continuity to mě trochu těší, protože podle toho, co popisovala ta doktora fakt nevím, jestli je to post covid nebo nová viróza. Když se pak přidají ty podbarvené oči a teplota nejde srazit, tak samozřejmě člověk nezaváhá. Právě že to postihuje děti po covidu nezávisle na průběhu.
Vše o těhotenství a dětech
MPLee Jo, já to chápu, to jen kdyby jste se rozhodli, že je pro malou to testování nepohodlné,když je ji teď sparne. U nás právě se třeba buď stojí hodinová fronta, minule jsem po půlhodině odešla a nebo je testování tak 40minut autem, takže i proto mluví, že bych se spíš otestovala já než děti.
Evaeva já se nebojim, už byla na testech asi 3x nebo 4x? Už ani nevím, jen to teď chci nějak rozumě skloubit s horečkou a průjmem. Ten už se ale lepší, tak to možná zvládneme ještě teď večer.
Evaeva Hele, já to taky nechápu. Já se teda o to extra nezajímám, ale jednou jsem tam se svým pseudocovidem stala půl hodiny, nikam se neposunula a chlápek přede mnou říkal, že je to běžné na hodinku,ale jindy jdu okolo a je tam třeba méně lidi. Ty drivy máme významne dál, ale zrovna naši byli o víkendu, objednala jsem je v sobotu, celá neděle byla volná a výsledky měli do večera, ale už je to trochu výlet no.
MPLee Dnes jsme byli na testech a pořád vypadával systém kvůli přetížení, takže nemohli pracovat a trvalo to strašně dlouho. Testuje se teď strašně moc lidí.
Syn teraz pred zaspatim riešil smrť ![]()
letfenixa má to nějaký konkrétní důvod?
Jinak on je ve věku, kdy to děti řeší. Prostě jim dojde, že svět existoval i před nimi a že bude i po nich. Je dobře, že to řeší s tebou, je to úplně normální.
letfenixa Děti smrt řeší často, u nás to bylo tak kolem 5. roku. Dcera měla strašně děsivé sny, odstartovala to nějaká knížka. Hodně jsme s nimi o tom mluvili, otevřeně. Hlavně dcera se strašně bála, že přijde o nás. Nechtěla jsem jí říkat, že to se nikdy nestane, protože jsem cítila, že kdyby se nám něco stalo, měla by pocit, že jsem jí lhala. Říkala jsem, že i kdyby se to stalo, mají 2 tety a strejdu, prarodiče a moje nejbližší kamarádky a všichni je milují a postarali by se o ně, že by nezůstali sami. To je oba uklidnilo.
Lamicka continuity mám pocit, že to odštartovali tie dinosaury. Plus mi hovoril, že jednému chlapcekovi v škôlke umrela mama a má len tata.
letfenixa ono by to odstartovalo cokoliv, on je prostě ve věku, kdy to začal vnímat.
Mluv s ním o tom, to pomůže, aby se v tom lépe vyznal.
continuity jasne, asi 15 minút sme to riešili
letfenixa dcera taky čas od času řeší smrt. Ptala se mě, jestli může umřít i dítě, tak jsem řekla ano, může se to stát, ale v životě je přirozené, že umírají staří lidé. A dcera: a co kdyby to bylo starý dítě? Musela jsem se smát...
Syn se dneska ptal mojí mámy, jestli jsem byla její dítě. Oni si fakt začnou ty věci vyjasňovat po svém, když na to přijde čas. Zároveň s úsměvem ve tváři oznamoval, že tátův táta umřel (jako nám chtěl asi předvést, že v tom má pořádek). Ještě nemá ze smrti žádný rozum.
no to je bezva tema na vecer, taky jsme to absolvovali. On to kolem toho 5.roku pak syn docela vstrebal, zrovna umiral u babicky stary kocour, tak to mel syn v primem prenosu a videl, ze kocour byl hrozne unaveny, pak uz vlastne jenom spal, az se nakonec neprobudil. Tak videl takovou tu pokojnou smrt, ktera muze byt i milostiva. Ale ja mam sama se smrti problem, sama to vlastne moc nepobiram a nechci na to myslet, mne totiz kazda varianta toho, co by mohlo po smrti nastat, prijde priserna a nerada se v tom nimram
. Ale nejak jsme to opakovane probrali, vecne, nijak jsem nelhala, nic jsem neslibovala. Syna dost uklidnilo, kdyz jsem mu rekla, ze lidi se dozivaji cim dal delsiho veku. A jak pise Lamicka , to je skvely tip, ten sama priste pouziju:)
Jak minule o vikendu za nama prijeli mladi k mame, tak si vnuk vsiml, ze jsem ji rekla Mami. A pusu dokoran a na me s uzasem To je tvoje mama? On nas pohromade nevidel uz snad 2 roky a kdyz s nim o ni mluvim, tak rikam babicka z XY nebo prababicka. Ten uzas me rozesmal.
letfenixa my řešíme smrt téměř denně, často před spaním. Teď, jak ho zajímají ty lodě, vraky a katastrofy, tak umírání řeší pořád. Často má slzy v očích, když se kouká na video nebo si vyprávíme o těch tragédiích, ale stejně to chce slyšet a vidět znovu. Fascinuje ho to. Je to asi v tomto věku běžné.
Ja sa hlavne bojím, a to už pár rokov, čo bude, ak moji rodičia umru. Viete, že sú na tom zle, a stále sa zhoršujú. Zatiaľ sa pýtal všeobecné, nie na nás/ babku a dedka.
letfenixa právě proto je nutné s ním o tom mluvit už teď. Připravit se na to asi úplně nedá, na druhou stranu ono to budeš s prestávkami řešit už asi pořád.
V sobotu si starší pustila hvězdy nám nepřáli.
Já to kolem toho patyho roku taky řešila hodně intenzivně, pamatuju si, jak jsem v noci s hruzou poslouchala, jestli babička dejcha a jestli se ještě nadechne, protože je přece stará, mohla by umřít...no, kdyby mi tak tehdy někdo řekl, ze si muzu dat ještě pohov na víc jak 30 let...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.