Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:58

continuity Neboj, ja si to v tom krizovem obdobi hodne nastudovala a hlavne to mela kamaradka, s kterou jsem to dost probirala a  ty projevy jsou jeste trochu jine. Asi to vedeli I na te lince, proto mi asi rekli po popisu moji situace, ze to bude v pohode. S pediatrou jsem to taky dost probirala, hodne mi pomohla, to si pamatuju tu neskutecnou ulevu, ze mi jalo doktor rekl, ze jsem normalni:-D:-D.Jen nevim, jak to myslis s tim odstavenim, ono to s kojenim zase tolik nesouvisi, ta moje kamaradka treba ani nekojila a spadla do toho.

Online continuity
43141 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:00

dynda v šestinedělí to právě není vyčerpáním, teda únava tam je, ale tyhle stavy, to je dáno hormonálně. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:09

Pinot Noir Jo, to je presny, jen me teda to uzivani si vsichni datovali nejak od druheho mesice:-D. Asi vedeli proc a teda jen bedetne kamaradky furt uhanely s vozenim kocarku. Kazdej bezdetnej vidi jen to vozeni kocarku:-D.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:10

Mne bolo najhorsie v nemocnici, nekonecnych 10 dni s krasnym zdravym dietatom, zavreti na oddeleni, za oknom leto. Pamatam si, ked konecne po troch dnoch urgencii prisiel internista, naordidoval mi lieky a mlady doktor z oddelenia mi velmi opatrne povedal, ze este dva dni tam pobudneme, aby videli, ako mi liek zaucinkuje, stale si viem vybavit jeho mierne ustraseny pohlad, ked mi to hovoril. S navratom domov prisla ulava. A potom unava, vobec som si to nevedela predstavit, hlavne ked som od mamy stale pocuvala, ze to len nakojim a dieta bude spat. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:10

continuity 

No jasně, deprese je deprese. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:15

Karja to je hrozny. Jak pisou ostatni,kdyby se to nemelo lepsit,nebylo by od veci vyhledat prechodne pomoc. Take na to obdobi nevzpominam rada,ale zabit jsem se nechtela.spis jsem jela jako robot,ve dne v noci na nohach,krmeni po dvou hodinach,stres s nizkou hmotnosti a do toho celodenni detsky plac. Zadne endorfinove opojeni se nekonalo,ale furt to nejak samospadem slo. Krize byla az tak kolem 7. mesice,kdy se to cele nejak nascitalo a pridala se brutalni nespavost.jak jsem to v sobe dusila,tak mi casto ujizdely nervy a rozbijela jsem treba nadobi jen proto,ze se zasprajcovalo v mycce. ...rano jsem nebyla schopna vstat z postele,desil me ten dlouhy den. shrnuto a secteno, podepsalo se to negativne na nasem manzelstvi (byla jsem asi dost nesnesitelna a muz netusil,ktera bije) a dodnes mam velky strach, ze ta moje tehdejsi nepohoda nejak ovlivnila i syna. Preslo to samo,ale bylo to na dlouho a asi dost zbytecne. Skody vpodstate napravuji dodnes.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:22

Gatita kritickej sedmej měsíc potvrzuju, asi to je max co člověk může brát sílu ze zásob.. já jsem třeba vzteklá vůbec nebyla a otec dítěte přesně věděl která bije, protože jsem ho fakticky dost zoufale prosila o pomoc... škemrala a plakala únavou... tak si vzal dítě a za 15 minut mě probudil, že ať si ho vemu, že brečí. 

Online continuity
43141 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:22

Karja no hlavne, ze jsi v pohode. Ja se spis pozastavila nad tou krizovou linkou. Ty projevy muzou byt celkem pestre prave a navic, na rozdil od zlomene nohy, kdy ten nemocny umi priznaky vetsinou dobre popsat, si u dusevnich nemoci nemusi nektere veci vubec uvedomovat. Ale pravda na tech linkach, co vim vetsinou sedi socialni pracovnici a ne lekari.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:25

Okamzite nekdo napiste, ze jste to i jako prvorodicky davaly uplne v klidu, nebo ten rostouci pupek hned zitra pobezim reklamovat 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:26

Ja by som mala este malu drzu prosbu na tunajsie osadenstvo   Po skoro dvoch mesiacoch tahanic sa mi konecne podarilo prihlasit krpca do sutaze lenze ho tam dali neskoro a ostatni uz nazbierali hlasy. Vymysleli to na pocet lajkov k fotografii a tak keby sa vam chcelo budem rada. Ja totiz ten vsivavy fb nemam. 

49357 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:26

MP Meri jako prvorodička jsem to dávala úplně v klidu. až to druhý bylo peklo na zemi. no a dneska je to i tak zlatej chlapeček

49357 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:27

eless andílek

Online continuity
43141 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:28

Gatita viktorka_od splavu jj, sedmej mesic, uplne presne. Muj muz je v tomto svatej. Teda bezne je silenej cholerik, spravuje policku a tady lita naradi a nadavky, mlati do stolu, fakt katastrofa. Na druhou stranu, kdyz jde opravdu do tuheho, je uplne v klidu a situaci celkem efektivne resi, nebo se alespon hodne snazi me podporit a vubec neremca, natoz aby nadaval. Kdyz jsem jeste plne kojila, nosil to dite cele hodiny, aby mu nebrecela hlady a ja se mohla vyspat dele nez obvykle dve hodky.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:30

Gatita Jo, jako zlepsilo se to ohromne, uz jsem to zase ja;-). O nejake dalsi krizi mi ani nemluv! Pripravim na to partnera, ze to neni konec, ale tak to jsi mela skutecne z vycerpani, to je hned.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:31

MP Meri to su hormony. Spatne si premietam a spominam tak najhorsie som to znasala tesne po porode a kym sa mi nezahojila rana po cisarskom. Dieta chcelo jest kazde dve hodiny. Takze kombinacia hormony unava bolesti je fakt vyzivna na nejake normalne fungovanie mysle

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:34

MP Meri Jak rikam, kamoska s petitydenim ditetem na oslave, v kostymu!!!! To dite mela sebou, vecer! Dalsi me vitaly s babovkou v ruce. Takze uvidis, hlavne to prejde.A nejlepsi je, ze ja se to jako bala nekomu povedet a jak to clovek rekl, tak najednou se to z nej vynorilo ze vsech stran, jak kdo byl v prdeli:-D. Takze jestli nakonec neni nenormalni byt normalni.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:46

MP Meri  skoro vsechny me kamaradky byly uplne v pohode, jedna mi i vypravela, ze si v sestinedeli pripadala skvele jako nikdy. A dalsi mi sverila, ze zapomina,ze vubec nejake dite ma, jak je to cele bezproblemove. Vsechny do par mesicu samym nadsenim planovaly dalsi prirustek.Tak me asi trochu prekvapilo,ze jsem to vnimala jinak a mam ted nutkani sirit osvetu:-D

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:59

MP Meri A mé kamarádce se v šestinedělí naskytla příležitost získat výhodně větší byt, takže se okamžitě stěhovali. Pro mě dost nepředstavitelné, ona se zdála v pohodě. Ale její dcerka od narození spala v noci osm hodin v kuse.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 23:04

MP Meri Já. Ale to miminko bylo tak strašně hodný. Napřed jsem tedy taky kojila po třech hodinách, ale mezitím se spalo a brzy jsem to protáhla na čtyři a pak tak po dvou týdnech a konzultaci s méně starostlivym pediatrem jsem nechala dceru spát, jak chtěla. Zásadní pro mě bylo neukládat si ze začátku žádné povinnosti (domácnost), pomoc manžela (měl 5 dní otcovskeho volna a tím to pro něj neskončilo) a to dítě, který sice v břiše dělalo imrvére binec, ale narodil se andílek. Tak držím palce 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 23:31

Clovek se samozrejme snazi pocitat s nejhorsim, ale chvili to tu vypadalo,ze snad ani nic jineho, nez nejhorsi neni, tak jsem mela potrebu aby to nekdo vyvazil   Tehotenstvi jsem vyhrala bezproblemove, tak verim, ze to tak bude i po porodu