continuity ja doufam ze to taky dame podobnym stylem:)
Vše o těhotenství a dětech
Lamicka Tak my jsme se v životě o sexu doma nebavili fakt nikdy, u nás to bylo vážně tabu. A ten poslední odstavec mám stejnej s tebou. Ono asi i dost závisí na přátelích a partě a tak;-).
Me nasi pousteli malo ale nebylo to nic proti spoluzacce, kterou nepousteli vubec a ona to podavala, ze se aspon netaha po nocich. Pak ji jednou pustili a ma dceru o 15 let starsi od deti nas ostatnich spoluzacek.
Candance no jasně, š..at se dá i dopoledne. (to je teda postoj jednoho mýho kamaráda k žárlivosti = nemá to smysl. ale sem to taky sedí)
Nebo jak se říká v Holkách z porcelánu: Takový dítě, to máš dřív než na nový šaty. ![]()
Karja Tak mozny je vsechno, ale ja citim, ze mi to ulehcilo plno veci. Paradoxne u nas byla tabu menstruace, mama kolem toho tematu naslapovala a nemluvila se mnou, dlouho jsem o MS mluvit nechtela ani s kamaradkama a pozdeji partnerem.
continuity odesla jsem po maturite ne z nevdecnosti, ale na kolej. A bylo to to uplne nejlepsi, co jsem pro sebe mohla udelat.
Ste mi vyvolali spomienky na dospievanie, až mi je úzko. My sme teda nemohli chodiť nikam, do osemnástky som mala večierku o deviatej večer, cítila som sa vtedy hodne opustene. O sexe sa u nás nehovorilo, vlastne sa nehovorilo o ničom a atmosféra, že by si najradšej vypadol preč ale nemôžeš. No a samozrejme, že to malo úplne opačný efekt ako poslušnosť.
Lamicka no menstruace byla tabu největší! Ve 13 mi na zájezd k moři máma podstrčila do kufru vložky, ale vůbec mi neřekla, k čemu to je
naštěstí jsem tam byla se starší ségrou, která teda sice věděla, k čemu to je, ale vedena stejnou výchovou mi k tomu taky neřekla skoro nic.
S dcerou mám předsevzetí být otevřená, máma šílí z toho, co všechno dcera ví o miminku v bříšku - například že ví, co je pupečník ![]()
Mohučanka pupecnik, takova zvrhlost![]()
711990 No přesně
a to můžu být ráda, že před babičkou dcera nepoužila slovo spermie, které se v té knížce o příchodu miminka na svět též používá. To bych asi navždy přišla o hlídání ![]()
Ty jo, tak já třeba vůbec tuhle nemám obavu pouštět někam děti spojenou se sexuálním životem, nedejbože násilím. Mně naskočí automaticky především alkohol, popřípadě drogy. Mám teda pocit, že dnes se nepije tak moc jako za nás, ale fakt bych nechtěla, aby moje děti prožily takové mládí jako já, ač na to vzpomínám ráda.
continuity a máš pravdu, že takové ty holky, co musely sedět doma, pak v osmnácti nebo na kolejích (=intrák, haha) strašně zvlčely, taky to mám v okolí.
Lamicka úplně proti násilníkovi v parku to mluvení asi nepomůže, ale to vědomí,že nato nemá právo ani soused, spolužák nebo trenér a já to můžu říct rodičům aniž by se na mě zlobili, je podle mě strašně důležité.Protože spousta téhle těch magoru těm dětem ještě vyhrožuje, že to řeknou rodičům. No tak já bych chtěla, aby dítě mohlo odpovědět: to jim řeknu i sama a táta té osobně přijde roztrhnout vejpůl.
continuity Jo přesně. Doufám, že by to tak bylo.
Garfie alkoholu se nějak bojím asi nejméně, tam ta zavislost vzniká léta. Ne že bych dítě ponoukala, aby na večírku chlastalo do bezvědomí a až ta doba přijde, trochu ji poučim, jak se má pít a kde.
Drogy jsou horší, tak doufám, že to nějak vybereme. Proto tlačíme na ty koníčky a snažím se, aby měly nějaký vlastní názor na život. Ale taky si myslím,že ta prevence není v tom držet na dohled. Jednou budou muset mezi lidi, to se nedá nic dělat.
Mohučanka Já myslím, že mluvit o těchhle věcech už s malýma dětma je jediná možnost. Mně se sice maminka pokoušela něco vysvětlovat, když mi v jedenácti na tábor do kufru podstrkovala vložky, ale já už to měla načtené a s ní už jsem se o tom mluvit styděla. Popravdě jsem nebyla schopná jí ani nahlas říct, když jsem pak menstruaci opravdu dostala a jenom jsem jí ukázala špinavé kalhotky ![]()
Já si v rámci debaty říkám, že jsem měla fakt štěstí, že mě v dětství nikdo neobtěžoval, protože já bych to docela určitě nedokázala nikomu říct.
Ty jo, tak já třeba vůbec tuhle nemám obavu pouštět někam děti spojenou se sexuálním životem, nedejbože násilím. Mně naskočí automaticky především alkohol, popřípadě drogy. Mám teda pocit, že dnes se nepije tak moc jako za nás, ale fakt bych nechtěla, aby moje děti prožily takové mládí jako já, ač na to vzpomínám ráda.
continuity a máš pravdu, že takové ty holky, co musely sedět doma, pak v osmnácti nebo na kolejích (=intrák, haha) strašně zvlčely, taky to mám v okolí.
My se díky jedné aktivitě stýkame s partou, kde je hodně mladych cca 20-35. A ti mi dojem , ze se uz tak moc nepije alkohol mezi mladymi potvrdili. Bohužel teda dodavají, že mnohem víc totiž frčí drogy ![]()
continuity Líbí se mi tvůj přístup. Myslím, že nejlepší je vychovat sebevědomé holky, které ví, že "moje tělo je můj hrad" (jak zpívaj Visáči).
Moje mamka se mnou o sexu, menses apod. mluvila otevřeně a podařilo se jí vychytat dobu těsně před pubertou, kdy jsem k ní měla ještě takovou tu dětskou důvěru, myslím, že přesně to mi pak pomohlo být v těch věcech sebevědomá a klidná, zatímco moje kamarádky se při těch tématech červenaly.
continuity Jo k něčemu takovýmu bych chtěla děti vychovat, aby věděly, že nám můžou všechno říct a že se za ně postavíme (a aby to teda říct dokázaly).
Kokoska já jsem taky odešla ofiko na kolej, ale taky vím, ze být doma ten policejní dohled jen o něco menší, tak zůstanu klidně doma.
Není tam špatná skola v mém rodném městě, hlavně některé obory. navíc, jak jsem byla celkem dobrá z matiky, tak mě tam osobně ukecaval nějakej docent, ať jdu k nim, že jsem automaticky přijata a fakt se mi budou věnovat. I když mě to hodně lákalo, já prostě potřebovala z domu.
Druhá věc je,že bych dětem ten nezávislý studentský život ráda dopřála a na kolej je klidně vykopnu.
DruI o menstruaci s námi nechce už moc mluvit ta starsi, resp, ptala se asi před půl rokem na nějaké praktické věci typu plavání a tampony. A teď se tváří, že ví, co potřebuje a asi si to neumí moc představit. V tom je trochu blbý, že já ji kvůli tělísku nemám celý jejich vědomý život a nemají tu zkušenost ani zprostředkovanou.
Ale třeba o tom sexu klidně, to ji zatím nějak nevadí, spíš si myslí, že nás vyprovokuje. Zas je hezké, že nám o své lásce řekla, ale před spolužáky to tají. Tak doufám v dobré konce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY