Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 19:00

DrowRanger já se teda chodím běžně koupat. Chodila jsem plavat celé těhotenství a obvykle to byly nejhezší chvilky z celého dne, když se to břicho nadlehčilo a mě bylo najednou fajn :) a pokračuji v tom i teď, v podstatě celé dny ležím, hekám a čekám až přijede muž, abychom mohli na koupák. Používám teda vazelínované tampony a víc řeším kvalitu vody, do které lezu. 

Vzhledem k tomu, že to podle doktorky na porod pořád nevypadá, tak jsem si koupila dětský pidi bazenek, napustila jej na naší zahradě, která stále vypadá jako staveniště a část dne sedím v něm a čtu si knížku.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 19:04

DrowRanger Ne, treba to bude dobry. Ja se teda v sestinedeli chtela zabit, ale spousta zenskejch je sice nevyspalejch ale stastnejch. Ja byla vyspala a nestastna. Ted uz se zabit nechci, tak jsem spokojena. Bylo to fakt moje nejhorsi zivotni obdobi, ale hodne lidi me podporilo, zhruba od patyho tydne se to zacalo lepsit. A nebylo to zpusobene peci o dite, protoze dite bylo a je fajn, bylo to fakt uplne samo. Ale moje kamaradka byla s petitydennim na vecerni oslave a jeste si doma udelala kostym!!!Kazdej to ma jinak.;-)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 19:05

A jako hrozně moc bych měla ten porod za sebou, protože ta strašná část po něm stějně vždycky přijde, ať už na to budu čekat ještě kolik dní, ale když jsem se dneska v noci plahočila splavená na záchod, tak jsem si říkala, že si nedokážu představit, že bych v těchto teplotách měla podat nějaký výkon v podobě tlačení... to by mi přišlo tak na infarkt...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 19:09

Sairon to znie super :) ja som mala bazén od doktora zakázaný celé tehotenstvo (či dôvodne, to už posúdiť neviem...), tiež som sa tešila na to plávanie a hlavne odľahčenie tela, teraz to už skúšať nejdem, asi by som to už ani neudýchala. Ale ten detský bazén znie bombovo, ak raz budem tehotná druhý krát a bude miesto (a zas leto), toto by som určite využila :)

Karja wow, to znie strašdelne o.O ale úplne chápem, že sa to stať môže, ja tiež enviem, prečo som taká naštvaná z toho, že som ešte neporodila a to tak, že som dnes fakt niekoľko ráz revala a mala riadne výbuchy hnevu a v tom šestonedelí to musí byť ešte väčšia sila... 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 19:13

Sairon toto inak aj mňa napadá a ešte sa bojím, koľko bude malý v konečnom dôsledku vážiť, pred 2 mesiacmi mal skoro rovné 3kg, teraz mi už v poradni ani váhu nehovoria, tak sa ju radšej nepýtam . Ale ak by mi teraz oznámili, že môžem rodiť, že je všetko pripravené, tak podľa mňa tlačím jedna radosť...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 19:14

DrowRanger ja som rodila tyzden po termine a tiez som mala dost. bola horuca jar ale takeho tropy by ma asi odrovnali

Karja v sestonedeli som mala prehlad o babyboxoch v meste tak zle to bolo

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 19:23

Karja Byla jsem na tom v šestinedělí stejně  

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 20:21

DrowRanger Hlásím, že jsem se v šestinedělí zabít nechtěla, dokonce jsem byla asi celkem šťastná - hlavně proto, že to mimino KONEČNĚ může pochovat někdo jinej  rozhodně si na to nevzpomínám jako na nějakou noční můru, tak třeba to budeš mít taky tak. Po nepříjemném těhotenství jsem si fakt oddechla. 

Jinak jsem to teda nevydržela a pořídila nafukovací bazén, do kterého se vejde i dospělá osoba...život je hned hezčí, akorát to dítě se chová přesně jako kočky, chce být najednou vevnitř i venku 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 20:23

Ja som na tom tak bola skoro tri mesiace. Nevyspatie,  z toho prameniaca nespavost,  zacarovany kruh. Ked sa ma partner spytal,  ci nelutujem,  ze mame dieta,  odpovedala slm,  ze nie ale pritom som si v duchu myslela ANO,  ANO ANO!  Ja si neviem predstavit mat druhe dieta,  co by som robila cely den s tym prvym taka odrovnana ak by este nechodil do skolky? A teda mam este aj pekelny zazitok z porodu,  ktory spravil asi z nasho dietata jedinacika. Ale tym tu nechcem strasit tie,  co to caka,  vam sa to urcite nestane!  

Online brrr
12349 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 20:41

Mrakoplas Já jsem u prvního v šestinedělí pobíhala skoro do oběda, sestávajícího z krupice, v pyžamu, atd. a u druhého jsem si říkala, že mít jen jedno dítě, tak se snad nudím. Ono je to i o té praxi.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:19

Mrakoplas Mne vsichni rikaj, ze mit druhy je jednodussi a ja tomu verim. 

Pinot Noir eless No presne, jsem rada, ze je to za mnou. Jako vsichni me hodne podporili, ono se to fakt stava. Ja jsem dokonce volala I na nejakou krizovou linku, protoze ja se fakt nepoznavala, uplne jinej clovek a jako docela me nasralo, kdyz mi na ty lince rikali, ze to bude v pohode a ja pritom premyslela, kde jsou v blizkem okruhu nejake skaly na skoceni:-D a nechapala jsem, jak to muzou rict. Pritel byl absolutne v pohode, protoze ho na to pripravilo nekolik kamaradu, ze to sestinedeli zeny byva maso. A treba jsem volala nejakym kamaradkam a ta jedna bezdetna treba vubec nechapala, co mi je:-D. A hlavne mi bylo hrozne lito toho ditete, protoze ono bylo fakt zlaty, zdravy, hezky, hodny a jako ja byla tak nestastna.

Takze, kdo se bude chtit zabit, prejde to! A hlavne si myslim, ze tu krizi ma tak polovina zenskych, no a spousta je mimo tak nejak jinou formoou, moje spolulezici na porodnici treba silela, ze pro novorozence nebude misto ve skole:-D. Dala nekolik hysterickych telefonatu.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:21

brrr V to pevně věřím a spoléhám na to 

Online continuity
43141 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:23

Karja mě to teda zní jako docela slušnej náběh na poporodní depresi. Není to žádná sranda a doporučuji nepodceňovat. celkem cučím,  co ti řekli na té krizové lince, protože někdy to prostě v pohodě není a je potřeba dítě odstavit.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:26

continuity jo, taky dost zírám. já byla v šestinedělí vykulená/utahaná nejdřív po porodu a pak obskakováním dítka, ale šťastná... a ještě jsem měla zásobárnu sil. pak když to trvalo přes rok tak už jsem taky myslela že umřu jestli se aspoň jednou nevyspím.. ale neumřela:-) o poporodních depresích jsem akorát četla, ale celkem jsem měla za to že je to známé a podchycené...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:35

brrr  @karja ano,  vela kamaratok mi vravelo,  ze druhe je ovela jednoduchsie. Ale jedine ked nebude mat zase reflux a nenarodi sa predcasne.  To je masaker. A to mi nikto nezaruci 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:41

On je ten zdravotnický personál někdy dost nezpůsobilý něco posoudit, bohužel - když mě asi 14 dnů po porodu přivezla rodina zpátky do nemocnice na vozíčku, protože jsem nebyla schopná chodit, usínala jsem únavou asi po 10 krocích s oporou, a měla jsem další (nechutné) komplikace, sestra na příjmu nás chtěla odbýt s tím, že prý po porodu je únava normální. Manžel ji musel donutit, aby zavolala doktora atd.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:46

Karja 

To je drsný, co popisuješ, jednoznačně je to tou hormonální bouří v kombinaci s tím ostatním. Já se nechtěla zabít, ale už jsem jen čekala, kdy nastane tma a odvezou mě. Měla jsem naopak štěstí na lidi, tvůj zážitek s linkou nezní pěkně, to asi moc nezvládli. Mě se zdravotnice v laboratoři na odběru krve sama od sebe zeptala, jestli nepotřebuju nějakou pomoc. Vypadala jsem hrozně, ona by to asi fakt řešila, kdybych potřebovala. Takhle jsme si jen málem poplakaly, když jsem jí vysvětlila, proč tak vypadám, ale že mám doma nádherný úžasný dítě za odměnu. 

Jako po osobním zážitku s šestinedělím se nedivím, že to některá matka nezvládne a udělá něco hroznýho, to vyčerpání může být opravdu zničující. 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:46

Právě jsem se vrátil z... Lhoty. Je to nějaké zelené, pro děti už asi ne moc vhodné. :(

​Právě jsem se dozvěděla, že dnes se tam utopily dvě děti 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:55

Pinot Noir Jo, chudáci maminky. Taky to vím jen ze zpráv, byla jsem už dávno pryč, když....

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:56

Karja Mě pronásledovala myšlenka, že když se z dalšího mikrospánku neprobudím, bude to vysvobození pro všechny. Že se všem uleví, hlavně muži i synovi, protože jsem měla dojem, že zdrojem všech problémů jsem já sama (zpětně nechápu, jaké problémy jsem vlastně měla na mysli, nic dramatického se nedělo a muž ani necekl, ani se křivě nepodíval). A pak, když se po asi 10 dnech vrátil do práce, jak největší troska jsem hypnotizovala hodiny a posunovala ručičky pohledem, a čekala, kdy už se vrátí. Strašně jsem se za to styděla, já, emancipovaná, nezávislá, sebevědomá ženská, visím na muži jak koule u nohy! Strašné. A řeči, jak si to mám užívat, že to strašně rychle uteče, mě přiváděly k šílenství, protože já fakt počítala minuty