Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online žluťásek
8883 příspěvků moje polička 20. října 2021 17:47

Mohučanka zkus to uvést rikankou, to miluje náš syn:

V kostele nastalo hrobové ticho. Poslední osel promluvil, řka:

Pak mám v záloze ještě jednu, ale tu až bude starší

Na mlynářově plotě viselo chcíplý kotě. Kdo promluví nebo se zasměje, ten to kotě sežere. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 18:01

Jos u nás to bylo stejné v obou případech, prvních opravdu pár slov okolo 15m, pak dlouho nic, okolo 20m přidali třeba 30 slov, ale ve dvou letech mluvili ve větách. A synovec opravdu do tří mluvil stylem máma ham. Je o rok starší než můj syn a ten ho v září s mluvou předběhl. Ale o měsíc později už jsou na tom úplně stejně a hádám, že na vánoce bude synovec mluvit mnohem lépe.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 18:03

Mohučanka starší si něco vykládá prakticky nepřetržitě. Ale asi jak je introvert, nevyžaduje žádnou interakci, dokonce je nežádoucí. (Co si říkal?!  - To neposlouchej, to neříkám tobě!)

Offline Kokoska
35167 příspěvků moje polička 20. října 2021 18:23
Reakce na Potrefenáhusa:

mnum Chjo, my jsme furt u Ťchchch ťchchch 

​Jeste budes vzpominat na dobu, kdy bylo ťchchch, az nastane vecne se opakujici a neprestavajici A prooooc?

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 20. října 2021 18:32

Kokoska ako už raz písala Pinot Noir , zlaté proooč? proti Mami, koukej.

Offline Kokoska
35167 příspěvků moje polička 20. října 2021 18:36

letfenixa ono Ne, ne, nechcíiiii! taky nic moc. Obcas si clovek rika, ze se ty deti nikdy nemely naucit mluvit.

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 20. října 2021 18:39

letfenixa Přesně, mami, podívej! i když zrovna sedím na záchodě, zachraňuju život mladšímu na křižovatce, platím u pokladny, mluvím s učitelkou, pořád, POŘÁD! Co je to a proč jsou proti tomu nic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 19:16

Pinot Noir teď mi došlo, že A proč? nás pomalu opouští. A zatím bez náhrady. Ale u nás to bylo období naprosto beze smyslu, o odpověď skoro nikdy nešlo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. října 2021 19:46

Evaeva Nás má v obľube otázky typu "mami a čo keď bude zajtra?" -No tak bude zajtra. Vôbec neviem na čo sa vlastne pýta ani ako odpovedať. :)) 

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. října 2021 19:50

Mrakoplas

Možná že přemýšlí o tom, jestli zítra bude taky "dneska", moje děti se na to často ptaly, jak to je, že nikdy nezažijí zítra.

Nevím, jestli jsem to popsala normálně nebo hotentotsky

Offline Kokoska
35167 příspěvků moje polička 20. října 2021 19:54

Mha to byla cedule u jedny hospody: dnes za penize, zitra zdarma! A nikdy nebylo zitra :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. října 2021 19:55

Mha no, to ma už napadlo ako jedna z možností ale vždy až tak o pár hodín neskôr, dlhý kábel. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. října 2021 19:56

Kokoska

No vidíš, ty to tak srozumitelně umíš popsat.

Offline Mha
příspěvků moje polička 20. října 2021 19:59

Mrakoplas

Tak mi pak napiš, jak pokračovala debata, jestli jste se k tomu vrátili.

Já myslím, že jsem svým dětem v tom udělala pěknej zmatek, vysvětlovala jsem jim to chudákum s pomocí globusu

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 20. října 2021 20:08

Evaeva Třeba tě čeká ještě druhé kolo. My ho jedeme teď v 7 letech.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 20:22

miuu pokud jí opravdu zajímá proč se něco děje, co je zatím, tak klidně. Samozřejmě teda chápu, že i to může být otravné. U syna to byla nějaká vyplňovka řeči nebo co.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. října 2021 20:23

Mha myslím, že nevrátime. To je za deň sto podobných otázok, on už si ani sám nepamätá čo sa kedy pýtal :)) Ale inak strašne je popleteny z minulosti, o všetkom vraví, že bolo včera a nedarí sa mi to vysvetliť, tak aby to pochopil. Neviem na ktorej strane je chyba :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 20:23

Mrakoplas haha, takové otázky slýchám taky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 20:25

Mrakoplas já mám pocit, že to je vývojová fáze. Že v určitém období je pro ně všechno, co bylo, včera, a co bude, zítra. Je to asi i pochopitelné, oni ještě neumí používat dny v týdnu natož měsíce.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 20. října 2021 20:26

Mohučanka My máme období oslovování cizích lidí, a že když se chytnou, tak dcera dokáže výpravěr příběhy. Pořád cizí lidi zdraví a nebo se představuje dětem. 

Evaeva Tyhlety monology sám pro sebe vede jeden manzel moji kamarádky. To ti je taková legrace, jako je to někdy fakt příjemne vtipny. On teda říká, že hodně mluví i s druhými lidmi právě proto, že je introvert a skrývá za tím nějakou nepohodu v kontaktu a jinejma. Tak asi něco na té tvé introvertní teirii bude.