Nemyslela jsem si to, ale u nás je utukutu fakt zbytečný bazmek.
Vše o těhotenství a dětech
Len kocicce koupím ![]()
Zuzuli jo, ona tam jednak nechce a taky ten stoj je furt takovej vachrlatej, musí se opírat, na ty židli se ji zatím moc nelíbí (ucici vez nám tatínek slibuje dobrý dva mesice)
jinak si teda hraje i sama ve vedlejsi místnosti, ale jakmile potrebuju něco udělat, má na to nejakej radar a je to jak souboj s chobotnici :-)
Len ja by som asi skúsila ten jeden spánok. Aj ten počet nekonečných uspavani sa zmenší a obidvaja moji chalani po prechode na jeden spánok ho začali mať dlhší a hlbší.
Evaeva Děkuju.
Pro uklidnění, dneska jsem uspávala od půl desátý (hodinu v kočárku) s pauzama až do tří odpoledne (střídavě nošení v náručí, kojení a tak nějak všechno). Spal krásných 40 minut.
Ale možná je něco ve vzduchu (u nás navíc první stolička na cestě, ale dostal paralen).
dzizisketa Tyjo...třeba jeho chvíle ještě přijde?
Len tak na to bych se asi vybodla, naše spi par měsíců už jen jednou a udělala to tak nějak sama, přestala usinat dopoledne
predevcirem zcela nečekaně vytuhla nad talirem během obeda, ale jist neprestala, chudacek. Stačilo ji jen mezi tlucenim spacku vyndat ze zidlicky a položit
continuity Balkon bohužel nemáme, a ani nevím, co bych na něm přesně měla dělat - kočárek nefunguje, nosítko taky ne (podle mě mu doma vadí, že furt kouká na stejný věci a nemá zábavu), při přechodu dovnitř by se vzbudil. Jako závistivě každý dopoledne koukám na kočárek zaparkovanej na balkoně, co máme na oblíbený uspávací trase. To jsem zas nikdy nezažila já, spící dítě ve stojícím kočárku. Před pár dny jsem si zrovna říkala, že i když bylo uspávání doma fajn, tak jsem ráda, že už zas akceptuje kočárek a moc tam nevyvádí. Jo, jistota je jen v tom, že se všechno může kdykoli změnit.![]()
Len já jsem rozmazlená, oni spí dobře. To polední uspávání u mladšího je už teda slabší, ale dvacet, třicet minut je běžná doba. Dneska se mi to nepovedlo ani za hodinu a půl. Hlavní stížnosti ale spočívá v tom, že večer měl službu tatínek, a jak byl malý unavený, tak místo obvyklé půl hodiny, spal za deset minut. No je tohle nějaká spravedlnost![]()
![]()
Potrefenáhusa Když na něm je právě hrozně vidět, jak ten spánek ještě moc potřebuje. Zítra ale hodlám uspávat o dost později, na tohle nervy nemám. Přišel mě zachránit muž, kterýmu jsem úplně hotová volala do práce, a dítě samozřejmě usnulo minutu před tím, než přišel.
Vidím to na kombinaci přechodu na jeden spánek a toho motorickýho rozvoje, jak jsi psala výš. Na jeden spánek se celkem těším, konečně budu moct někdy s kamarádkou ven, mluvení u kočárku se spícím dítětem bylo taky vždycky sci-fi.
"Jíst nepřestala" mě regulérně rozesmálo ![]()
Len může to být jen nějaké přechodné období. Některé děti mají problém se zklidit. Do teď spal v postýlce nebo jak? Jestli bys ho nemohla trošku jakoby zalehnout
, donutit se zklidnit.
Evaeva Žádná není! U nás se teď večer taky rychlejc usíná s tatínkem, takže toho hodlám využít a jít poprvé za ten rok večer ven, kamarádka mě zve do divadla.![]()
20-30 minut považuju za normální.![]()
Ale taky jsem se namlsala, když se dal uspat u kojení a trvalo to max. 10, to byly časy!
Pardon: Já myslela, že ti v kočárku spí.
ja jsem jezdila na balkoně přes prkno, dokud neusla. A pak už nějak spala, ale nechávala jsem ji venku. V létě jsem chodila, ale v zimě se mi vždy nechtělo, resp. radši jsem byla venku s bdělým dítětem..
Len může to být jen nějaké přechodné období. Některé děti mají problém se zklidit. Do teď spal v postýlce nebo jak? Jestli bys ho nemohla trošku jakoby zalehnout
, donutit se zklidnit.
To je dobrej nápad, chvilku to tak i jakžtakž fungovalo, ale prokoukl mě a teď už se nedá fyzicky udržet v klidu. Jojo, doteď spal přes den v postýlce nebo naší posteli (bylo to jedno), večer usíná v postýlce přiražený k naší. V kočárku teď právě usíná jakžtakž asi i proto, že se tam tolik nemele, stejně tak je to lepší i v tom nosítku. Přesně si myslím, že kdyby vydržel pár minut v klidu, tak ho uspím úplně v pohodě.
Len s tím jedním spánkem je to taky někdy tezky, nase dite teď často usíná až třeba kolem druhy a tuhle spala až do půl 5, zabity cely odpoledne, kdy by šlo ještě někam jít
Len To bude jen obdobi. My jsme měli jedno, kdy velkamala usínala zásadně na zemi. Přes hodinu nesla uspat, aby se pak hotová uložila na polštáři na zemi, nebo u mě v obýváku pod nohama na zemi....trvalo to chvíli, někdy to šlo dobře, někdy tyhle obstrukce. On ti asi nikdo nic neporadí. Než vytrvat. A v náručí ti třeba neusne, to mně holky docela jo, když vychátam ten správnej čas.
Len na to mleti se mi malinko osvědčil spacak, ale ne pokazdy ho snese
Len 20 až 30 minut je v pohodě, akorát dřív to bylo klidně deset. Hlavně jsou teď časté dny, kdy to trvá mnohem déle, třeba i hodinu. To je pak problém s vyzvedáváním staršího a tak. Já se hlavně bojím, že si ten spánek už zruší úplně. Dvouleté dítě asi na hodinu audiopohádek nepřesvědčím:(
Len u staršího byl problém se zklidněním spíš, když se naučil dobře mluvit. Jak si pořád povídal, tak nemohl usnout. Úkol zněl teda jasně, mluvit víc než on
Prostě jsem mu zpívala.
Jestli teď udělal nějaký motorický pokrok, tak to mletí s tím může souviset. Pak je naděje, že až si tu dovednost dostatečně osvojí, zase se to vrátí do starých kolejí.
continuity On tam dokáže usnout, ale trvá to a hlavně potřebuje podněty (zdravím Karja ), koukat celou dobu z balkonu by mi neprošlo. Jeden čas jsem si chtěla pořídit tu houpací raketu na kočárek, ale pak mi došlo, že ji stejně nevyužiju, protože mu tehdy vadil sebeslabší zvuk (zdravící sousedi, děti, psi, spadnutí listu ze stromu a tak), takže jsem byla stejně pořád na útěku před lidmi a tak. Uf, jo, vlastně to bylo mnohem horší, než je to teď, děkuju za uvědomění.
Karja V náručí se dal uspat dřív, teď tuší, že ho chci uklidnit, tak mě tahá za vlasy, škrábe do obličeje a tak, vůbec to nevydrží, přitom bdělej se chce nosit pořád. Navíc teda těch 10,5 kg dlouho neudržím, při pokusu položit se vždycky vzbudí (a nikdy znovu neusne).
Evaeva Chápu, když je to hodinový uspávání často, je to na hlavu. Snad je to jen nějaký vrtoch a nic se rušit nebude.![]()
To mluvení je taky něco. Syn teda umí asi 2 slova, ale často si v postýlce stoupne a "káže" - mává ručičkou s nataženým prstem a vážným výrazem a spustí hatmatilkou bababamababajajabamama. Taky zpívám, ale mám pocit, že už toho má plný zuby a musím často měnit repertoár. Večer usnul u zpívání Nerez v Betlémě![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY