Karja muz razi heslo ze mokre a slane more je fuj. Tudiz jsem byla s malou v chorvatsku sama. Semtam by se hodily i jine ruce. Uvidime jak priste. Ted jedem na kola do Alp, pry se budeme u male stridat. Uz to vidim...![]()
Vše o těhotenství a dětech
rasaNori Ja mam za porod slibenou singl dovolenou, ale uz ted vidim, ze stejne bez skvrnete nebudu chtit jet:-D. Mozna tak na dva dny a to nema cenu, nez se dostanu na letiste, tak je pulka dovoleny pryc:-D. Ale Alpy mame ,,naplanovane,, na pristi rok. Ja teda nemam zadne sportovni ambice ani turisticke plany, chtela bych jen cumet nekde do vody nebo na kopce:-D. Chteli jsme vzit moji mamu, ale prej tohle neni dovolena, bez more.
Karja Já teda zblízka znám jen dva dva chlapy, co byli na “mateřské”, ale oba celé tři roky (po těch prvních týdnech až měsících.) Obě ty děti už jsou dnes dospělé.
Tieto teplá ma s tým pupkom zabijú, každý večer si líham do postele dúfajúc, že už to príde a konečne začnem rodiť a ono nič, dnes som už povysávala celý byt, sprchovala psa, pratala čo mi prišlo pod ruku, idem ešte prezliekať periny (okná umývať nemôžem, v tom teple by to so mnou asi švihlo) a dúfam, že si to malé povie, že vonku je sranda a teda už sa poberie na svet...Ale zatiaľ to vyzerá, že moja maternica je asi príliš komfortná...Chudák muž sa už aj bojí okolo mňa prejsť, čo na neho od jedu stále štekám, pokúšal sa ma ukľudňovať, že proste malý vie, kedy má prísť na svet, no...radšej sa potom zdekoval do roboty, ešte aj pes sa mi vyhýba celý deň
.
Ako tu Karja píše, že má za pôrod sľúbenú dovolenku, tak ja budem dúfať, že do pôrodu neostanem single...
DrowRanger Ja si taky myslim, ze to to mimino vi, treba se nechce narodit do vedra, rika si, porodnice plna, co tam budu delat, pockam si, az to opadne a bude klidek. Do porodu single nezustanes, to bych ja asi neprestala ani prvni trimestr. Kdyz si to tak vemu tak od otehotneni jsem mega problemova, bud k tomu mam duvod, nemoce a tak nebo k tomu duvod nemam, rvu nebo jsem na nervy nebo jsem unavena. Dny, kdy jsem byla normalni by daly dohromady tak mesic:-D. Takze pred porodem si muzes ledaccos dovolit.:-D
DrowRanger Já myslím, že se prckovi v tom vedru nechce hýbat.
DrowRanger Všechny těhotné, zvlášť v této poslední fázi, v tomhle vedru fakt lituju. Nadávala jsem sice, že logistika s novorozencem začátkem prosince je na prd, protože se jeden z nás při odchodu ven zákonitě zpotí, kočár je od marastu, venkovní kojení nehrozí a člověk pořád řeší, jestli je děcko dost oblečené, ale tohle vedro mi teď připadá skoro horší.
Já si jako první představím, jak se všechno paří. Po porodu jsem byla věčně zpocená uprostřed zimy, v tomhle počasí bych asi bydlela s dítětem ve vaně, voda 36 jako vzduch, by dítě ani nepoznalo, že už je na tomto světě ![]()
dynda my vaňu nemáme, len sprchovací, ani tam sa nemôžem naložiť. A inak malý sa hýbe ako ďas, teplo mu nevadí, zjavne len nechce na svet...
Karja mužovi musím dáku medailu odeliť, ak to so mnou ešte vydrží, samú seba by som prizabila, keby to išlo. A s tým teplom nestraš, takto to tu máme mať aj celý budúci týždeň, ja si na to len pomyslím a mám slzy v očiach.
Pinot Noir toto teplo je fakt otras, hlavne sa nedá nikam ísť, ani do mesta posedieť na kávu, ani na nejakú prechádzku, jediné miesto by bola plaváreň alebo dáke jazerá, čo už teraz nie sú možnosti pre mňa vhodné (aj tak by som sa už nevopchala do plaviek), v zime by som si aspoň snehuliaka šla postaviŤ.
A už aj sama sebe leziem na nervy s tým, aká som nasratá a negatívna, ale proste sa nedokážem ovládnuť...možno je to predzvesť blížiaceho sa pôrodu, že sa mením na zúrivú fúriu...
Pinot Noir ja byla nakonec stastna za prosinec, na sebe perovku, mimino v tom co melo na sobe do perovehi fusaku a trada:D
DrowRanger Soucitim. Ja mam toho jeste pred sebou celkem dost. Vedra mi nevadi, uz se ale zacinam citit trochu tehotne. Muz to bohuzel moc neregistruje, respektive rikam mu to, ale jeste mu asi nedocvaklo, ze to myslim fakt vazne. Obzvlast v urcite oblasti (asi netreba detailu) uz bych ocenila jiste ulevy, to uz zacina byt fakt za trest.
Na materskou mam v planu nastoupit az 4 tydny pred, takze me v podstatě plne zamestnava prace, aktualne opet sluzebky Vesnice roku (modri vedi
). Myslim, ze u vas je ta rozmrzelost mozna i tim, ze uz nepracujete. Mne je vzdycky nejhur o vikendu, kdyz se tak nejak divne rozlezim a jsem pak cela zpruzela z toho.
DrowRanger Tak si vyjdi ven az vecer az bude prijemne, na nejaky vecerni drink, nocni vychazku a pres den jentak umirej vleze u televize s dobrym napojem;-).
MP Meri Hele me to doma tak bavilo, konecne mi zacalo byt dobre, mela jsem cas delat veci, co jsem mela rada, chodila jsem na vychazky a na kavy, konecne se sesla s kamaradkama ci spoluzackama, co jsem dobu nevidela. Vecer chodila na koncerty, ci posedet, na vychazky Prahou. Balada.
Vesnici roku bych letos udělila tam, kde maj pod 30 na teploměru. Jako každá snaha hezká, ale hodnotí se, kde se nejlíp žije, ne? ![]()
MP Meri Tak jestli myslíme tu stejnou oblast, tak u nás se dekoval spíš manžel :-). Já měla chuť nonstop, celé těhotenství
.
MP Meri ešte robím, len teda už podstatne menej, kebyže mám byť tie posledné 4 týždne naozaj na materskej, tak asi tu už nie som. Tak nejak zisťujem, že bohužiaľ väčšinu môjho času som trávila prácou alebo športom, túrami a pod. Mala som sa radšej venovať ručnej práci, by som teraz robila výbavičku
.
Karja Večer je tu príjemne po 22 00, to chodím na prechádzku so psom, na drink by som už nikoho nenahovorila, ale už na to ani enmám náladu, fakt nie, každý sa ma furt pýta, kedy už idem rodiť, ako mi je, či sa cítim dobre, nereagujú na to, že nech sa ma proste nepýtajú, že im dám vedieť až porodím, no keď niekomu zavolám, tak ma dvihne so slovami: "už rodíš?", väčšinou si zakusnem do jazyka aby som nepovedala, že medzi 2 kontrakciami som si chcela poklábosiť
.
Potrebujem sa len vynadávať, mužovi som poobede ako prišiel z práce predviedla ukážkový záchvat plaču v štýle "ešte furt som tehotná, to dieťa vo mne bude až do dospelosti, nebaví ma to", a on sa mi normálne rozosial do ksichtu, má šťastie, že nevládzem behať, takže ušiel do bezpečia... Ale teda závidím všetkým, ktoré porodili pred termínom, pre mňa je to nočná mora, že dieťa termín nedodržalo
. A hlavne mi nepíšte, že po pôrode to bude ešte horšie, sama tak nejak tuším, že hormonálna smršť v šestonedelí v spojení s hojením sa a možno uplakaným a nespavým bábätkom bude masaker, ale potajme dúfam, že sa mi podarí aspoň občas ujsť samej z domu a postupne sa trošku vrátiť do pre mňa bežnejšieho života.
DrowRanger skoro bych řekla že ten běžnější život se ti pár let bude spíš vyhýbat, že to co máš teď by bylo dobrý si ještě užívat... byť to teda zní blbě. taky jsem se ty poslední dny nemohla dočkat, a pak![]()
viktorka_od splavu mne stačí, ak sa budem môcť vrátiť k športu a popri tom aspoň na pol plynu robiť. V tomto smere mienim byť nekompromisná, proste kď už budem fyzicky ok, budú dni, kedy ja chodím cvičiť/behať a muž bude doma s malým, železný zákon pre zachovanie normálnosti mamičky... Ja teraz závidím mužovi ešte aj to, že on chodí behať a na bicykel, no hotová semetrika zo mňa, ľutujem ho (keď tu nie je....).
#999 No takovy fakt potrebuju
presne o tech totiz jako asi o jedinych slysel muz a tudiz mel velka ocekavani, ktera se jaksi nenaplnila
jenze ja si fakt nemuzu pomoct, to mimino je jak klubko hadu v tom brise, hybe se snad nonstop a to proste cloveka desne rozptyluje
a o fyzickym nepohodli ani nemluvim ...
MP Meri Hormony jsou svině, u každýho to funguje jinak...:-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.