Vidím, že může být i hůř. To je strašné.
Vše o těhotenství a dětech
continuity ako učiteľka sa ozývam, že je to absurdné. Ja znamkujem (neohlásene) domáce úlohy len deviatakom, a nejdem tu riešiť prečo, ale robím to nepravidelne. A keďže sa snažím úlohy zapisovať na edupage, tak tam si každý môže pozrieť celé znenie zadania. Zošit/papier je jedno.
Mohučanka jo:D
continuity To je strašný, fakt má smůlu. Já se vůbec s ničím takovým nesetkávám, vždycky mě ty tvoje historky úplně rozesmutní. Já bych to asi zkusila probrat s ní osobně na třídních schůzkách (případně i s třídní učitelkou), ne nějak útočně, jakože respektuješ, ale....
Muslik Moc gratuluju![]()
update, ve třídě je spolužačka, která to měla v celých větách, všechno správně, ale místo v sešitu na samostatném papíře, takže taky za pět.
Absurditu celé situace dokresluje spolužačka, která to měla v sešitě v celých větách, ale zato dost chyb na hodnocení 4.
Tak to je asi fakt marný.
Že mají psát celé věty, to bych jen podporovala. Uměla bych si i představit situace, kdy bych pochopila i tu pětku - malou, bezvýznamnou, výstražnou, třeba po opakovaném upozornění "pište celé věty".
Ale pětka za papír? Omg.
continuity Tak budu držet palce, ať k těm pětkám z úkolů nebere paní učitelka při závěrečném hodnocení zřetel. Jinak by to bylo pěkně na prd a ještě když by to mělo ovlivnit přijímačky ![]()
Sweet Potato tak jim to stačí asi jasně říct. Oni nejsou zatim nějak vzdoroviti, když se jim řekne, snaží se to udělat podle požadavků.
Ale vysvětlit jim to přes pětku? To ten vzor akorát vyvolá.
continuity No, leda si z toho vzít do žibota, že známky nejdou důležité.
Sweet Potato no uvidíme na přijímačkách, jak moc to je důležité. To už fakt na ni nastoupim, ale ještě je to rok a půl, může se stát lecos.
continuity Asi bych pochopila pětku za to, že není opsaný celý text. Přece jenom v češtině je ten kontext potřeba. Ale podle toho, co píšeš, je takových nejasných situací hodně. Asi bych se šla zcela nekonfliktně zeptat, kde je u dcery problém, když je očividně chytrá a chytá špatné známky, které nesouvisí se znalostmi.
Známkování úkolů se u dcery na škole nevede. Jen za nezpracovaný je 5, ale má menší váhu a jde tu 5 smazat po dodání úkolu. A někteří učitelé berou omluvu a dají náhradní termín bez 5.
Ja se na jednu stranu tesim, az budou do skoly chodit, a na druhou po tehle historkach snad ani ne. Ale ted jsem v Italii doucovala dceru od kamosky anglictinu, a ta ve 4 tride neznala absolutni zaklady takze to bylo kupodivu dost zoufaly, kamoska se tam s ni rozcilovala, jak to muze takhle napsat, kdyz je to jasny, se mnou fungovala. Klasika:D
Dneska šli oba kluci po skoro 3 týdnech do školky
malý sice plakal a držel se mě za nohu, ovšem po minutě bylo ticho (poslouchala jsem za dveřmi). Navíc mají dnes odlozenou Halloweenskou party, tak myslím, ze si to užijí. A já jen sedím a užívám si ticho, klid a uklizeny dům, včera tu totiž byla slečna na uklid a ještě to nezvládli cele zabordelit, hurá!
Já mám dotaz na zběhlé tvořivé matky - chtěla bych s malým zkusit lepit na papír těstoviny nebo rýži a pak to třeba pomalovat apod. Čím potřít ten papír, aby to lepidlo hned nezaschlo, ale zároveň pak po uschnutí drželo? Předem díky. Napadla mě Herkules, ale na zkoušku rychle zasychal.
A pro pobavení přidám fotku starou přesně dva roky, co na mě vyskočila v upozornění.

dzizisketa My jsme lepily kávová zrnka Herkulesem a osvědčil se mi. I jsem právě ten tvar namalovala tím lepidlem předem a dcera si to pak tam skladala sama dobu a nezasychalo mi to, možná velká vrstva?
takze nasa put diagnoz pokracuje. dnes som do ruk dostala papier s potvrdenou diagnozou. je to autizmus s priznakmi lahkej az stredne tazkej formy. je tam napisane ze bud asistent do skolky alebo specialna skolka. lenze na to aby sa narok na asistenta stal oficialnym tak musim ist este dostat papiere od pedopsychologa. obvolala som ich niekolko a nikto nedviha alebo mam volat az v pondelok a jedna jedina mi dala prvy volny termin za mesiac a pol! nevzdavam sa a budem volat aj buduci tyzden a nahanat skorsi termin. ved je to bez vysetrenia len na zaklade uz stanovenych diagnoz v papieroch a vysetreniach ktore obehavam uz viac ako rok.
ono bude sice super ze narok na asistenta dostane ale uz nikoho nezaujima ze asistenti proste nie su. je ich zufalo malo. dnes som poslala uz k podanej prihlaske do specialnej skoky este aj dokumenty o diagnoze a budem dufat ze od septembra ho tam mozno vezmu kedze bude povinny predskolak.
bohuzial to pojde asi tou horsou cestou pre vsetkych ze kvoli chybajucemu asistentovi bude musiet ist do specialnej skolky
a ako bonus ku vsetkemu mam narok na predlzeny rodicak vdaka tej diagnoze ktoru zas len moze potvrdit pre uroad ten psycholog
eless to je mi luto, co prezivate. Akoby nestačili problémy s dieťaťom, musíš bojovať s úradným simlom, ktorý bol vytvorený na to, aby vám pomohol.
eless To je mi líto. Moc držím palce, ať to s hledáním asistenta dobře dopadne.
eless Ach jo, to jsou hrozné starosti. Ale tu speciální školku bych nezatracovala, pokud ji teda nemáte nějak šíleně daleko. Normální školka nemá žádnou přidanou hodnotu, mám v blízkém okolí tři děti, které tam chodily, teď chodí do speciální školy a i když rodiče ze začátku usilovali o normální školku (a v jednom případě se to i podařilo), nakonec si speciální strašně pochvalují.
eless je to hrozné, tolik starostí, místo toho, aby ses mohla soustředit na syna a řešení jeho potíží, tak akorát obvoláváš doktory, školky a úřady
Snad se ti podaří získat nějaký dřívější termín a třeba se najde nějaké místo ve školce pro syna už od nového pololetí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY