Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 07:24

711990 Mrakoplas ja vas uklidnim, starsi mela 4 v listopadu, plinky ma na noc stale a pro jistotu i na spani v poledne nebo v aute. Vyhoda je ze neni ve skolce, kde by to bylo prekazkou. Protoze nevim jaka sila by ji donutila aby se jich v noci zbavila... Kamaradka nedavno s triletym absolvovala presne povinne odplenkovani kvuli skolky, a nebylo to dobre. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 07:29

711990 tak o tom, že je nemá mít ani na noc jsem nic nečetlaJá chápu, že to z důvodu hygieny, asi by museli dodržovat nějaká další opatření, ale je to naprd. Plus tam učí učitelky a ty by prý správně na děti neměly sahat. U švagrové třeba i chtěli, aby dítě zvládlo na záchodě i použít papír, což u tříletého dítěte je trochu utopie. To u nás nepožadují. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 07:30

rasaNori náš starší má na noc taky. Těžko je donutíš, něco se jim musí propojit v mozku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 07:33

Mrakoplas pomazánku z tresčích jater u nás mají každý týden. Jak musí dodržovat ten spotřební koš, tak tím honí ryby. Starší tam jí věci, na které by se doma ani nepodíval, aspoň to vyvažuje ty sladkosti, co tahá domů

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:15

Může být růstový spurt, o jehož existenci jsem se dozvěděla zde , v 8 letech? Dcera má furt hlad, normálně se navečeří, umyje, zuby, atd.a v devět po pohádce když už má spát, přijde ze má hlad 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:21

Potrefenáhusa 

Myslím, že je to jako v restauraci, když podle názvu nepoznáš, z čeho to jídlo je, je to podezřelé. Syn chvíli chodil do školky, odkud přinesl mozaikovou pomazánku. Jsem to málem obrečela, celkovou úroveň stravování tam, 20. století. Teď je ve školce, kde se obejdou bez uzenin, hurá!

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:22

JankaM Ano, začíná tím puberta, nechci tě strašit. :-) U kluků to začíná později, u holčiček kolem těch osmi. Trvá bohužel cca do patnácti, tos nechtěla slyšet, viď?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:22

JankaM 

Myslím, že jo!

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:29

Evaeva Moje 16m dite ted ma ekzem a kamaradka do me hned, ze uz musim!!  odplenkovat. Ze do dvou let nejede vlak. No jo, ona holkam plenu z nekdy od roka na velkou cast dne nedavala, takze z kazde prochazky odchazime driv, protoze se mala pocura a neni dost nahradniho obleceni. Minule pocurala i ji, na MEM gauci . A nehodach jineho typu radeji pomlcim. K debate o skolce se vyjadrim za rok a pul, tak nemam, co bych dodala

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:33

Jos jo no, není to žádné hrdinství, sebrat dítěti plenu. Nebo možná jo, takhle v zimě pořád prát

Mladší má teď přes zimu taky ekzém. Plena na noc na tom asi trochu podíl má, má ho na zadku a na obličeji

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:40

Evaeva No hrdinstvi je to obrovsky . Jsem ji rikala, zena to moral nemam a to nemame koberce  Ekzem se synovi objevil i na koncetinach a trupu, tak plina samozrejme zustane, i kdyz ji pozitkarsky stahuje, kdyz ma k tomu prilezitost. 

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:46

Jos na tohle jsem taky nikdy neměla nervy, ty počůrané gauče a koberce a tuny oblečení. Já prostě čekám, až budou tak velcí, že jim ta plenka začne vadit, a sami si řeknou. U staršího to vyšlo, bylo to ze dne na den, zcela bez nehod, byly mu dva roky a 7 měsíců, což je nakonec dobré skóre, myslím. Mladší si ovšem neřekne. Nebo možná mi to říká už dlouho, ale mezi úííí, tadaaa a edn edn edn to nějak neumím rozlišit.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:52

Garfie Puberta? Puberta

Vždy je ji osm. A večer chodí že má hlad už tak rok. Já myslela, že je to tom aby nemusela chodit spát. Navíc ji roste pupek. Ona tomu jídlu přes den moc nedá tak chodí večer. Uá

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 08:56

Jos já si vzdycky říkám, proč to ty lidi delaj?  Jako nereknu kdyby ty děti fakt chodily na nocnik, ale bejt několikrát za den pocuranej, k čemu je to dobrý?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:07

Pinot Noir no třeba staršímu by plena asi nevadila ani teďAle samozřejmě nemá smysl začít dřív než jsou děti připravené.

Jos Já musím říct, že kupodivu máme skóre jeden počůraný koberec, gauč vůbec. A to ze začátku třeba týden dva nehody byly celkem hodně, ale vždycky to zvládly kalhoty. Na gauč jsme pod něj teda dávali ty miminkovské přebalovací podložky.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:11

dynda rysamona Dcera dalším jídlem před spaním chtěla oddálit odchod do postele. Chvílii to trvalo, než mi to došlo a pár dní jsem jí na to skákala. Ale jestli jí víc i jindy než před spaním, tak klidně může mít hlad. Já bych ji dávala víc jídla přes den a k večeři. Před spaním bych asi neučila na druhou večeři.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:14

Potrefenáhusa No ona ji holka na ten nocnik i chodila, nekdy...ale nebylo to konstantni a v tomhle veku ty deti proste jeste nejsou zrale. Takze to byla dost loterie. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:22

Potrefenáhusa treba kdyz tva draha polovicka zacne mit najednou obavy o osud planety aka mnozstvi plinek v popelnici, ty mas doma cerstveho novorozence a jeho napadne ze je skvela myslenka starsi odplenkovat... 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:25
Reakce na Potrefenáhusa:

Jos já si vzdycky říkám, proč to ty lidi delaj?  Jako nereknu kdyby ty děti fakt chodily na nocnik, ale bejt několikrát za den pocuranej, k čemu je to dobrý?

​Někomu to asi funguje, mám známou, která takhle odplenkovala obě děti. Prý jim sebrala plínu a do týdne se to naučily. Ten týden ale byli zalezlí doma a prala jedny mokré tepláky za druhýma. Ale týden je podle mě dobré skóre. Nám to teda moc nefungovalo, zkoušela jsem tuhle metodu u staršího syna. On se během toho týdne sice taky naučil chodit na nočník, ale musela jsem mu sebrat i kalhoty. Když chodil naostro, tak byla úspěšnost 100%, ale když dostal kalhoty, čůral do nich. Já na to nějak neměla dlouhodobě nervy, tak jsem mu tu plínu vrátila, abychom mohli chodit ven a nemuseli doma topit na 30 stupňů. Pak se nějak naučil sám, ale to už mu byly 2 a čtvrt. Mladšímu teď byly dva a myslím, že plínu bude nosit ještě několik let, mně se do toho vůbec nechce a on taky nejeví pražádné známky zralosti.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:25

rysamona Hele, ale tak to je taky relevantní důvod!  Jen prostě ta začínající puberta to mívá a u holek tahle "pubertální" žravost přichází už kolem toho osmého roku. 

Jinak teda tohle dělá syn, přitom už mu záměrně dávám večeři mezi půl osmou a osmou. Ale stejně příde třeba v devět nebo později. Taky myslím, že je to spíš oddalování spánku. I kdyby to byl hlad, nechci aby si to zafixoval jako návyk. Někdy mu dám něco malého, ale většinou mu prostě řeknu, že smůla, ráno se nasnídá. A vůbec to není tak, že by potom třeba ráno jedl víc.