Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2022 23:29

711990 no musím říct, že kritérium žádných plen mě tento týden štve víc než jindy. Starší má plenu na noc, doma přes den nespí a když jo, tak se nepočůrá. Ale ve školce spí nějak tvrdě nebo co a počůrává se. No a v pondělí prý chodil místo spaní pořád čůrat a nakonec se prý dostal do nějakého hysteráku:( Přitom na něj nikdo netlačí, ani doma ani ve školce, tím jsem si jistá, dokonce se tam už několik týdnů nepočůral. Tohle by jedna plena na spaní vyřešila. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 23:31

711990 A znáš polévku ,,Ooo me hladove já?,, Ale jídelníček mají dobrej a ty sladkosti jsme si vysvětlily. Já na naší školku nemůžu nic říct, ale všechno je o lidech, o ucitelkach hodně. Tady je vidět, že je prostě kolektiv prijemnejch lidí, od kuchařky po ředitelku, prostě tým. A samozřejmě je to tam celý nový, hezky, čistý, paráda. Nehrajou přehnaně koronu a to se mi taky líbí (akce, sportování, divadla, lidi z venku, co děti něco učí). Jsem jim fakt moc vděčná. 

No a u nás jsou ti dvouletaci i v té míchané třídě! Jakože nejmladší s nejstaršíma. Ale s žádnou maminkou jsem nemluvila, jak na to hledí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2022 23:35

Karja já mám rodičák taky do čtyř let. U nás na normálně nastupují děti během roku, to není nic neobvyklého. Já bych taky děti do skoro čtyř doma nenechávala, tady je naštěstí víc možností než školka, no. I na starším jsem viděla, jak zhruba ve třech a čtvrt začal hodně vyhledávat děti a ty vzácné dny, kdy nebyla karanténa, mu hodně daly. Ale teď po vánocích je skoro jak vyměněný, vypráví mi, co dělali, našel si kamarády (slovník si obohatil o facebook a minecraft:)), podle učitelek se zapojuje.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2022 23:36

Karja tohle bylo u ségry, děti dva až sedm v jedné třídě, akorát na procházky je dělili. Mě to přijde super, ale chce to dobré učitelky, co to zvládnou.

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 23:41

Evaeva u nás jsou děti taky namíchané, s Ríšou, kterému bylo krátce po začátku školního roku pět, jsou ve třídě děti čerstvě tříleté. Je to fajn, hlavně pro ty mladší. Ale předškoláci jsou zvlášť, ty s mladšími nemíchají, takže pokud by Viki v září nastoupil, není šance, že by mohl být s bráchou ve třídě.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 23:44

Evaeva Viď já jsem nechodila do školky vůbec, divím se, že nejsem retardovaná (no možná jsem), protože dcera hrozně poskočila a fakt jen díky té školce. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 23:57

711990 tak som si vďaka tebe pozrela, aké nátierky maju tento týždeň v škôlke. Tak googlim Erös Pista a to paliva  nátierka! . Jediné šťastie, že syn odmieta čokoľvek na chlieb okrem masla, takže tieto blivajzy neje. Komu preboha napadne v škôlke dávať štipľavé?  No,uz budem musieť dať reč s riaditeľkou.

Len s ňou je to ťažké, myslím, že je dosť neschopná a potvrdzuje to veľa veci, ale tým, že má syn dobre učiteľky a chodí tam rád, som to neriešila (plus to, že sa ju nedá v kľude zastihnúť, zrušila aj rodičovské kvôli kovidu, pritom žiadne obmedzenia v septembri neboli)

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 00:03

Mrakoplas jezis to je taky dobra pomazanka tedame fascinuje i cesnekova, ktery trilety dite to ji??

Karja jezis mam si tu polivku hledat?

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 00:04

Evaeva s tema plinama je to naprd teda! A hlavne v tech pozadavcich pisou, ze nesmej mit ani na noc! Ja vim, ze to ze skolky nikdo neprijde kontrolovat, ale prijde mi to ted u nas nerealny no....

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 00:11

711990 nad tým cesnakom sa minule mama rozčuľovala. Ja to radšej neriešim, zdravotné problémy tohoto smeru nemá, ten jedálniček moc neovplyvnim, tak radšej nevedieť :))

S plienkami ste na tom ako my? Mladší síce vydrží niekoľko hodín bez nej ale nikde inde ako do plienky sa nevycika, asi dva krát sa mu večer podarilo do vane ale inak nič, nič, nič a to je od vášho skoro o tri mesiace starší. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 00:13

711990 pozerám, že dnes na desiatu mali nátierku z trescej pečene. No, jak som bola nešťastná, že tam syn nič neje, tak mu asi podakujem

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 00:28

711990 Česnekové máslo jsem ve školce ochutnala, když dcera dostala svačinu sebou. Ono tam toho bylo asi jen nějaké homeopatické množství. Vonělo to a chutnalo česnekem velmi jemně. Moje dítě to jedlo. Ale ona byla docela ojedinelý případ, který jedl pečivo namazané. Většina dětí jedla pečivo jen suché.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 01:11

Mrakoplas tak tresci jatrs jsou pro fajnsmejkry!!!

notna jasne, treba to neni hruza, ale napriklad ta gronska pomazanka ke z rozemletyho salamu se zeleninou....:D

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 01:16

Mrakoplasu nas naprosto zazracne Tonda zacal doma chodit sam od sebe ze dne na den na nocnik a pozdejc sam i na zachod. Ale jen za podminky, ze je od pasu dolu nahej:D takze kdyz na sobe nic nema, sam si dojde kdy potrebuje, bud umi ve stoje do zachoda nebo si sedne na nocnik. Ale jakmile mu dam trenky, tak je konec. Ted teda posledni dny zvlada obcas i trenky, ale neumi si je sam sundat a nandat, tskze bud se stejne pocura do nich, nebo je ze sebe svlikne a potom uz je nechce. Ven chodi s plinou, obcas rekne ze nechce, ale tobse vetsinou pocura. Dneska jsme byli v kavarne, kam chtel jit bez pliny a opravdu se tam i sel vycurat do zachodu...takze asi jsme na tom trochu lip, ale vysledek je stejnej - ve skolce by mu tohle rozhodne neproslo

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 01:27

711990 no tak to ste o hooodne ďalej. To za chvíľu bude bez plienky. Náš odmieta ísť kdekoľvek, nočník, záchod, aj do vane som ochotná akceptovať, proste sa zatne a ňeee! "Pienka!"Je tvrdohlavý strašne.

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 06:45

711990 já jsem v naší školce s jídlem spokojená, Ríša ty pomazánky ji, chválí si rybí, brokolicovou... No vlastně každou. Doma bych to do něj nedostala heverem. Ale grónskou teda neměli.

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 06:51

711990 s tím čůráním - září je ještě daleko. Ríša měl plenky, když se Viktor narodil, tj. koncem června, takže k zápisu v květnu jsem šla přihlásit dítě plně na plenkách, a v září už jsme o nich nevěděli, stoprocentně jsem se spolehla, že je nepotřebuje, ani v noci, nikdy žádná nehoda. Jde to pak rychle. Teda v některých případech.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 06:53

711990 Tak grónskou jsem v naší školce nepostřehla. Uzeniny vůbec nedostávali. Já si myslela, že se ani nesmí ve stravování MŠ.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 07:06
Reakce na notna:

Moje dítě to jedlo. Ale ona byla docela ojedinelý případ, který jedl pečivo namazané. Většina dětí jedla pečivo jen suché.

​nase dite aktuálně ji tu pomazanku a nedotknutý pečivo nechá...máslo ožere uplne dokonale 

jinak s tema pomazankama ve školce porad nějak verim tomu, ze pokud to má název, který se musí googlit, tak je to nějaká soft verze ze surovin uzpůsobených malým dětem? 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 07:11

No ale dívám se na naši jedinou školku ve městě, tento tyden šunková pěna, paštikový krém, banketka s perlou.....