Mrakoplas no aspoň něco, i když chápu, že tě to fakt otravuje.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir z panenky ![]()
Evaeva ono mi to asi vadí hlavne skrz tu koronu a zimu. Že sa s nikým moc nestretávame, sme veľa doma a to mi už lezie na nervy, s deťmi sama nonstop. V lete mi to nevadilo, celý deň niekde lietali s kamarátmi, som o nich často ani nevedela a ten večerný čas som si s nimi viac užila.
Mrakoplas my take s uspavanim bojujeme. Uz to bylo celkem ok, ale ted se "zhorsily" obe deti. Mladsi zacne byt v case vecerky hyperakrivni, a jak ma jit spat, je z toho hodinovy plac. Clovek na nem musi doslova lezet, dokud neusne. Starsi (6!) vyzaduje, aby s nim nekdo byl, dokud neusne. A navic usina strasne dlouho, je schopny se v posteli mrnit hodinu a pul. V pul desate kolikrat nespi ani jeden
. Navic s nimi kolikrat vytuhnem, takze o pulnoci se probudim uplne rozhozena a neni ani uklizeno po veceri... Mladsi se pak kolem pulnoci budi a miva hodinovy amok. Strasne, strasne. Vubec nevim, co budu delat, mam se ted vracet do prace a pritom to nedavam ani doma.
Gatita půlnoční amoky teď taky máme. ![]()
A kluci mě chtějí oba držet za ruku, přičemž přes Ríšu má být ruka přehozená, zatímco druhý mi chce ruku zalehnout. Někdy je to skoro neřešitelné, nedokážu se tak zkroutit. Měla jsem chodit na jógu. ![]()
Tak co si pamatuju, vas ty deti i ruzne okopavaji v posteli a tak, ne? Amok mladsiho nakonec byva zavrsen padem do hlubokeho spanku u nas v posteli a taky nas okopava. Je to ted uplne strasne, a bojim se, ze to jen tak neprejde. Starsi to mel stejne, trvalo to 2 roky a prestalo to az mym druhym tehotenstvim. K tomuto reseni jiz pristoupit nehodlam a chce se mi z tech vyhlidek brecet. Uz ted jsem pekne zkrouhla, a to nemam na praci nic nez sedet s nimi doma.
Já se přiznám, že neuspávám, ale po pohádce nechávám dceru si v postýlce hrát nějakou nebojovou hru - s magnetkami, plyšáky, výjimečně albi tužku, nebo si prohlíží knížky. Příbuzenstvo kroutí očima, ale na to já nedbám, zajišťuje mi to relativní večerní volno. Ona se ozve zhruba co čtvrthodinu, ať se jdu podívat na nějaký "výtvor" nebo co našla zajímavého v knížce a chce to vysvětlit, já na ni někdy houknu zpět "teď nemůžu, leží na mně kočka" (naprosto relevantní důvod
) a nakonec, když chce spát, zakříčí "prosím přikrejt", tak se dostavím, přikreju, dám dobrou noc a jdu. Ona usíná podle únavy a toho, jestli odpoledne spala, tak mezi půl devátou a půl jedenáctou.
Gatita no ľutujem ťa,to máte ešte horšie! Ja sa snažím nezaspat ale sambo vytuhne vždy a často spí až do rána.
Pinot Noir ja ležím medzi nimi, staršieho musím držať za ruku, ale moja je dlhá, jeho krátka, tak musím tou vzdialenejšou. Mladší zas chce objať. Nedajbože sa otočím tvárou k jednému, to druhý chce tiež. Takže ležím na chrbte s prekríženými rukami ako faraón, obidvaja na mne nalepeni a vždy nadávam, že som si nepustila do slúchadiel aspoň nejaký podcast ![]()
Jinak teda abych jen nefnukala, tak diky tomu, ze je tomu rodicaku videt na konec, si to ted dost uzivame. Ted treba jsem v zoo, je tu liduprazdno, syn mel vsechno jen pro sebe a prosli jsme i vnitrni expozice. Byl hrozne spokojeny a ted spi a ja mam kafe. Radsi teda venku na mraze, protoze 26 000, ale i tak bezva. Doma si budem prohlizet knizky, ted jsem (si) koupila moc pekny obrazkovy, tak se tesim![]()
Svíčková mi připomněla nedávný rozhovor s Ríšou.
On: Já mám rád řízky.
Já: Jo? A proč jsi je teda u babičky nejedl a musela ti ohřívat guláš?
On: Ty jsem nechtěl. Slyšel jsem babičku, jak říkala, že jsou z panenky!
panenka je u nás taky téma. "Je ta panenka mrtvá?" ![]()
Gatita Ja se do zoo chystám celej podzim, ale vždycky si řeknu další den ve školce navic dobrej. Tak asi až ji zavřou;-). My tam jedeme skoro hodinu a v téhle zimě bychom tak možná tak tu hoďku a půl vydržely? Tak to není zrovna idylka:-D. Ale holky byly jednou v létě a nechci propasnout ten čas, kdy jsou že všeho vyplácaný:-D. Ale naše nejbližší Zoo je v Jihlavě a to je tak divný město, je tam vždycky mnohem větší zima a ještě zataženo:-D.
Karja ale zoo je tam pěkná
Já zvažuju zoo v pátek, podle počasí a situace, kdyby se chtěl někdo přidat? Nebo jinou atrakci, kde nebude milion dětí na jedný hromadě. Moc jsem chtela divadlo, ale bojíme se už. Možná, velmi možná, zemědělské muzeum, ale tam se bojím že bude asi hodně batolat bez respirátoru...
moora Jo, mně se tam taky líbí, takový akorát a ty výběhy jsou hezké.
Jooo myyyy! Máme do zoo permici, tak ať ji vychodíme aspoň trochu.
A protože se tady všechno šíří, tak já si radostně pochválím, že my konečně dospěli do stavu, kdy dcera usíná sama v pokoji. Takže potom, co přečtu pohádku, popovídáme si, zazpívám písničku ji pohladím a slíbím, že ji přijdu za pět minut zkontrolovat a když pak přijdu, tak už většinou spí. Ale teda musí se to načasovat až kolem deváté, aby to dobře fungovalo :o)
dzizisketa tak si napíšeme ve čtvrtek večer a domluvíme, jo? Moc ráda vás uvidím.
Super!
žluťásek moc doporucuju. Do zoo jsme dorazili po desate a byla jsem 90.navstevnik. pred chvili jsme odchazeli a bylo tam necelych 300. Na prolejzackach nikdo, na zvirata bylo videt zblizka. Vubec mi neprislo, ze bychom nejak epidemiologicky riskovali. Nektere pavilony a vybehy byly zavrene, ale nijak to nevadilo.
žluťásek no my máme v prosinci každý víkend nějaké divadlo nebo konzert. Moc teda nepočítám s tím, že to do té doby nezavřou. My jsme se teď teda promořili, tak snad už nic nelapneme. Do zoo bych šla, ale karanténa končí v pátek jen mě![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje