Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
7752 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 21:53

MPLee lumpice

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:15

MPLee Holčička je boží! Ten nevinnej úsměv.U nás by to nešlo, váha se blíží housátku a taky je opatrnej, utukutu houpačku sledoval kolik dní z povzdálí, než se odhodlal nastoupit.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:15

711990 No teď ještě asi ne, ale co když jednou přibere? Už se snad brzo dostane na 7 kilo!
Ale teda ono jí nejvíc zajímá to nádobí, takže si tam vleze, když jí nevysunu ten pojezd s talířema. Tak si to vysune sama a hraje si s nima. Nebo olizuje zbytky  

Ale teda ač na mě visí pořád, tak mi tohle období přijde strašně skvělý. Jak se každý týden naučí něco nového a všechno ji zajímá

Nejlepší jsou teda psi a ovce. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:17

Potrefenáhusa Chuzi to bude lepsi! Syn je celkem rychlik a chodi uz celkem dlouho, ale nejake velke utikani si nepamatuju. Spis se osamostatnil a zacal prozkoumavat okoli, tak jsme jen odstranili nebezpecne veci z dosahu. Ruzne pobiha a vyndava veci, obcas mi na noze taky samozrejme visi. Nejvic vedou hrnce, plasty, lopatky, mop a vysavac . Omluvte necenzurovanou fotku...

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:17
Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:31
Reakce na dzizisketa:

Mně se zdá, že ti Milfaitovic rodiče jsou příliš posedlí kontrolou. 

​To mě přesně napadlo, konečně jsem si ten rozhovor prošla a vzpomněla jsem si na jednu manželovu historku z jeho (úspěšného) sportovního mládí: že na tréninku nikdy nic neošulil, i když ostatní kluci třeba jo, protože měl od svých rodičů (kteří dosáhli té vysněné Milfaitovic mety) prostě vštípeno, že se to nedělá, pokud chce něčeho dosáhnout. 

Tak jsem si říkala, že oni možná nevěří nejen dětem, že nepodlehnou nějakým "svodům" vrstevníků, ale ani sami sobě, že svým dětem dokážou předat nějaké hodnoty. 

Každopádně ta raná specializace se v dlouhodobém horizontu (tím myslím zdraví a život) vyplatí jen u opravdu výjimečných jedinců.

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:32

MPLee Jos ti jsou skvělí!!! Mne to teď taky přijde skvělý, jen bych ji obcas pri vaření potřebovala sundat z ty ruky, pronese se už trochu 

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:34

Jinak díky za ty batolecí fotky, dneska jsem si zas říkala, že to období těhotenství je úplně naprd ale ty tvářičky mi připomněly, že když to nějak přežiju, bude odměna...

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:36

Len do utukutu houpacky naopak housatko vlezlo na návštěvě hned 

(ale určitě to koupím a ona do toho už nikdy nevleze, ze)

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:38

Potrefenáhusa A vedle tebe na židli není? Na to je asi ještě malá, co, dej tomu pár týdnů a bude tam ocumovat . Jako já umím jednou rukou uvařit všechno, ale jak teď ztěžkla, tak už bych to nezvládla. Já ji dám na židli a krajime zeleninu, ona to z prkýnka dává na talíř atp. A normálně to dítě samo udělalo takové ty plněné ,,ravioly,, prostě takové ty kapsičky. Vykrajela jsem ji kolečka z listového těsta, asi tři jsme dělaly spolecne a pak za vytrvalého,,Sama,sama,, si dala to kolečko těsta z hromadky do formičky, nakydla lžičkou povidla, potřela vajíčkem, stiskla, vyklopila na pekáč. Na tom pekáči jsem to jen porovnala at to nemá přes sebe a ještě si to potřela i vajíčkem. Jako já myslím, že holky se o sebe postaraj už tak za rok:-D. Vařeni je baví. 

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:40

Mohučanka Já si dneska pouštěla s maloumalou nějaká videa a úplně jsem zapomněla, že ty mimina doslova i vrněj...  Ale děkuji nechci, bude mi stačit nějaké navštívit:-D 

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:42

Karja zatím to nejde, zkouším to pravidelně.

tak to je ale úplně maximálně sikovna!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:43

Mohučanka na mě celý ten rozhovor působil hrozně strojeně. A těch dětí je mi líto, vůbec je neberou jako samostatné osobnosti, ale jako svojí součást nebo jak to říct. Takové to my jsme ti dali život, tak ti ho můžeme řídit. Vůbec nemluví o svém dětství, rodičích, docela by mě to zajímalo.

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:44

Já si sem jdu pro radu - máte nebo měl jste někdo dítě, který se nedá uspat? Synovi je rok a tak před měsícem "přestal usínat". Myslím, že mám dobře zmáknuto, kdy začít uspávat apod., ale poslední dobou je fakt problém ho udržet ležícího. Takže uspávám většinou minimálně hodinu, dítě už je úplně hotový, neudrží ani otevřený oči, ale pořád musí propínat nožičky, mlít sebou do všech stran, sedat si a stoupat, ale pokus ho položit vždycky vyvolá hysterickej pláč. Chudák se pak přetáhne, a jak je hotovej, tak nezvládá ani koordinaci, když si stoupá, tak se kolikrát praští hlavou o postýlku. Takhle vypadá každej pokus o spánek, takže na denní (zatím má dva, ale vypadá to na brzký přechod na jeden) musím vždycky ven. Kojením se uspat nedá, protože u toho cvičí psa hlavou dolů a pokus ho naštelovat jinak vyvolá jen odpor a pláč. S tím spaním v kočárku se to dá (i když doma vždycky spal dýl, venku spí max. 40 minut, když se jo zadaří), ale hrozně mi chybí ta pohoda si chvilku sednout doma, když dítě spí. Nošením ho bohužel neuspím, usne jen venku, při změně prostředí z venku domů se budí, v nosítku spí opět jen půl hodiny... Když vzácně usnul při nošení, nikdy se nedal přeložit, hned se budí. 

To jsou zas stesky. Tak trochu předpokládám rady ve smyslu "je to jen období a brzo skončí", dá se s tím dělat něco jiného než se prostě smířit a počkat, až odezní? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:46

Karja kluci se mnou takhle vaří tak od roka, teda ne že by vždycky měli náladu. Takhle šikovní teda nejsou. Ale zatímco starší dával zeleninu do hrnce, jak jsem mu demonstrovala, mladší jí ve stejném věku rozhazoval po celé kuchyni

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:48

Len já tohle neznám, u nás funguje všechno, kromě položit, ale rekla bych, ze je to jen období, který proste musí prejit, oni kolem toho roku delaj obrovskej skok v tom motorickym vývoji, rekla bych, ze to bude k tomu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:48

Len zrovna jsem si chtěla postěžovat na dnešní polední uspávání, ale beru zpěta tebe lituju, radu nemám

Offline Zuzuli
3662 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:50

Potrefenáhusa no rekla bych, ze ve stavu, kdy se to dite neda ani posadit na zem a necim zabavit, tak rozhodne nepujde ani postavit nnase v tu chvili "ztraci nozicky" a je uplne gumova. Ale jinak je fajn, ze co chodi, tak bych rekla, ze se ji pocitove byt zmensil a mnohem lip nese, kdyz jsem treba v kuchyni. Obcas se pribehne podivat a pak zase bezi jinam. 

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:51

Potrefenáhusa Toho bych se nebála, podle mě se to líbí každýmu dítěti. I ten můj super opatrnej už se s ni skamarádil (a teda největší radost z houpačky má kočka, no, aspoň máte spoustu možných zájemců).

Offline continuity
42053 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 22:52

Len nemůžeš ho uspat někde na balkoně? Mě starší přes den v postýlce nespala nikdy a když píšu nikdy, myslím opravdu nikdy, krome prvních týdnů doma z porodnice.