Evaeva asi jo, foukalo a hybaly se stromy a jezdilo dost aut, i kdyz ze 4.patra je to dost daleko. Mozna zachyti ten pohyb. A ja jsem fetovala tu miminci vuni chlupaty hlavicky, jak jsem ji mela oprenou zady k sobe. Byt babicka je super! (uzit si, pomazlit a vratit
)
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir je šikovný! Syn bojuje s bundou a nějaká přední x zadní část ho nezajímá. Mě by to šnečí tempo ani nevadilo, jsem vycvičená od ségry (tři děti odešly, než si zula bačkoru
), ale hlavně po obědě už spěchám s mladším domů na oběd a do postele.
Kokoska jo, taky se těším, až budu babička/teta
Jedna herečka to hezky popisovala, že když je s vnoučaty, nemá už na programu nic jiného, žádné nákupy, úklid, ani výchova, narozdíl od rodičů.
Jdu si po radu, protože uz fakt nevím. Dítě doneslo pětku z domácího úkolu z češtiny, protože neopsalo celý text cvičení, jenom výrazy, ve kterých se měly určit velká písmena na začátku slov. Má tam jednu chybu, už tak to je celé dlouhé víc než půl strany souvislého textu.
V zadání cvičení se nic nepíše, že se to ma opsat celé. Jenom něco ve smyslu, určete pravopis. Dítko se dušuje, že nic takového řečeno nebylo a je už dost vytočené
Předběžně jsem ji dala za úkol zjistit, kolik ještě takových děti ve třídě je.
Co s tím? Úplně ignorovat nelze, už řeším podobnou věc potřetí a známka na na vysvědčení se u této učitelky dělá jako průměr získaných známek za pololetí. Zas ji nechci úplně učit, ať udělá vždy všechno představitelné, protože to považuji u odpovědných jedinců za opravdu blbý návyk do života a sama to teď řeším.
Už tak mám pocit, že si s třídní úplně nesedly a přihazovat pod ten kotel taky nechci zbytečně
Nějaké rady jak k tomu přistoupit?
Evaeva taky si obcas hlavne u tech vetsich rikam, at si je vychovavaji doma, u nas se jede na pohodu. V urcitych mezich samozrejme, ne ze by obcas nezkouseli zbourat barak ![]()
Kokoska to je jasné, ono šlo spíš o to, že má mnohem víc prostoru plně se těm vnoučatům věnovat, že to je v té chvíli ten její úkol.
continuity achjo, radu nemám, ale to je tak nefér :( Je mi dcerky líto. Pamatuju si, jak jsem jsem jako dítě měla z podobných nespravedlností vždycky pocit pachuti, jak mě to štvalo.
Pinot Noir jsem bledá závistí, my když přijdeme do školky, tak si dcera plně oblečená včetně čepice sedne na lavičku u svojí přihrádky a tam sedí a tupě zírá, než si já za rohem natáhnu návleky. Když navrhnu, že by si alespoň tu čepici mohla zatím sundat, nastane záchvat. Doma jsem jí jednou nechala ležet na chodbě, že si má tu bundu svléknout sama, ale ona je fakt tvrdohlavá, takže tam ležela a řvala tak dlouho, až ji vysvobodila měkkosrdcatá babička.
continuity Taky nemám radu, ale mrzí mě to :-( Jsem zvědavá, co navrhnou zkušenější...a děsím se školní docházky své dcery.
Pinot Noir kdyby byla fakt lempl, tak neřeknu ani popel. Ale zrovna toto dítě je takový poctivec, všechno se snaží mít v pořádku. Mě i ta pětka za každý zapomenutý úkol přijde dost divná, ale tak je to školní pravidlo, jednou měsíčně na to může uplatnit omluvu, tak to beru. ale tady to vyjde nastejno jakoby se na ten úkol vykašlala rovnou.
continuity Nevím, asi bych nejdřív zjistila od spolužáků, jak to mělo být. Pokud to nebylo jasně řečeno, napsala bych učitelce, proč pětka, když je úkol v zásadě správně.
Mohučanka tak víš, co, každý má něco a každé období něco jiného. Loni touto dobou mi učitelka tak co tři dny domlouvala, ať to převlékání opravdu trénujeme, že se Ríša nepřevléká a jen kouká. Nebylo co trénovat, už tehdy to uměl, ale nechtěl. A nic s ním nehnulo.
Pinot Noir Umí, ale nechce, to je přesný
Ale jo, je to jenom období ![]()
brrr tak nevím přesně jak_to_mělo_být. to už asi ani přesně nezjistíme, když to bylo zadáno ústně, ale za deset minut se jí ozvala víc než třetina třídy, že má taky pětku. ![]()
To je přesně školství: já kdybych zadala deseti lidem úkol a z toho půlka ho sice udělá, ale úplně blbě, tak začnu přemýšlet, co jsem JÁ měla udělat jinak. ještě k tomu dostanu sprda od šéfa na téma efektivita řízení.
Pinot Noir uf ja som tak rada, že u nás v meste sú škôlky prízemné, už tak je to obliekanie boj. Starší sa väčšinou nechce sám obliekat (aj keď to vie) a mladší tam zatiaľ otvára skrinky, búcha dvierkami a vyberá deťom veci z nich. Ešte keby som ho mala naháňať na poschodie, by ma kleplo!
continuity toto je fakt motivácia pre deti, aby mali radi školu
. Bože jak ja sa na to neteším.
Mrakoplas a to ta budova byla původně jednopatrová, ale ta jejich třída je v takové střešní nástavbě, takže tam vedou točité schody v takovém skleněném tubusu. No, aspoň má Viki ty schody kde trénovat, protože na domácí schody ho samotného nepouštíme, protože jsou hrozně kluzké, točité a polovina šířky momentálně zaskládaná zazimovanými rostlinami z terasy. ![]()
continuity ještě mě napadlo, jestli nemáš možnost zeptat se jiného kantora na názor... třeba někoho známého, než se budeš dotazovat vaší učitelky..? Tohle mi taky vždycky připadalo neuvěřitelně nefér a pořád se to děje. Nedávno jsem na nějakém fb profilu viděla úkol- 5 napsaných vět, písmo krasopis, hrubky žádné, ale za všemi větami chyběly tečky. Hodnocení bylo za 5. Z toho se mi udělalo úplně špatně. Nedostatečná známka za nepřinesený úkol je stejně špatně, protože to je kázeňský problém, ne hodnocení znalosti...
Mohučanka hele starsi z obdobi neumim, mami pomoc volne presla do faze hlavne at jsem prvni ja, a do toho mala vykrikuje ja prvni ja prvni. Na coz starsi suse odpovida jo, ale od konce:D
Pinot Noir točité schody ve školce?
To snad ani neodpovídá normám. U nás jsou všechny školky dvoupodlažní, ale u syna mají tak malinkou tu přezouvárnu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY