Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30049 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 11:31

Kdo chtěl pletené palčáky? Teď na mě vykoukla reklama Reserved:

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 11:44

Pinot Noir díky, taky na mě vyskočily. Až budu mít cestu, zajdu tam. A nebo musím ještě přihodit něco k objednávce, něco velkého, třeba pro mě

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 12:54

Je, to jsem zapomněla napsat, že my máme fakt velké palcaky z loňska z Reserved. Myslím, že jsou tak na pětileté dítě klidně:-D. Už vloni měli více druhu

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 12:56

letfenixa no nám ho dala imunologicka, lebo býval v poslednom čase dosť chorý.

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 13:38

Gatita děti končí ve špitálech hlavně s tím RSV. Na to očkování neexistuje.

Pokud už mají očkování na pneumokoky, další mimo plán bych do nich necpala. Těch respiračních viróz je strašně moc druhů a ani to očkování není všespásne. 

Jinak já jsem dětem dávala imunoglukany. Akorát s covidem končí v nemocnici hlavně kvůli přehnané reakci imunitního systému, takže loni jsem ho radši nedávala. Letos jim zatím občas soupnu martanka, kde jsou taky nějaké glukany. 

Jinak běžná opatření: hodně být venku, moc nenavlikat, otužovat, hodně céčka, Děcko, pokud uz nedáváš.

Nechodit do školky pomůže, ale já se bojím, že člověk ty nemoce akorát odloží,navíc dětem ta izolace moc neprospívá. Spíš bych se snažila to držet ve stavu: nevyhýbat se nemoci, ale pokud už onemocni, dělat všechno, aby se to nerozjelo moc: držet ho v klidu, pořádně dolecit, nechat čas na rekonvalescenci. Já si myslím, že dítě v rekonvalescenci může na čerstvý vzduch, jen se nesní namáhat a prochladnout. Takže např.  kočárkové může venku spát, pokud nemá horečku. 

Offline Potrefenáhusa
39055 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 17:15

continuity tyjo, já nevim, ty už mas ty holky velký, ale s tema mrňatama bych se tomu radši vyhnula. Statisticky to asi zas tak velký riziko není, ale mne se tomu moc nechce chodit naproti.

takze třeba tady místní hernu pro mrnata, co je tu 1x tydne, jsem zatím neměla odvahu navštívit, jinak se ale kontaktu úplně nezrikame 

Ale musím přiznat, ze jsme se covidu loni v zimě stejně nevyhli, ale tehdy půlroční skoro ještě plně kojený dítě, tj nalepený na mně 24/7, ho jako jediný nechytlo 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 17:21

Pinot Noir ja som dnes bola na výprave v hlavnom meste za detským pyžamom a rukavicami. Nemám ani jedno! Pyžamo sa snáď nedá kúpiť, rukavice tiež bieda. Zase to musím objednať online .

Strašne slabý výber detských veci v kamenných predajniach a to som preliezla dva nakupaky.Ale mám asi 7 detských kníh, hru, farbicky a vymaľovánky a sebe čapicu a rifle

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 17:26

Potrefenáhusa tak ty máš jedno dítě malinkatý, Gatita má předškoláka. Já píšu, jak jsem se chovala, když byly malé. 

Teď jsem si o tom něco četla a ten RSV potká 85% dětí do dvou let. Mě se tím nechce zabývat, otázka je,jestli třeba není ten počet případů 2x takový jako jiný běžný rok - to jsou pak děti, které by ho měly uz loni, jen se to posunulo a je to víc vidět, hlavně oproti loňsku, kdy to byla téměř nula. Ale fakt nevím.

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 17:33

Potrefenáhusa jo, a aby ty děti fakt neonemocněli jsem řešila do toho cca roka, co třeba zahrnovalo to, že jsem s nima během chřipkové epidemie moc nelezla ani do obchodů. Určitě není potřeba roční mimino dávat do dětského koutku. To myslím úplně nepotřebuje. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 18:25

Gatita no je to s tými detskými ochoreniami tento rok úplne na kočku. Aj ja obvykle salamista začínam mať celkom strach o tie moje baby. Víkend predtým ako som išla do pôrodnice, mala suseda (alicina spolužiačka) nejakú brusnu virozu, hnačky a vracanie a postupne to chytila celá rodina. A kým som bola v pôrodnici, išla celá ich trieda do karantény, mali pozitívnu učiteľku, to som ďakovala Bohu, že Alica tam zrovna nechodila. Včera som sa rozprávala s inou mamou Alicinej spolužiačky, jej mala je už treti týždeň doma, užíva antibiotika a kamoška je s polročný dieťaťom v nemocnici so zápalom priedusiek. Chytilo nejakú virozu od staršieho.

Alicu som odhlasila zo škôlky zatiaľ do konca novembra, ale začína sa na škôlku čoraz viac vypytovať a fakt vidím ako jej to chyba.

Keď som prišla na poradni s novorodencom, prvé čo mi povedala pediatrička, že Alica nesmie ísť do škôlky. Preboha, len ju nedávajte do škôlky, prízvukovala. Ani som nemala odvahu sa jej spýtať, koľko ju do tej škôlky nemám dávať, bo som sa bála, že mi povie dva roky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 18:26

Potrefenáhusa ty to vidíš z pohledu matky opravdu malého dítěte, to je relativně snadné izolovat od těch nejhorších míst jako dětské koutky a velké obchoďáky. Já už to vidím víc jako continuity, to dvouleté dítě je teda tak na hraně, ale čtyřletého už na tři měsíce doma zavřít nechci a zrovna školka je holt na nemoci nejhorší.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 18:41

Gatita muzu se podepsat pod vse co napsala continuity vcetne tech vitaminu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 18:48

betsey docela tě chápu, pro novorozence může být těžká jakákoliv viróza horší než rýma. To bych se školkou měla velké dilema.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 18:52

Dočítám se zpožděním,  děkuji za typy na rukavice,  já to právě běžně řeším těmi pletenými, ale když vidím jak mokrý a špinavý je nosí že školky, tak jsem chtěla změnu.

Potrefenáhusa mě kamarádka pediatrička imunoložka říkala, že není dobré extrémní vyhýbání se virózám v tom batolecim/predskolnim věku,  že imunitní systém je nastavený na to,aby se v tomto období s těmi viry potkával a seznamoval.  Pokud by to tak nebylo, tak by se "nudil " a zaměstnával jinak a je pak do budoucna větší riziko alergií a jiných autoimunitních problémů. Jako jasně nepohrnu se za každou cenu s ročním dítětem do společnosti chrchlajících dětí, ale pro ty starší už je ten běžný kontakt s nemocnými vrstevníky potřeba. 

Offline letfenixa
10956 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 18:58

Sairon vo mne sa to bije. Áno, má sa organizmus zoznamovať s rôznymi bacilmi, ale naozaj z choroby do choroby mu prospieva? Veď je vyčerpaný, oslabený.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 19:02

Já se teda přiznávám, že letos mi to přijde tak extrémní, že se fakt školky bojím. Syn se konečně po dvou měsících uzdravil, teď jsme měli možnost si ho ještě týden nechat doma díky různé pracovní době a dikybohu za to, v jeho třídě už je zas covid a mají všechny děti znovu karantenu. Za tento školní rok už třetí týden.

My ho nijak mimo děti nedržíme, jdeme na hřiště, potkáme se s rodinou, s dětmi kamarádek. Ale ta školka mi teď přijde vyloženě jako časovaná bomba.

Vůbec nechápu, proč se ty děti už dávno netestují. Byla bych mnohem, mnohem klidnější, kdyby je jednou týdně vyšťourali.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 19:11

žluťásek u nás kupodivu ještě karanténa nebyla (ťukám, ale nechápu), pro testování bych byla taky. Ne že bych se tolik bála, ale aspoň bych věděla, jestli ta rýma může být covid.

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 19:11

letfenixa z choroby do choroby je druhý extrém. Preto píšem, že treba dbať na rekonvalescenciu a po chorobe by som dieťa nechala doma až pokiaľ nebude úplne v poriadku a v pohode (to sa dá so skolkovym, pokiaľ existuje niekto, kdo sa oň postará). Školáka nějak pošlem do školy, Ked myslím, že už nie je infekčný, inak by to bolo na preskúšanie každý rok. 

Offline letfenixa
10956 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 19:17

continuity syn býva doma vždy dlho, teraz je od 29.9., v pondelok ideme na kontrolný výter, ale obávam sa, že zas v škôlke vydrží pár dní, nehovoriac o Tom, že tam chodiť nechce.

Offline continuity
43651 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 19:22

letfenixa tak vy ste doma v dosť extrémnej situácii a to môže veci meniť. Resp. to môže tie argumenty ľahko převážit v prospech izolácie. To si aj tak musí každý rozhodnúť sám.