Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:18

crazydaisy Tak ty Bayer máme my. A krom toho ušpinění, cemuz jde zamezit, když je ty děti oblékají, k nim nemám vůbec výhrady. Dudlík, zvuky akorát, i nějaký nejmenší oblečky po dětech jim můžu dát. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:25

Karja u nas bol extremne urevany uz Artur a s muzom sme sa striedali, najma vecer a v noci to bolo strasne na hlavu. Ja mam v plane robit to co betsey a nechat vybuchnut domacnost (teda skor si idem zaplatit upratovanie), malu bude vecer kupavat muz aby som ja mohla kupat starsieho a teda poobedia ked pride zo skolky mam v plane venovat sa prevazne jemu. Uz mam nakupene novorodenecke satky, nosic mam este po starsom a planujem malu hodne nosit aby som mohla mat volne ruky a venovat sa Arturovi co to pojde. Ono je asi jednoduchsie si to lamanie predstavit na velkejmalej ak na teba nebola tak fixnuta, ale syn je na mna upnuty dost a dost ma aj uprednostnuje. Inak to uspavanie uvidim co bude, vacsinou zaspi rychlo, len potrebuje abg som pri nom bola, ak mala nebude uplakana, tak planujem uspavata tak, ze ju budem mat na rukach, pripadne ju tych 15-20 minut bude mat muz.

betsey uf, tak svokra sa pochlapila...u nas sa teraz o babatku nerozpravame, len ked sa nan maly vyslovne pyta, vtedy odpovedam. Mam pocit, ze to trosku pomohlo. Ale nadim aj svokrovocom sme vravelo, nech jut eraz moc nespominaju, ze mu to robi sarapatu v hlave.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:35

continuity dufam, ze to takto pojde aj u nas :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:37

Karja u nás je starší taky hrozně fixovaný na muže. Když o tom tak přemýšlím, tak to tak má snad už od mimina DrowRanger nevěš hlavu, třeba bude dcera pořád spát. Mladší spal hodně, takže jsem pozornost mohla věnovat staršímu. Sice se s jeho narozením taky srovnával pár měsíců, ale nikdy na něj moc nežárlil, to spíš mladší žárlí na něj. Taky si myslím, že nemusí být úplně vždycky první miminko, samozřejmě ho nemůžeš nechat půl hodiny řvát, ale chvilku počkat může. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:40

MPLee to je super! U syna ve školce mají průvod broučků s lampióny a hádej jaké kostýmy mám ve sklepě ještě po nás? Berušku a motýla. Kdysi nám je ušila mamka, s křídly motýla si musela fakt vyhrát.

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:53

Evaeva Jo velkamala to ma taky od mimina:-D. Ale on se jí vždycky nadstandardně věnoval. Taky jaký si tady udělal jméno na vsi, chudák věčně s kočárem nebo dětma:-D. S tím, že má přednost starší na to je snad i nějaké pravidlo, že má být fakt upřednostňován, vím že jste mi to tu kdysi psaly;-) DrowRanger Koupat můžete s Arthurem, to ho i bude moc bavit. No jasně, jakmile aspoň jeden usina rychle, tak je vyhráno. Kamaradka se s manželem střídá, furt si ty děti na uspání tocej obden. No stejně je největší výhra děti co usnou samy. Známá čeká druhé a dcerka roční (budou mít malý rozdíl) usíná sama, tak ji říkám nepovol, hlavně nikdy nepovol, to je největší vyhoda. Normálně ji dá třeba v poledne spát a ona si klidně i pulhodinky sama v postýlce hraje a pak až usne. Tohle jsem jednou viděla i na vlastní oči u kamaradcinyho syna, to jsem děti neměla, ale i přesto jsem cumela:-D. 

Offline Pinot Noir
30048 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:56

Karja takhle Viktor usínal sám, do roka a půl? Možná déle. A pak to jednoho dne skončilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:58

Karja takhle syn taky usínalale teď si zvykl, že tam s nimi jsme, tak jsem zvědavá, co bude později. My se s mužem taky u uspávání točili, nejdřív u staršího, potom jsme se u nich právě střídali. Ale já nikdy neuspávala kojením, tak to šlo v pohodě.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 21:13

Pinot Noirtiez som mala samouspavacie dieta do cca dvoch rokov a potom to zrazu prestalo. A teraz mi je jedno ako zaspi, hlavne nech zaspi. Hadam ma nebude za ruku drzat do 15...

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 21:27

DrowRanger myslim, ze jsi dobre pripravena a mas dobry plan. Ja si po zkusenosti s dcerou, co na me doted visi skoro 24/7 (postylka a kocar jsou po vetsinu jejiho zivota sprosta slova), rikam, ze az budeme mit druhe dite, tak si ho dam do satku, kde stravi cely ctvrty trimestr, kojit budu taky v nem a zatim se budu venovat male. Satku a nositek na to mam doma cely arzenal. No a nebo budu tlacit kocarek s bezudrbovym spicim miminkem a v satku

bude dcera no prinejhorsim mam doma i onbu, takze dam i tandem

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 22:16

Zuzuli Jo, já si myslím, že oni jsou tak visící, protože mají jakoby tu možnost nebo jak to rict. Něco je vrozené a něco jim člověk umožňuje sám. Prvni dcery jsem se taky od narozeni natahala, uspavala v náručí, nešlo s ní nic dělat doma, jenže pak jsem byla těhotná hned a už člověk musel být důslednější a netahat ji pořád, chodit pěkně za ručičku, žádné nošení, odložit ji a odpočinout si. To si tahle říkám, že kdyby se mi malamala narodila jako první taky asi není takhle roznosena, protože bych ji prostě musela nechávat být. 

Online dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 22:43

Evaeva

Uspávání kojením bylo tak snadné a rychlé, v porovnání s tím, co zažívám teď

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 22:44

Karja ja si nemyslím, že toto "visenie" sa dá odnaučiť, podľa mňa to je dané povahou. Vezmi si, že ja som nikdy nebola na materskej, pracovala som už v šestonedelí, od 2. mesiaca som chodila pojednávať a to v rámci SR. Syn bol ozaj hodne času s mužom (oproti bežnému usporiadaniu rodiny, kedy je mama doma) a teda z logiky veci by nemal uprednostňovať tak veľmi mňa ale robí to. A pritom ja som nenosila od narodenia, syna som od malička dávala spávať do postieľky, odmietala som s ním spať v jednej posteli, lebo mi to vadilo a nedokázala som tak zaspať (bože teraz keď to po sebe čítam, zniem ako krkavčia matka), k tomu kontaktnejšiemu rodičovstvu som sa prepracovávala postupne (možno tam je pes zakopaný). Takže podľa toho čo si písala by on mal byť ukážkové dieťa, čo položíš do postieľky a zaspí, sám sa zabaví a s radosťou pôjde na výlet so starkými, ale teda opak je pravda. Ale také veci ako to, že ho teraz už nemôžem toľko nosiť na rukách alebo na koníku, či to, že mi nemôže búchať do brucha alebo s ním nemôžem skákať v trampolíne akceptuje a nechce to odo mňa, ale tú moju blízkosť a prítomnosť vyžaduje naďalej, hoci aj tým, že len sedím na gauči pri ňom a to bez ohľadu na to, ako sa mu venoval muž.

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 22:51

Karja kdyz ja se priznavam, ze mi to noseni v satku klidne nonstop u maleho miminka prijde jako naprosto prirozene. Ta blizkost s vlastnim ditetem, kterou ten drobek nejspis potrebuje, protoze nez se dostal na svet, tak nic jineho, nez mamu neznal. Nikdy jsem nemela duvod nevyhovet a spis by me mrzelo, kdybych to pak druhemu diteti odeprela, kdyz reseni je tak strasne jednoduche. I se tesim, jak si to druhe miminko dam do satku, budu cuchat tu vonavou hlavicku a hladit zadicka. I ted, v roce a pul, treba varim s malou na zadech, kdyz potrebuju neco delat a ona zrovna neni v pohode a chce chovat. Jinak je uz dost samostatna a vydrzi si i hodne dlouho hrat sama, ale jak je unavena nebo ji neni dobre, chce byt v kontaktu. V tomhle mi to moje velmi kontantni dite hodne zmenilo nazor, pred porodem jsem planovala, jak bude spat v postylce, jezdit kocarem a kojit budu max pul roku. No nakonec kojim a nosim uz rok a pul a nechystam se asi zatim prestavat a nejak jsem ztratila potrebu sebe i dite nutit do neceho, co by podle jinych melo a nechce. Treba jezdit kocarem (ted uz se sveze rada, ale jeste v lete jsme s muzem zvazovali, ze ho prodame jako naprosto zbytecnou a nevyuzitou vec). Vzdyt ta doba, co jsou deti malicke, je tak strasne kratka. Jak rika moje kamaradka z porodnice, inzenyrsky pokoj se transformoval na tym lesana

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 22:59

dzizisketa ja vubec nevim, jak budu uspavat, az prestanu kojit ii proto jsem se jeste ani nepokusila o odstav, to uspavani kojenim je tak snadny a rychly. 

Offline Pinot Noir
30048 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 23:05

Zuzuli 

"I se tesim, jak si to druhe miminko dam do satku, budu cuchat tu vonavou hlavicku a hladit zadicka."

Jsou i děti, které tohle nechtějí.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 23:07

Zuzuli jooo kojeni do 6mesicu, tomu se smeju jeste doted:D nechapu, co jsem si myslelaa jsem za to nakonec moc rada!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 23:09

dzizisketa no my jen přečetli pohádku, chvíli počkali a šli, v těch dvou letech teda. Moje zásluha to neníale to uspávání kojením mi je nepříjemný, byla jsem ráda, že to nebylo potřeba.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 23:11

Pinot Noir ja mslim, ze neexistuje dite, ktery by neocenilo bejt v naruci u mamy a tisknout se k ni

Offline Pinot Noir
30048 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 23:12

711990 hele, všechny děti fakt nejsou kontaktní.