DrowRanger Jestli neměl vás mladej v dohledné době nějakou tu jednodenku tak by to mohlo být ono. A to určitě malinké nic neudělá, to je takové lehčí. Tak přeju lepší den a lepší noc;-)
Vše o těhotenství a dětech
S tou teplotou to fakt vvypadá na virózu. Pozor na hygienu, my jsme to naposled od syna asi nikdo nechytli. Já jsem se během úklidu v podstatě koupala v dezinfekci.
Můj oblíbený Hugleikur Dagsson a nový obrázek ze série popových hitů (Ace of Base)
Uz to tady urcite mockrat bylo, ale jak ucinne srazit teplotu pres 39 u 1,5 rocniho ditete? Mala ma covid a nejak to s ni cvici.
Kokoska neváhala bych s léky, u prtěte nejlíp asi čípek, popř. Nějaký ten sirup. Panadol, ibalgin pro děti, podle váhy.
A může pomoci studený zábal na končetiny, už se nedoporučuje balit celé tělo, ale jen ruce a nohy. A jen pokud jsou horké, jsou-li studené nebo má dítě zimnici, určitě nechladit.
Ještě máme vyzkoušenou koupel, normálně v teolé vodě, jen o něco malinko chladnější než teplota těla.
Kokoska ja davala paralen a obcas koupel ve vlazne vode. Nebo se doporucuje stridat ibalgin a paralen po 3 hodinach, kdyz nestaci ten sestihodinovy odstup mezi davkami.
Kokoska jestli má teplý končetiny, tak octový zábaly (octový ponožky) na nohy a zápěstí.
Dik!
Mrakoplas naši asi z jídla ještě nezvraceli:)
Kokoska analgetika podle váhy- návody na sirupech jsou na dolní hranici dávkování. Paracetamol 15mg/kg a ibuprofen 10mg/kg. Celkem úspěch jsme měli se spongingem- koupel jen o málo chladnější, než naměřená teplota a omývání houbou- 10-30min podle toho, jak dítě reaguje, dokud se nevyvolá svalový třes nebo není dítě ve stresu.
Mrakoplas mam ale nevypije ho, uz odskusane z minula. Nastastie tekutiny prijima, curat chodi, teraz mu davam po lyzickach vyvar a vodu. Rano mal par poskot a tycinky, udrzal to v sebe tri hodiny alenpotom sa napil vody viac ako zvladol anletelo to von. To iste s kukuricnymi chrumkami.
Evaeva Uvidime co to je, ta teplota ke lem zvysena, kolise mu to od 37 do 37,7.Karja drzimnoalce aby ste sa covidu vyhli, ja som di myslela ze jo mame tesne predtym ako som mala ist do porodnice a nakoniec som bola negativna.
Karja Naposledy to mal v septembri, vcera v noci ked som volala na detsku pojotovost xi s nim mame prist mi doktorka vravela, zenje teraz tychto viroz strasne vela.dynda tak co som citala, inkubacna doba je od 4 do 48 hodin, tak uvidime, zatialnmusim poklopat, ale vsetci sme ok.bsyna radsej k malej nepustam, nie ze by teda chcel.ba nastastie uz vie vracat do kisy, takndnes odpadlo zaspinenie pradla a aj ta hygiena jenpotom mrnej narocna akonked clovek musi upratovat zvratky a spinave postelne pradlo, ale to aj tak vcera riesil muz, ktory bol s nim.
marieu dokud se nevyvola tres?
Kokoska já furt dávám radši ty čípky, do našeho ditete ten sirup v požadovaným objemu nejde narvat, ale některý děti to maj rády. Doma máme oboje.
Kokoska no aby se dítě netřáslo zimou.
marieu jo jasne, dik
A este ma napada, su tu aj zdravotnici - viete mi odporucit bezdotykovy teplomer, ktory meria presne, respektive s minimalnou odchylkou? U nas rektalnr meranie teploty neprichadza do uvahy a pod paxuchou/v istach mi teplomer nepodrzi.
Potrefenáhusa To jsem zvedava, jestli by do Emy naopak dostali cipek. Vlastne je to jeji prvni takova vetsi nemoc krome nejakych rymicek. Snad uz to bude lepsi, chudinka mala.
Kokoska naše taky, ale mívá ty šílený výstřelky po očkování. Mimoto měla horečku jen jednou, zase ke 40, žádný jiný příznaky k tomu a zhodnoceno jako mírná viróza
mne ten čípek přijde celkem rychlovka, ale plná stříkačka sirupu je fakt challenge
ať je brouckovi brzo lip, ty nemoce u děti jsou hrozny ![]()
Kokoska Potrefenáhusa má pravdu, čípek je lepší- upčinkuje rychleji a efektivněji. Přeju brzké uzdravení!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.