Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5606 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:11

Evaeva Co podstrčit synovi nějakou knížku? Dceru to prvně začalo zajímat, když viděla obrázky v dětské encyklopedii a pak teda jsme to hodně probíraly, když jsem byla těhotná, ale to je takové dost radikální řešení jak u dítěte vzbudit zájem :o)

Offline Pinot Noir
30051 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:17

Evaeva k Albu tužce je knížka Lidské tělo, třeba by vzbudila zájem. 

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:25

Evaeva Když se ptá, jak se dostane ven, určitě ho začně časem zajímat, jak se dostane dovnitř. U dcery to tak bylo. Už přesně nevím, kolik dceři bylo, ale myslím, že víc než čtyři.

Poučení o dotýkání u nás vyplynulo, nějaké situace, ale přesně už nevím.

Offline continuity
43654 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:29

Evaeva naše starší se taky moc neptala. Paradoxe, spíš si s námi popovídá teď zkraje puberty, i když by to mělo být opačně. 

Já jsem na to zaváděla řeč, úplně stejně jako na cokoliv jiné: školu, zdraví a pod. Taky člověk nečeká, že se dítě zeptá, co bude po školce, ale aktivně jim to vysvětlujeme. Někdy se chytla, nekdy ne. Zas u nás se s tím moc nenadělá, takže některé věci ví tak nějak odjakživa.

ja ted vybavují debatu, když přišla kterási ze školy s informací,že miminka mají fontanelu. Tak jsem se ji zeptala, jestli jim k tomu řekli i proč ji mají a bylo to hned. Cestou z té školy. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:35

Synovi tiez planujem vysvetlit vcas alebo az sa bude zaujimat. Akurat netusim kedy bude vhodna doba. Nedavno sme mali v telke tisicrocnu vcelu a pri niektorych zaberoch sme mu hovorili ze sa lubia. Myslim ze to mal celkom na haku a dalej si skladal lego

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:35

continuity presne z toho duvodu se teliska bojim. Mas pocit, ze mas ty migreny horsi nebo castejsi?, Nebo oboji

K diskuzim o sexu, ja jsem mamce rekla i druhy den po prvnim sexu, ze to probehlo a jsem rada, ze byla otevrena a mluvila se mnou. Tata se u vseho tvaril, ze o cem se nemluvi, to neexistuje:D ja se snazim o hodne otevreny pristup, pamatuju si z detstvi, jak mi hrozne vadilo to neustaly okrikovani deti, at si hlavne nesahaj na pohlavni organy. Z moji mamy to obcas vypadne i tedka "netahej se za pindika, upadne ti". Tak z toho mam uplne osypky a naopak rikam "to je tvuj nejlepsi kamos, chovej se k nemu hezky, zazijete spolu spoustu dobrodrusztvi"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:36

Encyklopedii máme, ale tam ho nejvíc zajímá ultrazvuk:) O tom, že v bříšku se spojí spermie od tatínka a vajíčko od maminky jsem mu četla už tolikrát, ale nikdy ho nezajímalo, kde se ty buňky berou. continuity já nemám problém popravdě odpovědět na cokoli, ale zavést řeč na takové téma v jeho věku neumím. Doufám, že se jednou zeptá, ne kvůli sexu, k tomu se určitě dostaneme, nebo to udělám jako naši a koupím mu nějakou knížku, ale kvůli tomu obtěžování, aby prostě co nejdřív věděl, co si nikdo nemůže dovolit.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:42

EvaevaNaši kluci se už ptali, takže doma občas říkají, že se mamka nekoupe, protože hárá. (Vysvětlovala jsem jim, že menstruují i samice zvířat, viz naše fena a nějak se to ujalo.)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:45

continuity to ja urcite ne, mela jsem s menstruaci po porodu hrozne problemy, resila jsem to 2 roky a az telisko me zachranilo. 

Offline continuity
43654 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:46

Evaeva s tím obtěžováním můžeš využít jakoukoliv situaci, která mu není příjemná. I u doktora. Nebo i když ho někdo majzne na pískovišti lopatickou. To obtěžování není jenom sexuální téma, nemusí se sebou nechat dělat cokoliv, co se mu nelíbí. i když ho někam vleče zcela asexuálně starší sestřenice. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:47
Offline DruI
5606 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:49

Evaeva Já se to obtěžování zatím snažím vysvětlovat na tom, že jak ona se nesmí vrhat na lidi a objímat je, když je jim to nepříjemné, tak stejně tak nikdo nesmí dělat věci, které by byly nepříjemné jí, pokud to nemá zcela zřejmý a důležitý důvod. Takže žádné líbání a objímání na sílu neexistuje, ale třeba očkování je nutnost a tak.

Offline Tabea
8295 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:49

711990 no, akorát pak je to teda trochu otravný, že jednou rukou něco dělají a druhá se pořád v kalhotách ujišťuje, že kámoš tam pořád je

Offline DruI
5606 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:50
Reakce na 711990:

"to je tvuj nejlepsi kamos, chovej se k nemu hezky, zazijete spolu spoustu dobrodrusztvi"

​To si půjčím, až bude malej větší ;o)

Offline continuity
43654 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:50
Reakce na 711990:

continuity presne z toho duvodu se teliska bojim. Mas pocit, ze mas ty migreny horsi nebo castejsi?, Nebo oboji

Práveže nevím. já mívala migrény strašné, horší než teď, když jsem byla mladá, ale nebrala jsem moc prášky, pak jsem byla těhotná (a měla u toho migrény), pak jsem kojila a brala prášky a migrény byly slabší, pak jsem byla těhotná a šlo to, pak jsem měla tělísko a nějak se to za ta léta pořád měnilo. Ale za co může tělísko a co by bylo i bez něj nedovedu posoudit. Určitě to nebylo, že najednou 2x tolik záchvatu, spíš se to tak vyvíjí v průběhu let.

Hormonální antikoncepce v tabletách mi dělala deprese, to se bojím,že mám lehce náběh i teď, ale taky toto není úplně dobře období pro nikoho. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:53

Tabea 711990 a taky zalezi na veku, sedmiletemu rikam, ze ve spolecnosti ne. V pameti mam spoluzaka, ktery si ho urovnaval v 19.

Offline DruI
5606 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:54

continuity Mně taky hormonální antikoncepce dělá náběhy na deprese, tak jsme se doma rozhodli, že manžel půjde na vasektomii. Mně je představa tělíska taková nepříjemná.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:57

Tabea jeto desny! Snazim se k tomu pridavat, ze jsou mista, kde je lepsi se tomu vyhnoutale nechci mu vyhrozovat nebo zakazovat no:)

continuity chapu. Je slozity to odhadnout, no.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:58

DruI tak jsme se doma rozhodli, to zni vtipne:D ale zavidim! U nas se prej nedohodnem:D

Offline rasaNori
8883 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:58

continuity a mas mirenu?