Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:20

711990 máme to uplně stejně, teď jsme jeli pro neco do ikei a prostě jsme dokoupili další koleje do sady a doma si s tím hned hraje. Nenecháváme to do Vánoc. Na vánoce jsme se dohodli na té kuchyňce, rodina dostala za úkol koupit každý neco do ní, čehož se zhostili s nadšením, a žádně další dárky snad nedostaneme. A s mužem si nedáváme žádné dárky, ani pod stromeček, ani k narozeninám. Rádi bychom nějak učili malou, že Vánoce nejsou o spoustě darů, ale o setkávání, pohádkách, cukroví a jednom dárku. Ono je to ale i o mém sebeovládání, nejraději bych jí koupila všechno, ale uklidnuji se, že když bude kuchyňka, tak už nebudu kupovat třeba dřevěnou farmu se zvířátky stačí pak ale navštívit švagra, který má úplně zavalený obývák a dětský pokojík dcer balastem, ti mají snad všechno. Dávají si na vánoce hodně darů, švagrová je asi z dvanácti sourozenců... to se dost nasčítá. Když od nich odjíždíme, tak muž vždycky říká, že tohle doma prostě mít nemůžeme, jeden dárek stačí.

Jos naše malá ani nemá nijak moc hraček, já je pořád třídím a vyřazuji, moc toho nekupujeme a jsme stejne skoro pořád venku. Jeden ikea box do kallax knihovny je všechny pojme, včetne kolejistě a dřevěných kostek. Pak má vedle akorát tatru, kočárek s panenkou a plno knížek.

Online Tabea
8292 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:23

Kokoska brio vláčky?

Offline Pinot Noir
30051 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:26

dzizisketa dráha na skleněnky? A mohla bych ji vidět?

Offline Kokoska
35178 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:27

Tabea toho mame docela dost, teda dreveny z Lidlu. V lete jsem dokupovala tunel a padaci most. Mame to na venkove a vsechny deti se na to moc tesi, kdyz tam s nama jedou.

Online Tabea
8292 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:29

Pinot Noir hodinky (flic flac) dostal syn k prvnímu školnímu dni. Den třetí jsmebje nemohli najít. Den čtvrtý zlomil takový ten čaplík, co se s ním zahaknou pásky do sebe.

Offline Pinot Noir
30051 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:32

Tabea Ríša jde do školy až za dva roky, toho se ty naše chudinky nejspíš vůbec nedožijí

Offline Karja
44936 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:35

Pinot Noir My skleněnky pouštíme v běžném hubelinu. Jezdí to rychleji. 

Offline Pinot Noir
30051 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:39

Karja to už kupovat nebudu. Ale viděla jsem na YouTube videa s takovým prknem s drážkou jako had, jedou tím skleněnky a Viktor je tím pohledem naprosto fascinován. Myslím, že to by byl dárek snů. A není to nic velkého hlavně.

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:40

Jos continuity Mne je z tech seznamu darku taky blbe, syn od nas dostane tatrovku, mikinu a asi 3 knizky. Ale hlavne z te manzelovy strany vsichni sypou hromady daru, takze je lepsi rict, co maji poridit (bohuzel obleceni u nich neni darek, musi to byt hracka), a zase reciprocne pripravit darky pro ostatni. Takze radsi vymyslim, co jeste nemame, a pocitam s tim, ze minimalne pulku veci po Vanocich nekam schovam a budu to vytahovat postupne cely rok. Stejne si myslim, ze syn rozbali 2 balicky a prestane ho to zajímat. 
edit: Ono to zni asi strasne nevdecne, ale proste se v jedne rodine potkali minimalisti a ti, kde cim vic, tim lip, ono je to asi narocny pro obe strany, kdyz ja pozadam o jeden konkretni nevelky dar a dostane se mi odpovedi, ze to ale neni darek, ze k tomu jeste musi prihodit nejakou blbost (doslovna citace). A pak fakt i nejakou blbost dostanu a nedela mi to radost. 
edit 2: Vzpominam takhle treba na privesek - sklenenou kulicku, ktera mela spatne strzenou cenovku asi sest stovek, a ja fakt nevedela, co s ni. Ani nevim, kde skoncila. 

Offline continuity
43653 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:41

Evaeva no tak velkou stavebníci nedostaly, to fakt ne. Ale batoh na výpravu se skautem nebo spacák dostanou ve chvíli, kdy ho potřebují. 

Ještě, když byly menší, tak dostávaly menší hračky častěji než jenom na Vánoce a narozeniny ( třeba nemocné), ale teď už vůbec. Koupím občas nějakou knížku, jinak mají kapesné a docela štědrý příspěvek během dovolených, takže si občas něco koupí na výletě sami. 

Ještě jsem teda v COVIDu koupila celé rodině nějaké deskovky, ale to mi přišlo jako nevyhnutnost, abychom to přežili.

Offline Karja
44936 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:43

Pinot Noir Jj a nebo nejsou nějaké dráhy na lego? 

Offline dzizisketa
9030 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:15

Pinot Noir

Ale je to odkaz na Facebook

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:19

Minulý rok dostala Alica od nás kuchynku a tabuľu, dostala to teda hneď ráno, muž sa zabavil pri skladaní kuchynky, o dieťati sme potom celý deň nevedeli a mali sme pekne vianoce

My si teda s mužom tiež nič nedávame, tak asi ponecháme otváranie darčekov ráno aj tento rok

Offline Pinot Noir
30051 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:21

dzizisketa děkuju!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:33

Pinot Noir kdyz mas fb, koukni se na tuto stranku, ja jsem nyni koupila ten typ kulickodrahy, co popisujes, bude pro starsi k Vanocum. Edit:dzizisketa byla rychlejsi :) 

Offline MPLee
3056 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:39

continuity Tohle rozbalování všeho najednou taky uplně nesnáším. Mají to tak u sestry od manžela, kde letos naposled budeme a už teď se netěším. U nás se od jakživa rozbalovalo postupně. Není po všem během 10 minut a než se objelo kolo, tak jsme si jako malí s hračkou i teochu pohráli nebo jinrozbalili celou a měli pak větší přehled. Ale ano, začínalo se před 5 a končilo buhví kdy  

Já bych množství dárků taky ráda zkrouhla, ale vím, že když nenapíšu dost věcí, pořídí se pak kraviny nebo něco co už máme. Tak radši napíšu víc věcí a já pak koupím o to míň...

Offline Pinot Noir
30051 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:43

mnum už jsem koukala, ale žádnou kuličkodráhu nevidím.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:46

continuity U nás je to stejně, sporotvní náčiní a vybavení do přírody nejsou dárky. A z mého rozhodnutí nejsou dárky ani knížky. Já bych taky nevydržela čekat třeba dva měsíce, abych si kkonečně přečetla pokračování. Kupuju a čtu, jakmile vyjdou.

Offline continuity
43653 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:50

brrr

ja jsem ráda, že čtou. 

letos starší dostane tu knihu k výročí NASA (pokud se mi povede ji vyměnit za bezvadný kus), ale to není klasické čtivo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 15:01

Pinot Noir ty dřevěné kuličkové dráhy bývají v těch venkovních dětských areálech. Starší je tím vždycky úplně fascinovaný, skoro jako vodní hrátky