Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:31

711990 jeej ten mal synovec odložený u mamy ale moje decká mu ho úspešne rozobrali .

Potrefenáhusa tá sponka

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:35

Ja už mám deti vybavené, každý dostane dve-tri knihy, starší ešte Piratatak a možno ešte nejakú hru pridám. Od segry hasičské pyžama, druhá má nakazane kúpiť nejaké nálepky a pracovné zošity. Hračiek majú dosť (aj keď čo tak čítam asi o dosť menej ako byva zvykom) ale aj tak si ich nevážia, každé auto zničia. Takže žiadne nové nekupujeme, starší je už dlhšie oboznámený, že ak sa o hráčky nebude starať, nové nebudú. Ale nejaké autíčko pod stromček dostanú, zas nebudem za macochu :))

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:36

Jimik som velmi prekvapena ze tam musia povinne lezat a s prepacenim drzat hubu. ziadne kludove aktivity mimo spalne pre nespave deti. no a samozrejme syna nebavi len tak cucat do stropu tak vysrusuje.

Pinot Noir v niecom sa snazia a v niecom nie. myslim si ze tu je problem s kapacitou personalu a jedna osoba nemoze strazit oddychujuce deti a zaroven druhu skupinu v herni

Malenge mna vobec nenapadlo sa pytat na povinny spanok/lezanie. v case ked tam syn nastupoval tak spal. zmenilo sa to v lete a problem bol cely september. preto rozhodli ze si ho mam brat uz na obed domov aby nevyrusoval ostatne deti.

continuity lahko sa hovori o inej skolke ale realizovat sa to neda. vsetky maju plno a na dieta so specialnymi potrebami musia mat minus dve deti z celkoveho poctu v triede. v specialnej sa miesto pocas skolskeho roka asi neuvolni takze mozno az od septembra by ho vzali ale ani v tom nemam istotu

dynda brrr Mohučanka dalo by sa to vyriesit jednoducho ale nie je asi ani ochota ani personal. vsak som si este hovorila ze keby sa podarilo najst asistenta tak maju o starost menej a zaroven aj menej deti v triede. win-win situacia

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:37

Jos já takto vždy před vánocema a narozeninama chytla paniku, že musím nakoupit všechny tady ty edukativní a rozvíjející hračky, aby teda z toho dítěte něco bylo. Pak vždy zjistím jak strašně drahé to je, koupím třeba dvě, tři a nakonec má vždy největší úspěch hračka typu kočárek, jelení lůj se zrcátkem atd. Takže letos tříletá příšerka dostane dvoje princeznovský šaty na hraní a doktorský kufřík, rok a půl starý krtek 2 nějaké stroje do Brudera a oba pár knížek.

Dokud byla menší,tak jsem to dělala tak že jsem 3/4 hraček po vánocích schovala a vytahovala je postupně až do února.

Offline continuity
43653 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:38

Potrefenáhusa

To ani nevím, kde to všude skončilo. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:44

ako tak citam prispevky ohladom vianocnych darcekov tak my to tlacime na minimum. tento rok syn dostane a po porade s rodinou auticko na dialkove ovladanie, 5ks schleich zvieratok a 1 alebo2 male rozsirenie hubelino drahy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:45

Malenge Jojo, kluci mají svátky i narozeniny na podzim, takže člověk musí připočítat i tohle.

Offline continuity
43653 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:45

Malenge ja to rozumím. Je to jeden z důvodu, proč nejezdíme na Štědrý den k segře. Ona nás volá každý rok, teď do toho "naštěstí" hodil vidle COVID. 

To se pak sejte šest dětí, v obýváku není pro dárky kam šlápnout, ty jejich to rozbalí asi za 10 minut, já jsem teprve našla v tom zmatku první dárek. Všude závěje papíru do pasu, ten nejmenší tam nebyl normálně vidět. Děti mi taky říkaly, že radši boudou na vánoce doma a to tam jinak jezdí moc rády. 

Nemám z toho vůbec žádnej zážitek, jen stres. Takže když to jde, potkáme se před svátky a jinak se na něco vymluvim. Ona vůbec nechápe, o čem mluvím. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:48

Když byli kluci mimina, přála jsem si pro ně i věci, které využijí třeba až za půl roku. To jim bylo jedno, že většina zmizela ve skříni a co se stým chrastítkem, že jo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:50

continuity tohle vybalování všeho najednou taky nesnáším, dělali jsme to kdysi jako děti, ale pak se zavedlo postupné vybalování a bylo to mnohem lepší. Už v tom věku třeba deseti let mi ten rozdíl přišel diametrální.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:52

Mrakoplas mne prijde bozi, i treba pro dospely!

Malenge visco, ja kupuju veci prubezne, kdyz chci dalsi lego, koupim ho. Takze proto mame na vanoce tu politiku jednoho daru:) a Tonda to zatim nechape.

Online dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:52

My máme pro Rosťu obrovský tahač, má asi metr a půl, muž ho objednal online a nějak si nevšiml rozměrů. A Duplo popeláře. Chtěla jsem ještě batoh, ale ten už nosí měsíc, a Opinel nůž, ten jsme i s malým vyzvedli včera, takže letos to bude hodně minimalistické. Ještě objednám takovou dřevěnou dráhu na skleněnky, která pasuje k sadě kostek, kterou už máme. A to bude vše. Jinak máme u příbuzných požádáno o jednu knížku a rozšíření duplo vláčků. Ale my mu dáváme věci i přes rok, když je někde seženeme třeba na bazaru, a hlavně babičky ho zásobují zejména autíčky, a on všechna autíčka miluje, hraje si s nimi, nosí je ven v kapsách nebo v košíku na kole a chodí s nimi spát, poctivě to střídá. 

Online Kokoska
35177 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:54

Evaeva byl by ten datel pro dite 1,5 roku? Pisou 2+ , prednesu to na porade :)

Offline continuity
43653 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:54

Jos udrz si ten přístup. Je to fakt lepší. A to mi tchýně říká,že mají holky strašně moc hraček. No je to relativní.

Ale ona je zas schopna a ochotná jim dát k Vánocům omalovánky, aniž by se cítila jako špatná babička. 

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:54

continuity dekuji, těší mě, ze nejsem jediný nevdecnik na celém světě, ze mi někdo rozumí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:56

711990 to je tím průběžným nakupováním. Já bych třeba během roku jen tak nekoupila hračku za pět set, mám to tak nastavené. Takže já si ty tipy vyloženě schovávám na vánoce a narozeniny.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:57

Kokoska já jsem ho naživo neviděla, takže neposoudím. Ale když teď nezaujme, za pár měsíců jako když najdeš.

Online Kokoska
35177 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:06

Evaeva mne se to libi, jak jsem na to koukla. No nic, domluvila jsem na utery valecnou poradu, az bude starsi ve skolce.

Offline continuity
43653 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:10

Evaeva tak velké dary v průběhu roku nedáváme, ale když jim uschla plastelina, tak jsem jim ji koupila dřív. 

Ale teda naše děti vůbec dárek typu běžky nebo jiné sportovní vybaveni nechápou jako dárek, ale jako nutný výdej do domácnosti. Druhá věc je,že když zjistíme, že vyrostly z kola, tak muž rozhodí dítě a dostanou ho hned jak ho s někým vybartruje. Nemůžou dost dobře čekat do května nebo července na narozeniny, aby dostaly vhodnou velikost, když chci,aby na něm jezdily.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:14

continuity modelíny, knížky, křídy a takové drobnosti taky samozřejmě kupuju během roku. Sportovní vybavení a batoh podle toho, jak to vyjde. Oni mají všechno na podzim, takže s kolem samozřejmě nečekám od března do listopadu. To jsou věci, které potřebují. O další sadě dupla nebo velké stavebnici by se z tohohle pohledu dalo diskutovatKluci jsou malý, takže mají radost z čehokoliv, mladšímu bych klidně mohla zabalit Brumíky.