Garfie karbenátek ![]()
Vše o těhotenství a dětech
MPLee
přesně, dokud dítě nebude schopný vynést odpadky a vyžehlit koš prádla, bude sedět doma?! Bože můj.
Pinot Noir to vis, my nemame tu terasu, tak bude kulickodraha
Aranel Já měla ale takovou spolužačku na základce. Rodiče létali do Keni, Dubaje, Karibiku... A děti hlídala doma 70 letá sousedka. Když měli dobré známky a plnili doma úkoly, mohli jet o jarních prázdninách na hory a v létě na týden do Bibione. Dost často odjel jen jeden ze 3 sourozenců
Na kroužek mohla chodit na 1, přispívala na něj půlkou svého kapesného. Za špatně odvedené domácí práce dostávali pokuty... Mluvím od 1-4 třídě, pak jsem šla na jinou školu. Už tehdy mi to přišlo hrozné, teď je to pro mě úplný bizár a často si na ní vzpomenu, jak asi ona i sourozenci dopadli a jak se teď mají...
Výtvarné potreby, tvoriace, kupujem priebežne podľa potreby, naposledy plastelinu a skicare. A syn denne kreslí, maľuje, strihá, lepí. Bicykel tiež dostal na jar len tak. Knihy sa snažím výťahovat, keď uviazneme v chorobe. Mrakoplas knižnica mi v Tom nepomáha, lebo väčšinou sú tie detské knihy také úžasné, že ich potom aj kúpim.
A keďže naposledy sme na dovolenke boli pred dvoma rokmi na predĺženom víkende cez jesenné prázdniny a tohtoročné letné výlety boli do Žiliny za tatom do nemocnice, tak snáď to dieťa nie je rozmaznané.
MPLee Ty jo, tak to je smutná historka. Já teda pochopím, když rodiče odletí na nějakou dobrodružnou cestu bez dětí, ale ten zbytek je děsný. A 70 letá sousedka taky!
MPLee to je úplně absolutně neuvěřitelně příšerný, vůbec to nechápu. Jak to ty rodiče vůbec může napadnout
MPLee to je fakt hrozny, taky si to neumim představit
mela jsem teda spoluzacku s takhle zcestovalejma rodicema, kterou už to pak stvalo a kolem 15 se zacala vzpouzet (ale tu nechávali samotnou doma v tom prázdným bytě
)
Garfie myslis treba Dubaj? :D starsi bude mit 4 roky, ma za sebou tak 6x chorvatsko, 10x italii, zimni i letni, turecko, spanelsko, cernou horu, slovinsko, recko a okolni staty ani nepocitam![]()
MPLee To je hrozný.
MPLee to je dost zvláštní styl motivace, nevím, na jaký typ povahy funguje
Garfie Jasně, já si taky umím představit, že za pár let odletíme s mužem někam sami. Ale za předpokladu, že dcera bude někde, kde je ráda. A že pak třeba s ní pojedeme na vysněný výlet do legolandu nebo něco.
Potrefenáhusa Jo, já ve 13 taky odmítla jet s našima na dovolenou, ale chtěla jsem a to už je jiný. Ale nechat doma malé děti jakoby za trest, to mi přijde hrozný a nepředstavitelný.
MPLee mne taky
rasaNori Prosím tě, nám se obhajovat nemusíš :-) Já myslím, že je to úplně v pohodě.
Potrefenáhusa Ty jo, teď mi dcera říkala, že spolužačka je sama doma, rodiče jsou v Benátkách a mladší brácha u babičky, moc se mi tomu nechtělo věřit, je v 7. třídě. ![]()
Garfie neumyli nádobí, maj co si zasloužili? ![]()
to je fakt divný
žluťásek Fakt mě to zarazilo, my bývaly se ségrou v noci samy jen když šli rodiče na ples-a to je ségra o dost starší.
Garfie nás přes noc nenechali do mých 18., segřiných 16. (vidíš tu nespravedlnost:)), jinak jsme byli sami občas večer. Takhle malé dítě bych samotné nenechala, to se nemůže líbit ani jemu, přijde mi to až moc zodpovědnosti.
Naše děti by už přes noc samé i byly, už se s námi na tom domlouvaly
. večer je to úplně v pohodě, normálně se samé uloží, akorát jdou asi spát o něco později. Nenecháváme je teda samé 2x týdne, zatím celkem asi 3x. Ale úplně samotné bych nenechala ani jedno.
Na Benátky ve dvou to ještě není, ale už si to umím představit,že to nastane a možná i dřív než v 18. ( Ale já teda od 18 bydlela na intru prakticky bez dohledu, tak mi to přijde celkem normální postarat sám o sebe a děti k tomu vedu).
Nás naši určitě nechávali doma samé přes noc dřív. protože kdyz jsem ještě bydlela doma, chtěli jsme v pátek večer na tréning a oni na chatu, tak jsme za nima dojeli v sobotu ráno autobusem. A to mi rodiče dovolili určitě méně než spolužačkam - půlka třídy jezdila od 16, 17 sama na chatu. Asi jiná doba.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY