Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2022 17:04

continuity to mě trochu těší, protože podle toho, co popisovala ta doktora fakt nevím, jestli je to post covid nebo nová viróza. Když se pak přidají ty podbarvené oči a teplota nejde srazit, tak samozřejmě člověk nezaváhá. Právě že to postihuje děti po covidu nezávisle na průběhu.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 17:05

MPLee Jo, já to chápu, to jen kdyby jste se rozhodli, že je pro malou to testování nepohodlné,když je ji teď sparne. U nás právě se třeba buď stojí hodinová fronta, minule jsem po půlhodině odešla a nebo je testování tak 40minut autem, takže i proto mluví, že bych se spíš otestovala já než děti.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 17:37

Evaeva já se nebojim, už byla na testech asi 3x nebo 4x? Už ani nevím, jen to teď chci nějak rozumě skloubit s horečkou a průjmem. Ten už se ale lepší, tak to možná zvládneme ještě teď večer. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. ledna 2022 18:04

MPLee Jo, to je jasné, že jí tam nechceš nikam tahat s horečkou a průjmem

Karja hodinová frontapraha je teda opravdu jiný svět, tady se objednám na čas, čekám maximálně deset minut

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 18:08

Evaeva Hele, já to taky nechápu. Já se teda o to extra nezajímám, ale jednou jsem tam se svým pseudocovidem stala půl hodiny, nikam se neposunula a chlápek přede mnou říkal, že je to běžné na hodinku,ale jindy jdu okolo a je tam třeba méně lidi. Ty drivy máme významne dál, ale zrovna naši byli o víkendu, objednala jsem je v sobotu, celá neděle byla volná a výsledky měli do večera, ale už je to trochu výlet no. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 19:07

MPLee Dnes jsme byli na testech a pořád vypadával systém kvůli přetížení, takže nemohli pracovat a trvalo to strašně dlouho. Testuje se teď strašně moc lidí. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 20:21

Syn teraz pred zaspatim riešil smrť

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 20:38

letfenixa má to nějaký konkrétní důvod?

Jinak on je ve věku, kdy to děti řeší. Prostě jim dojde, že svět existoval i před nimi a že bude i po nich. Je dobře, že to řeší s tebou, je to úplně normální. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 20:40

letfenixa Děti smrt řeší často, u nás to bylo tak kolem 5. roku. Dcera měla strašně děsivé sny, odstartovala to nějaká knížka. Hodně jsme s nimi o tom mluvili, otevřeně. Hlavně dcera se strašně bála, že přijde o nás. Nechtěla jsem jí říkat, že to se nikdy nestane, protože jsem cítila, že kdyby se nám něco stalo, měla by pocit, že jsem jí lhala. Říkala jsem, že i kdyby se to stalo, mají 2 tety a strejdu, prarodiče a moje nejbližší kamarádky a všichni je milují a postarali by se o ně, že by nezůstali sami. To je oba uklidnilo. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 20:45

Lamicka continuity mám pocit, že to odštartovali tie dinosaury. Plus mi hovoril, že jednému chlapcekovi v škôlke umrela mama a má len tata.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 20:49

letfenixa ono by to odstartovalo cokoliv, on je prostě ve věku, kdy to začal vnímat. 

Mluv s ním o tom, to pomůže, aby se v tom lépe vyznal. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 20:57

continuity jasne, asi 15 minút sme to riešili 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 20:58

letfenixa dcera taky čas od času řeší smrt. Ptala se mě, jestli může umřít i dítě, tak jsem řekla ano, může se to stát, ale v životě je přirozené, že umírají staří lidé. A dcera: a co kdyby to bylo starý dítě? Musela jsem se smát...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 20:59

letfenixa 

Syn se dneska ptal mojí mámy, jestli jsem byla její dítě. Oni si fakt začnou ty věci vyjasňovat po svém, když na to přijde čas. Zároveň s úsměvem ve tváři oznamoval, že tátův táta umřel (jako nám chtěl asi předvést, že v tom má pořádek). Ještě nemá ze smrti žádný rozum.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 21:12
Reakce na letfenixa:

Syn teraz pred zaspatim riešil smrť

​no to je bezva tema na vecer, taky jsme to absolvovali. On to kolem toho 5.roku pak syn docela vstrebal, zrovna umiral u babicky stary kocour, tak to mel syn v primem prenosu a videl, ze kocour byl hrozne unaveny, pak uz vlastne jenom spal, az se nakonec neprobudil. Tak videl takovou tu pokojnou smrt, ktera muze byt i milostiva. Ale ja mam sama se smrti problem, sama to vlastne moc nepobiram a nechci na to myslet, mne totiz kazda varianta toho, co by mohlo po smrti nastat, prijde priserna a nerada se v tom nimram. Ale nejak jsme to opakovane probrali, vecne, nijak jsem nelhala, nic jsem neslibovala. Syna dost uklidnilo, kdyz jsem mu rekla, ze lidi se dozivaji cim dal delsiho veku. A jak pise Lamicka , to je skvely tip, ten sama priste pouziju:)

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 21:48

Jak minule o vikendu za nama prijeli mladi k mame, tak si vnuk vsiml, ze jsem ji rekla Mami. A pusu dokoran a na me s uzasem To je tvoje mama? On nas pohromade nevidel uz snad 2 roky a kdyz s nim o ni mluvim, tak rikam babicka z XY nebo prababicka. Ten uzas me rozesmal.

Offline Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 21:51

letfenixa my řešíme smrt téměř denně, často před spaním. Teď, jak ho zajímají ty lodě, vraky a katastrofy, tak umírání řeší pořád. Často má slzy v očích, když se kouká na video nebo si vyprávíme o těch tragédiích, ale stejně to chce slyšet a vidět znovu. Fascinuje ho to. Je to asi v tomto věku běžné.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 22:14

Ja sa hlavne bojím,  a to už pár rokov, čo bude, ak moji rodičia umru. Viete, že sú na tom zle, a stále sa zhoršujú. Zatiaľ sa pýtal všeobecné, nie na nás/ babku a dedka.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 22:19

letfenixa právě proto je nutné s ním o tom mluvit už teď. Připravit se na to asi úplně nedá, na druhou stranu ono to budeš s prestávkami řešit už asi pořád.

V sobotu si starší pustila hvězdy nám nepřáli. 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 24. ledna 2022 22:25

Já to kolem toho patyho roku taky řešila hodně intenzivně, pamatuju si, jak jsem v noci s hruzou poslouchala, jestli babička dejcha a jestli se ještě nadechne, protože je přece stará, mohla by umřít...no, kdyby mi tak tehdy někdo řekl, ze si muzu dat ještě pohov na víc jak 30 let...