Jos to je věkem, staršího začaly hračky zajímat až po druhých narozeninách, a to Duplo. Až ve dvou a půl, ve třech letech si začal opravdu víc hrát. Hraček máme dost, ale nemůžu říct, že by tu něco leželo.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa jak já ti rozumím, listopad je můj nejméně oblíbený měsíc. Tady by i cíle byly, navíc máme různé kroužky. Ale loni v lockdownu, kdy jsem je nechtěla brát ani do obchodu, vše bylo zavřené, malý se akorát plazil, zatímco starší by zas nejradši veškerý čas trávil na hřišti, to bylo dost na hlavu. Toho letošního lockdownu se děsím i letos.
Karja vlastně boby jsem chtěla koupit, než něco napadne, aby byly. Sanky už jsou trochu riskantní investice, přeci jen střední Čechy, takřka Polabí
Potrefenáhusa Chápu no! Ale zas můžete jezdit pak pohodlněji spolu, no třeba z druhé ruky na něco kapnes;-).
Malenge my meli takove pianko od Fisher Price, co zpivalo detske pisnicky, jeste ted mi pavoucek lezouci okapem zni v hlave ![]()
Potrefenáhusa sáňky jsou lepší na tahání dítěte. Boby jsem vybírala takové, co mají zvýšenou tu zadní opěrku, aby dítě nevypadlo, když trošku škubneš. A vejdou se mi i pod kočárek. Teď mě napadá, jestli nebudeme potřebovat druhé.
Jos ja si tu ohledně těch seznamů sedím na rukách uz od včerejška. Myslím si, že pro tyto malinké děti je velká hromada hraček spíš kontraproduktivní. Pod stromečkem už vůbec. Měli i s babičkami asi pět dárků a rozbalovaly si to i tři dny.
Já teda u těch fakt malinkých, co nemohly dospat a to těšení je obvykle zbytečně vynervovalo, prvni dárek dávala už na Štědrý den ráno, pak dva večer a pak druhý den jeden a u další babičky posledni. A rozhodně to nebyly žádné veledary.
Za mě je dodnes důležitější, aby měly hračky, se kterými si hrají - takže, na co delší dobu nesahly, jsem uklizela do skříně a vytahovala třeba při nemoci - někdy to vzaly někdy ne) a rozhodně jsem netrpěla žádné nefunkční, napůl polámané věci, polovyfoukle míče, utržené sluchátka, rozpadlé auticka, puzzle, kde chybí dilky a podobně.
continuity rozbité věci mi taky vadí, kluci mají dvě krabičky na takový ten trash, jinak samé "pořádné" věci. Malý teď vyrůstá z těch různých vkládaček a kroužků na tyči, tak bude zase čas to uklidit. My teda vánoce slavíme postupně na čtyřech místech klidně celý týden, takže dárky se taky rozbalují postupně.
Mně přijde, že máme hraček taky dost a všechno se využije. Jako něco méně a nemuseli jsme to mít, ale to je třeba desetina věci.
Jos Garfie jo, polena jsou stejně nej! U nás aktuálně nejoblíbenější hračka - kožešina odepnutá z kapuce toho mého nového kabátu. Protože to je kočička Minda, byla s námi už i ve školce, u rodiny na Moravě, aby tam byla představena skutečné kočce Róze, samozřejmě s námi spí i jí... Jako myslím, že bych vypadala míň jako blázen, kdybych to nechala připnuté na té kapuci, než když mi to pořád čumí z kabelky.
![]()
Ještě může nastat vtipná situace s "Mamiiiii, vyndej Mindu" nebo tak něco ![]()
continuity souhlasím s tebou, bohuzel tchyně je naprostý megaloman, muž mysli, ze to má z toho, ze když oni byli děti, tak peníze skoro nebyly, ze si to vynahrazuje na vnoucatech. Já když jsem to prvně viděla, ty hromady pod stromečkem přes půl obýváku, tak jsem z toho chytila migrénu a musela si jit do koupelny trochu poplakat, bylo mi normálně zle, ač taková fyzická reakce muže znít nenormalne. Postupem času jsem se naučila to vytesnovat, teď už máme děti dvě, hromady stále rostou, tak si aspoň objednam třeba kvalitní softshelove věci a tak. Taky toho spousty nemilosrdně nechávám na místě. Plus ve skříni by se ještě našly nějaké neotevřene krabice. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat letos (ehm, dokážu si to živě představit
).
continuity my jsme radi, ze tridite, váš lev a tygr vas zdraví!
ale jsou to hodně oblíbený hračky už teď, ruzne je vozí v náklaďáku a už umí řvát jako lev a tygr

Malenge to je blbé, naše babičky to naštěstí nepřehání, od každé dostanou tak dva až tři dárky, ale ono se to nasčítá.
Malenge u nás v rodině to tak bylo, už když jsme byli malí s bráchou. K Vánocům vždy hromada dárků, i dospělí si mezi sebou dávají dárků hodně. Naše malá je ještě hodně malá, takže v tom nevidím problém. Na štědrý večer bude mít zábavu s trháním papíru, všem jsem dala seznam s věcma co bych jí stejně v průběhu roku pořídila a pak to prostě dám do skříně a postupně budu vytahovat. Ona má hodně hraček a knížek i teď, ale opravdu si se vším hraje a používá to. U starších dětí je to asi horší v tom, že si ty věci pamatují a už je do skříně nenechají uklidit.
Tyjo to sou seznamy! Tonda dostane kolo odrazedlo od nasich a od nas traktor na klicek od Kovapu. To je vse:)
continuity Dik. Ja jsem celkem rezervovana, ale pak me ty komentare kapku znejisti. I ty nazvy, ze jsem to v zivote ani neslysela. Jestli nemam neco vic resit. Ve vysledku vzdycky dostanu par blbin od babicek a po kamaradce (bozi duplo vlak a houpaci kravu). Takze to neni, ze maly nema nic. Je mi jasne, ze vekem to bude narustat, ale tam uz jsem asi schopnejsi se orientovat. V okoli jsou dve restaurace s detskym koutkem, tak mam aspon vizi, kam ty pricetne veci daruju ![]()
Evaeva prave, ono se to nascita i za normálních okolnosti, plus teda ještě svátek, však víš, jak se velkej jmenuje. My svátky s dárky nedrzime, příbuzní ale ano, takže to je další hromada.
711990 to ti/vám upřímně preju. Ať to udrzite co nejdyl.
Aby to nevypadalo, tak my taky nejsme vanocni minimaliste. Pod stromem je toho vzdy hromada. Ale vetsinou je to tim, ze moc nebalime a kazdou vec strcime do nejake darkove tasky. A treba kazdy balicek znkove kavy zvlast. Chlapi si daji ze srandy kazdy druhemu darkovou basu a tak. Vetsi darky jsou treba po domluve a zname dopredu. Ve vysledku je toho hodne, ale velka cast se sni/vypije a tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY