Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:30

rasaNori já si to u vás prave pamatuju, plus teda další věc, když o tom rozhodne jinej, kdo ty následky pak nemusi řešit 

Jos já to chápu, ze ty nehody se pak proste při tom učení stavaj, ale prave, když na to to dite není očividně zraly? 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:31

rasaNori manželovi je osud planety úplně jedno, pokud jde o pohodlí. Já tady pořád laboruju s látkovýma plenkama a on na to dost zahlíží. On teda brblá i nad jednorázovkama, že s nima je moc práce (rozuměj musí se zalepit), jediné přípustné jsou ty natahovací pants. Zas on moc neřeší nějaké pravidelné přebalování, takže ta jedna plenka denně, kterou by dítě v jeho péči  bylo spotřebovalo, by velkou uhlíkovou stopu nezanechala

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:31

Gatita Já myslím, že tahle metoda byla i v té prastaré Velké knize o matce a dítěti, nebo jak se to jmenovalo. A bylo tam, že pokud se dítě nenaučí na nočník během týdne, má se to celé odložit třeba o tři měsíce. Zkusila jsem to tak na dceru někdy po druhém roce, taky jsem byla hodně doma, za týden to nedala, tak jsem to zkusila asi o toho čtvrt roku později a totálně v pohodě. S mladším to teda nefungovalo, nebo možná jo, ale asi dva měsíce po třetích narozeninách, takže to už byly dost nervy. :-)  On teda paradoxně byl na noc bez pleny dřív než v roce, ale přes den to vůbec nedával.  

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:36

Jos 

Tohle mi u naší generace připadá fakt zbytečný. Syn se naučil chodit na nočník kolem 3. roku a plínu už pak nechtěl. Jenže měl období dost řídké stolice a párkrát se přihodila taková nehoda, že jsem z něj sundala takové ty na doma tepláky a trenky a mrskla to do popelnice. Nechápu, že si tohle někdo naordinuje dobrovolně.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:39

Garfie Jo přesně, já to zkusila na druhé narozeniny a skončilo to takovou divnou remízou (zvládal to jen bez těch kalhot, což je dost nepraktické). Tak jsme to odpískali a zkusili za tři měsíce a bylo to tam! Úplně bez nehod. My se tím ale nijak nestresovali, žádný tlak na to nebyl, jestli to bude ve dvou nebo ve třech letech. Ale musím říct, že úleva to byla velká, ty pleny jsou otravné a i pro to dítě to není nic moc, být pořád zabalené v mokrém hadru/poloplastové bakuli. Já sbírám síly na toho mladšího, byly mu dva, tak si říkám aspoň otestovat tu zralost. Ale nechce se mi, tak strašně moc! Doma je strašný nepořádek, jak jsme skoro pořád všichni čtyři doma, pořád vařím a uklízím po nich, a představa, že do toho sbírám z podlahy bobky... Navíc syn teď nastoupil do jesliček, takže pokud teda není doma nemocný nebo v karaténě, tak bychom na to měli jen půlden. No prostě asi počkám

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:49

Potrefenáhusa tak uz taky rezignoval, ze:) my tenkrat mesic pred porodem byli na tripu po evrope, pak na tabore, a tim jak jsme byli porad 2 dospeli na jedno dite, tak to nejak pres den fungovalo. Akorat po porodu na to byl jeden dospely a dite teda rozhodne nespolupracovalo:D

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:49

Náš pediatr radí dát nočník na jedno kdykoliv dostupné místo, nikam ho nestehovat a občas dítěti ukázat nebo vysvětlit. Že až dítě dozraje, samo ho začne používat. U nás to fungovalo. Párkrát jsem dceru na nočník posadila ráno, když měla suchou plinu. Nevycurala se. Držela to než dostala zase plinu. Párkrát jsem ji nechala bez plinu a měla nehodu. Nechala jsem to být a za čas jednou přišla u kázala mi plný nočník. Od té doby plinu nechtěla a zvládala to krásně bez nehod i venku a v noci.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:49

Gatita počkej minimálně do jara. Komu se chce teď ještě venku převlíkat mokrý dítě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:53

Jos údajně je první okno pro odplenkování snad v 15m, jestli se nepletu, ale to málokdo zkouší. Já teda určitě ne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:54

Tabea já dávala na ven plenu. Na úspěch naučení to nemělo vliv.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:56

Gatita pro mě jsou teda pleny asi pohodlnějšíŽádný strach z nehody, posílání se vyčůrat před odchodem, nemusím přemýšlet, jestli vydrží cestu metrem. Pro dítě je samozřejmě pohodlnější plenu nemít.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:57

Gatita já nepopírám, ze to někomu funguje, ale tadytem od Jos to asi moc nefunguje 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:58

Nas se odplenkoval ve 3,5 letech a plenku prestal mit na noc az nekdy ve 4,5 letech a prestali jsme ho budit na nocni curani az v 6, 5 letech a vubec nic se nestalo. Proste nektere dite dozrava pozdeji. Jsem rada, ze nas doktorka uklidnovala, at to nehrotime a dame mu cas a ze jsem odolala vsem kritikum (jedna pribuzna neustale prudila a pripominala, jak dite odplenkovala privazanim ditere na nocnik k postylce)

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:59

Mrakoplas eros pista bolo v našej škôlke včera

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:03

Lamicka tak takovou příbuznou bych taky věděla někam přivázat  to je fakt strašná pip. Ještě ze mate tak rozumného pediatra.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:04

notna Jen ty holčičky jsou většinou (podle zkušeností z okolí) na tohle šikovnější. A u nás to teda platilo 100%. Syn měl problém ještě ve školce. Nepočurával se, vydržel dlouho-v noci se fakt nepočurával už jako mimino, ale museli jsme mu to připomínat, jinak by nestihl doběhnout, i ve školce tak první rok fungoval. On jakoby si to nějak nespojil, často byl překvapený, že "jé, ono to čurá". :-) 

Lamicka ježiš, to je strašná historka!!! 

Online dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:05

Že dítěti vezmu plenu a ono pak čurá po všem kolem rozhodně za odplenkování nepovažuju. U nás jsme na půl cesty, doma už si Rosťa potřebuje menežuje sám, ale na ven dostává pleny. Přiznávám že kvůli mé pohodlnosti, řešit v zimě s mým pupkem ještě výměnu oblečení, třeba několikrát, a to vše s sebou nosit...no tuhle radost si schovam na jaro.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:06

A jinak opet velebím naši školku. Malej tam taky spi hodně tvrde, myslím, ze to je brzkym ranním vstavanim, tak jsme mu tam po domluvě začaly dávat na spaní plenku a je po starostech. A třídu máme vekove smíšenou, přijde mi to super, i starší teď jako předškolák a velký kapo si to pochvaluje. A to, ze malý po nástupu chodil k brachovi pro objetí a prituleni, když mu bylo smutno, ani nemluvím, to bylo úplně nejvíc

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:07

Mně teda ten týden (a pak vidět, jestli to má cenu) připadá strašně moc. Vydržela jsem to maximálně jedno odpoledne (tj. tak dvě počůrání).

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:08

Pro mě třeba byla motivace, ze mi pak přišla plena u starších dětí tak nějak nechutná, nebo jak to říct. Ale u nás to proběhlo vcelku bezbolestně, rychle se naučil na záchod s nástavcem, období nehod bylo kratke, ale myslím, ze jsme to trochu odložili a pak už to šlo v pohodě. Na loužičky nemam nervy a holejch zadků se štítim  

Bylo mu myslím rok a třičtvrtě, měli jsme štěstí. A zbaveni se plen byl teda zase velkej skok v životním komfortu!