Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9538 příspěvků moje polička 21. října 2021 21:23

Lamicka Teda to by mě taky dost naštvalo, kdyby dítě nesmělo dát vědět, že se zdrží ve škole. Ale taky bych to řešila jako ty. 

Ani nevím, že děti nelze nechat po škole. Dcera po škole jednou byla a s tím řešením jsem naprosto souhlasila. Dělaly s kamarádkou v hodině takový binec, že nestihly nejen svojí práci, ale brzdily i ostatní. Tak následující den musely zůstat po škole a dodělat nejen svoje, ale pomoc s něčím i paní učitelce.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. října 2021 21:51

notna Jestli jsi o tom vedela a souhlasila s tim resenim, tak to bylo v poradku. Taky by mi takove reseni nejake nekazne nevadilo. Po domluve v pohode, at tam zustane. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. října 2021 21:54

Lamicka 

Takhle nějak jsem si myslela, že to je, prostě nechat po škole neexistuje. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. října 2021 21:57
Reakce na Pavlena:

dynda Tak tusim, ze bourici se rodic by zadelal na velky kadrovy problem... 

​O tom vůbec nepochybuju . Ale nechat někde zavřené dítě, které má stihnout autobus, to by u nás neprošlo. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:01

JankaM presne jak pise Karja

zitra to zase bude dobry! U nas taky vtipne, prvnak si zapomnel desky s ukoly ve skole a brecel, ze dostane petku (nedostane). Dcery se ptam 3x, zda ma do skoly vsechno. Pohoda, klidek. Ve 20.30 hysterie, ze zapomnela na anglictinu.  

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:04

JankaM pokud tě to je uklidní, tak v devět večer se mi tu psychicky rozložilo mladší dítě v pyžamu, že mu nikdo neposlal poznámky z přírodovědy a tudíž se nemohla naučit na zítřejší písemku. Proč se neučí z učebnice nemám tušení, takže jsem ji půl hodiny předčítala o nerostech.

Ledva jsem skončila, zjistila jsem, že starší si měla na zítra přečíst první tři hlavy ústavy a je v půlce druhé.

Muž je na horách a další tři dny na nočních ( žeby je pretrhol teď zas na oplátku on). Vylučoval dnes lux, naštěstí. Plasty mám vynesené, ale na chodbě je obří krabice papíru. 

Prozíravě jsem si koupila rum a mám tady grog.

Dítě se přišlo před chvili připomenout, že ji mám natřít bradavice. 

Online Karja
44932 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:11

continuity Já vůbec nechápu, jak jsme to dělali, ale naši se s námi tak od 4. třídy vůbec neučili, máma nám kontrolovala aktovky jestli tam nemáme plíseň a notýsek. Panebože ať to tam máme taky!!! Tady jsou úplne horory jako... Když jsme ji požádali tak nás vyzkoušela,  občas nám o prázdninách napsala třeba pár příkladů ať to vypočítáme než přijde z práce nebo jsme jako rodinnou zábavu psali všichni diktát nebo nějaké zeměpisné hry, ale nějaká kontrola povinnosti či že bychom na ni nějak pouštěli vzdělávací frustrace, to si vůbec nepamatuji:-D:-D. Nerikam, že je to špatně nebo dobře, ale úplně vidím, jak to pro rodiče muselo bejt pohodové! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. října 2021 22:16

continuity Nektere prispevky mi davaji nahlednout, ze jsem nebyla tak divna. Ucila jsem se podobne jako tve dcery- na test ano, na "doporucene" rano v autobuse nebo spis vubec.  Ale snad cele siroke okoli tvrdi, jak se na stredni vlastne vubec neucili a pohoda klidek, gympl levou zadni. No ja ne, ja se pripravovala. Ale se mnou se od gymplu uz nikdo moc neucil. Nebo tedy fyziku a matiku mi deda vysvetloval, to zase ano. Ale mama nebo tata snad ani nevedeli, jake mam predmety

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2021 22:18

Karja my frustrace taky nevypouštěly, protože to by znamenalo, že by jsme ten problém musely řešit:) Takhle jsme mohly doufat, že se to vyřeší samo.

Online Karja
44932 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:23

Evaeva My jsme asi všechny byly prostě sprti no:-D.

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:25

Karja

Ta starší se už učí víceméně sama, akorát ji musím občas připomínat, že je normální se učit a samo ji to do hlavy nenaskáče.

Ona je to asi dost náročná škola, ty známky o ničem nevypovídají a mě to mate. Včera dělali nějaké centrální testy z ministerstva a matiku měla na 100% a češtinu na 97%. Z češtiny bude mít na čtvrtletí stoprocentně dvojku a z matiky nevím, jestli to ještě vytáhne na jedničku, známky má taky všelijaké. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2021 22:28

Karja za nás je šprt ta nejmladší:) my se ségrou jsme byly docela flákači, ale tak nějak v mezích, gympl jsme dodělaly, VŠ taky obě máme, ale samý jedničky jsem měla naposledy asi ve třetí třídě. Tolik k tomu, jak zvládat gympl levou zadní :) Jos 

Offline Tak Betty
6202 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:28
Reakce na Evaeva:

Karja my frustrace taky nevypouštěly, protože to by znamenalo, že by jsme ten problém musely řešit:) Takhle jsme mohly doufat, že se to vyřeší samo.

​jako bys psala o mém školním vzdělávání

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2021 22:30

continuity nepomohlo by ti třeba srovnání v rámci třídy? Chápu, že ostatní děti tě nezajímají, ale mohlo by to ujasnit jaké tam jsou nároky.

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:31

Jos ony se učí hlavně před písemkou, jinak něco málo každý den - max 30 minut. spis je ji snažím naučit se připravovat průběžně. Mají třeba na zeměpisu slepou mapy Afriky, to není nic, co by se naučila za hodinu před písemkou. Ze zeměpisu má průměr známek asi 3,5. To mě už málem omývali. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2021 22:31

Tak Betty nutno dodat, že se to nakonec skoro vždycky nějak vyřešilo.

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:34

Evaeva určitě pomohlo, ale nemám to jak zjistit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2021 22:37

continuity no je fakt, že dneska už to bude asi složitější. Za nás po uzavření klasifikace na nástěnku vyvěsili tabulku průměrů pro celou třídu. Tak leda z toho, co ti holky řeknou.

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 21. října 2021 22:40

Evaeva já na samých jednickach určitě netrvam ( ani je teda nemá). Mě by stačilo to srovnání - nakonec i ten včerejší test mi stačil. Vím, že matika cajk a angličtina špatně. Kdybych chtěla hezké známky, nechám ji na škole, kde byla a nosí jedničky aniž by se podívala do učebnice, jak je rok dlouhý ( a taky by figu uměla, ale to je jiný příběh).