Potrefenáhusa marieu dik. Bracha to zvladnul jen s puldenni horeckou, pak uz mu nic nebylo. Jenze to je starej skolkovej mazak, taky o 5 let starsi, toho to tak nesebralo. Mala zacala v noci.
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska jestli je malá hodně vyrizena a malátná, tak na to se mi osvědčilo svléknout sebe i dítě a nahé dítě položit na nahý hrudník, prikryt lehounkou dekou a odpočívat, dá-li situace a starší dítě samozřejmě. Na tu teplotu to pomáhá. Plus nurofen mi přijde, ze účinkuje výrazně lip a rychleji, než panadol. Ať je malá brzy v poradku, je to sajrajt.
Malenge jojo, pry davaji nurofen. A nejaky ty obklady, tak to pry trochu kleslo, ale to jeste muze byt vecer zas horsi. Snad zitra bude lip.
Malenge tak jak jsem se tu rozohňovala, ze jsme opet v karantene, a mym nejvetsim problemem bylo, ze syn nemuze ven... tak uz mame taky jine starosti. Obe deti teplota, jedno probrecelo den a noc v posteli s bolavym brichem a hlavou. Az se zacinam bat, ze jsme se taky dockali. Inkubacni doba by odpovidala
.U starsiho to trochu pripomina tu nekovidovou behavku, kterou jsme ted my ostatni doma meli, ale u mladsiho si tu horecku neumim vysvetlit, behem karanteny se to jevi velmi podezrele.
Chcem sa spýtať hlavne asi žluťásek či nepozná dáku podobnú hru ako je Piratatak. Hráme to denne asi sto krát, ostatné ho bavia jedna, max.dve hry a toto dokážeme hrať aj pol dňa. Ale už mi to pomaly začína liezť na nervy ![]()
Joj všetkým marodom želám skoré uzdravenie ![]()
Mrakoplas nevím jestli podobnou, ale s pirátskou tématikou je bezva Moje zlato. Kostková hra, ve které sbiras poklady a nakladas je na loď.
Karetní mám ještě hodně ráda Piou piou, tam zas sbiras karty abys mohla snést a vyklubat vejce.
A spíci královny, ale tam je potřeba už poznat číslice, popřípadě i sčítat. Ale dá se v pohodě hrát i bez sčítání, jen to není tak akční. A vlastně ani ty číslice nemusi poznat, jsou tam obrázky :)
žluťásek ďakujem! Pirátska tematika nemusí byť, ale aby to tak dobre odsypalo ako v piratataku :) Skúsim na začiatok tu kartovu, to by ho mohlo baviť.
Mrakoplas ta piou piou je rychlovka s velmi jednoduchými pravidly, je prý typově podobná jako Plný kurnik z pepca, jestli ho náhodou nemáte. My ne, tak nemůžu s piou piou porovnat
No a spici královny jsou prudce navykovy. Velmi si je oblíbila i neteř, co ještě neumí číst ani počítat. S ní hrajeme s otevřenýma kartama a radim ji s těmi čísly. Akční karty má schované ve stojanu z Dupla a vystavena jen ta čísla.
Mrakoplas piou piou, fotím od sebe z instagramu. Mám tam i jiný hry, nestíhám dávat další. Musím to dofotit, máme spoustu super nových her.

Gatita U nás to stejně, starší mela vysokou teplotu a průjem. Nějakej jakýs takys kontakt máme, takže se dospělí protestujeme a bude jasno. Mladší zatím nic není a nám taky ne, tak jsem zvědavá.
žluťásek vidíš, prelustrujem ešte tvoj ig :) ďakujem ešte raz ![]()
Karja mne bylo blbe minuly vikend, mladsimu taky. Ja sla pak na pcr a covid to nebyl, proste jen probehana noc. Ja si teda nemyslela, ze mam covid, respiracniho na tom nebylo nic;) Ale chtela jsem to vyloucit. Myslim, ze syn ma ted to same, ale mate me, ze je opet nemocny s horeckou i ten mladsi. A jak mame tu karantenu, tak vidim koronac uz vsude, vsude
.No jeste ze jsme byli tak prepjati a nevyslali mladsiho do tech jesli, kdo vi, o co by se tam podelil.
Ale dobra vec je, ze starsi se z minuty na minutu oklepal a je mu dobre. Skoro 48 tady plakal, co vsechno ho boli, ani nevylezl z postele, uz jsem se bala, aby to nebyl treba slepak. A pak najednou vyskocil, ze dobry, a od te doby tu beha a vyjednava, kdy si bude moci dat zmrzlinu:)
Když už jste vytáhly ty hry. Zjistila jsem včera, že klasické ubongo honba za diamanty je už pro nás všechny hodně lehké. Vytáhla jsem před dvěma lety koupené ubongo 3D a je to trochu výzva ![]()
Ale super, loni mladší neposkládala nic, letos to už nějak vymyslí.
continuity 4leta dovede poskladat ty ze 3 tvaru, v normalnim ubongu
hledeli jsme jak puci.
rasaNori to jsou ty děti s dobrou prostorovou představivosti. To detské ubongo jsme nikdy neměli, mladší to hrála ráda a to třeba neznásela puzzle, neskládala je nikdy.
continuity dětské ubongo jsme měli, ale velmi rychle jsme přešli na dospělé, protože dětské si pamatoval hned. V pexesu s nim taky nikdo nikdy nevyhrál
Gatita to nerada slyším
snad budou kluci brzy v pořádku, ten vývoj u většího vypada nadějně! zima je s malými dětmi pitomá tak nějak sama o sobě, ale přidej k tomu všemu ještě covid, a je to proste děs děs. Já mám dnes nějakou vnitřní krizi, mám toho tady všeho akorát tak plne zuby a říkám si, proč tu musí být 2/3 roku hnusne, jaká je to parada být cele dny venku, na čerstvém vzduchu, nemuset se půl hodiny oblékat. Jak si léto vždycky uzijeme. Nejradši bych sbalila kufry a rodinu a zmizela někde v JV Asii. Kdybychom s mužem měli aspoň jeden práci, co lze dělat na notasu z dálky, tak o tom stěhování začneme vážně uvažovat. Takhle nevím, z čeho bychom žili. Ale ty nekončící rymicky, chrchlani a všemožné jiné svinstvo už mi leze krkem. Konec prudeni, pardon vsem.
rasaNori syn s námi to dospělé Ubongo taky už dlouho hraje. Dřív měl on dětskou verzi a my dospělou, pak jsme už přešli jen na Honbu za diamanty. On hraje na 3, my na 4 a nezřídka nás porazí ![]()
Docela náročné je Ubongo na cesty. Tam dostaneš kartičku a všechny dílky a soutěží se kdo to první nějak zaplní. Nejsou určené dílky, které máš použít.
Minule jsme vytáhli Nalož a jeď a to je teda masakr, jak bídnou prostorovou představivost mám ![]()
Ještě na trénink prostorové představivosti pro děti je super hra Zvířátka na palubu. To jsem taky docela mimo. Ale hrajeme ji většinou jen ve dvou, lepší by bylo s více hráči.
Gatita No my máme pozitivní ségru, ale moc jsme ji neviděli, viděl ji můj táta, ale toho jsme pak už moc neviděli my...takže ozkusime jak moc je ten omikron teda nakažlivej, jestli se přenese i když jdeš okolo. Jestli jo, tak to máme celá široká rodina, nevím kdo nás bude zásobovat, ono je to hrozně moc jídla:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.