Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 19:21
Reakce na continuity:

Gatita COVID v těhotenství je pro dítě takový masakr, že bych neváhala ani minutu. 

To by ty kamaradky museli karantenovat i manžela a rodiče nechodit ani do poradny. 

​naprostá pravda. Vzhledem k deltě by to musel být zásadní osobní lockdown... Riziko infekce je pro těhotnou stejné, ale v těhotenství je mnohem větší riziko závažného průběhu, dítě je ohroženo nejspíš tou koagulační poruchou na úrovni placenty. Studie jsem na to ještě neviděla, ale těch několik velmi závažných případů, které jsme viděli v praxi, měly stejný scénář a parametry. 

Offline MPLee
3021 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 19:53

stes šla bych a už jako těhotná jsem v zimě zjištovala možnosti, jak se k vakcíně dostat a předběhnout frontu. Nešlo to. Rodinná známá o dítě letos na jaře přišla kvůli trombóze pupečníku, já měla covid těsně před termínem porodu a teda znovu už to zažít nechci. Opatření jsme dodržovali, pravděpodobně jsem to chytla v nemocnici na kontrole, ještě připadal do úvahy jeden pár, a kterým jsme se viděli, ale oni onemocněli až po nás. Tolik k dodržování opatření. 

Já se teď i dost bojím o malou. Ani u dětí to zdaleka neni vždy bez následků a moc nevím jak s tím naložit. Necci hysterčit a uplně ji izolovat. I moje mamka učí ve školce a pořád mají nějaké třídy v karanténě, muž musí do práce po operaci jezdit mhd... Já s malou chodím na cvičení a plavání, kde kontrolují ONT, jednou za týden/ dva jdeme na večeři, návštěvy akorát u rodičů. Restaurace ruším, to mi za to nestojí, do obchodů nechodíme a objednávám i jídlo online. Ale zase se mi nechce jí uplně připravit o kontakt s prarodiči a to plavání a cvičení - zvlášt ji která je jak torpédo. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:02

marieu muzu se zeptat? Rodicka mela po po prvnim porodu HELLP syndrom. Ted je znovu tehotna. Ma 4 tydny do porodu a pri odberech krve se zjistily zvedajici jaterni testy a desticky. Po tydnu ma jit na kontrolni odber. Poprve to bylo necekane. Da se to nejak efektivne resit, aby nedoslo k ohrozeni matky ani ditete?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:47

MPLee toto bol ďalší z dôvodov, prečo som sa rozhodla ako tehotná očkovať. Ze babätku  sa dostali cezo mňa protilátky.

A kontakt s rodicmi neprerusuj, moju malú moji rodičia ešte nevideli (ja som sa nechcela s nimi vidieť, bo nie sú očkovaní) a pred par hodinami mi volala mama, že otec mal mozgovú príhodu...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:51
Offline MPLee
3021 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:52

betsey  To me moc mrzi

Offline MaeGandal
1628 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:53

betsey to je mi líto 

Offline rasaNori
8741 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:53
Offline Kokoska
33973 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:53

betsey Ach jo. Tak at se tatinek z toho dobre sebere. 

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:59

betsey Ach jo, to je hrozný. Držím palce, ať se tatínek zotaví co nejlépe! 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:06

Ďakujem vám všetkým

Offline Malenge
4763 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:11

betsey snad to táta zvládne co nejlépe, je mi to líto, držte se

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:11
Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:12

betsey pripojuju se, snad to bude dobrý  a chápu te, mít ty novorozence během pandemie fakt není žádná sranda :-(

Offline Candance
5602 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:12

betsey doufam ze to bude dobre

Offline Anema
1270 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:23
Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:32

crazydaisy jestli měla poprvé HELLP syndrom, má 30% pravděpodobnost, že ho bude mít znovu. Neznám přesné výsledky, takže nedovedu říct, jak by to teď mělo přesně být- záleží taky, jak je na tom s tlakem a bílkovinou v moči, zda užívala nějakou formu kyseliny acetylsalicylové (anopyrin), zda měla provedený a s jakým výsledkem screening preeklampsiekk v posledních odběrech, jak se daří dítěti podle ultrazvuku... Úplně dobře to na mě nepůsobí- jaterní testy a nízké destičky spolu s tou anamnézou... já jsem přeopatrná, takže bych dovyšetřovala za hospitalizace- při potvrzení diagnózy pak už jde "jen" o správné načasování ukončení těhotenství- jiná kauzální léčba neexistuje. Onemocnění se rozvíjí cca 2-3 týdny, jakmile to "bouchne" je to velký špatný. 

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:33

betsey moc držím palce, aby se tatínek dobře zotavil!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:35

marieu ukonceni tehotenstvi?Ma 4 tydny do porodu

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:37

crazydaisy myslím, kdy porodit- to je jediná kauzální léčba.