tyjo, spoustu tech pohadek co zde zaznela, vubec neznam. My nemame televizi, ale dcerka se diva kazdy den chvili na YT, obvykle chce Peppu. Obcas Byl jednou jeden zivot anebo Pata a Mata (btw, nedavno jsem se divala na nejaka detska divadla v Praze a v jednom hraji Mat a Mat jedou na dovolenou nebo neco takoveho... Kdyz jsem dceri davala vybrat, na jakou pohadku pujdeme, co si vybrala? No takze v prosinci jdeme na Pata a Mata do divadla
) Ale jinak ta Peppa boduje uz asi rok a pul a mne to nevadi, vidim ze jsou to takove mile pribehy a navic jak ji poustim v anglictine , dcerka pekne chyta slovicka
Ale uz i nase mala kdyz vidi na notebooku zapnuty youtube, ukazuje prstickem a krici: Pipa, pipa! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
mnum Chjo, my jsme furt u Ťchchch ťchchch
Potrefenáhusa my taky, a to je o rok starší ![]()
Potrefenáhusa hele, to neni zadna moje zasluha, nevim, zda je to vliv starsi segry, kera do ni furt neco husti? Protoze ja se k nejakemu prohlizeni knizek s ni dostanu uplne minimalne, oproti casu ktery jsem venovala v tomto veku starsi.
mnum Ty jo, kolik jí je? Já měla za to, že je to ještě mimino:-D
Karja 14 mesicu. Aktivne pouziva tak 20 slov. Ale ona je celkove takova zrychlena, no ![]()
mnum 20 slov ![]()
Potrefenáhusa neboj se, ve třech letech mluví všichni skoro stejně. Dokonce i synovec, co 20 slov říkal tak ve dvou letech, se teď týden před narozeninami krásně rozmluvil.
Potrefenáhusa taky to muze byt tak ze na tech 20 slovech zustane dalsi rok
Ale je to fajn ze uz si aspon trochu umi rict co chce a tim se nam vyhybaji frustrace z toho ze ji nerozumim (pak nasleduji frustrace a hnev z toho ze ji sice rozumim, ale nedovolim to co chce
)
mnum hele já rozumim i tomu ťchchchchch, ona je fakt hodně explicitní :-))
Haf haf (a-a) teda umí

Potrefenáhusa no a o to jde, ne? :)
jinak haf-haf bylo prvni vedome slovo u starsi (sousedka se kterou jsme sdileli spolecnou zed, mela velkeho psa, ktery byval casto doma sam a smutny, tak to naposlouchala)
mnum u kluků bylo haf haf taky první. Starší přidal ještě pták a s tím vydržel tak do 17m:)
Potrefenáhusa mnum Evaeva joo, haf-haf bylo va-va a bylo to taky první vědomé slovo. pak to začalo znamenat každé zvíře teda.. Akorát ptáci měli výjimku, ti byli hop. ![]()
dynda když měl syn zápal plic, tak měl dva dny horečku, kašlal fakt jen lehce. Druhy den jsem udělala termín u Dr na třetí den. To už byl lepší, dělal blbiny, termín jsem chtěla zrušit, pokud nebude mít do 12h víc, než 38 stupňů. Měl přesně 38, pro jistotu jsem šla. Poslech se nezdal, hned udělali RTG a měl ho tam. Dr nás hned poslala do nemocnice...
Člověk má představu o zápalu plic, kdy pacient leží ve čtyřicítkách s jazykem na vestě a ono to tak vůbec nemusí být... No, předpokládám, že neléčený zápal plic by asi jen tak sám nezmizel a později by se na to přišlo, ale samozřejmě líp dříve.
Potrefenáhusa Ve 13 taky nic
. Neco jako tatata a mamama, ale bez vazby na osobu ci situaci. A vyrazne nepomaha moje mama, ktera tvrdi, ze jsem v tom veku uz umela Co to je? Ale do dvou let je nemluveni pry fyziologicke...snad se deti rozmluvi..
Jos haha moje mama mi taky predhazovala, ze ja ukazala na kytku a rekla "kyti" v 8 mesicich. Tonda to s uspechem rekl asi pred mesicem(ve 2 letech)![]()
Pozor na to, co si přejete
dcera nemluvila zhruba do tří let (krom mňau, ham, atd.) a v současné době jsem si oblíbila hru "schválně, jestli vydržíš 10 vteřin mlčet". Ještě nikdy nevyhrála ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY