření zná velice dobře:-D. Má ráda dinosaury a helloweenskou tematiku. Už má dvě dýňový trička, vyrobené dva strašáky a dneska dlabeme dýni.....čekám obrovskej úspěch. Včera si skypovala s bratrancem a ten ji ukázal nejsou oranžovou kostru, rekla nadšene ,,oooo to máš teda pořádného helloweena,,.

Offline Kokoska
35167 příspěvků moje polička 20. října 2021 12:46

Karja velkamala skypuje?

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 20. října 2021 12:52

Kokoska No:-D Jako na mým telefonu:-D. Už jsem to tady psala. Samozřejmě já ji to vytocim nebo přijmu hovor. Ale fakt ji to jde, ty její konverzace mají hlavu a patu. Někdy si to položí na stoleček vedle sebe, neco si tam kuti a do toho konverzuje. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. října 2021 13:16

Syn už taky ovládá videohovory, chodí po bytě a různě natáčí mobil a důležitě ukazuje babičce různé předměty

Jinak s TV máme teď trochu problém, reguluju to dost, ale on si to hodně silně vynucuje, bylo teď par týdnů, kdy to byla regulérně prvni věc, co mi řekl ráno po rozlepeni očí - mami, pustis mi pohádku? (Zopakováno stokrát, zakončeno řevem) Při vyzvedavani ze školky dtto, mlel o tom prakticky cely den, moje nabídky na jiný aktivity se moc nesetkavaly s úspěchem ... fakt hrozny a frustrující. Trochu jsem povolila, aby se jakoze "nasytil", takže teď kouká chvíli každý den (dřív třeba jednou za dva nebo tři dny), zda se, ze to pomohlo, ale radost nemam ...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 20. října 2021 13:21

MP Meri tohle se mi stalo vloni, kdyz sme byli v karantene. Po par dnech se Tonda budil s vykrikem beee beee(Ovecka Shaun) a nic jinyho nechtel. Tak jsem to zarizla, chvili to bylo peklo a ted si na televizi ani nevzpomene, misto toho si prohlizi knizky a hraje. Muj telefon nema rad, protoze do nej cumim a nevenuju se mu, tak mi ho vzdycky sebere a zahodi. Takze ja jsem zatim spokojena. A dela mi radost, jak si porad chce cist.